Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αυγενάκης στον Real.gr : Να μην επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι



Το θέμα περί τσάμηδων που εγείρει η αλβανική πλευρά και η ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Πρόκειται για δύο θέματα εξαιρετικά ευαίσθητα για τον ελληνισμό, για το έθνος μας και παρ’ όλα αυτά όμως και εξαιρετικά επικίνδυνα με τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζεται η κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Αγιά Σοφιά και αντί σύσσωμη η πολιτεία, τα κόμματα, τα στελέχη της κυβέρνησης και τα μέλη του κοινοβουλίου να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη με τις οποίες μόνο που πραγματικά δεν πέσαμε κάτω από το τραπέζι. Είναι φοβερό αυτό το πράγμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Και πρόσθεσε: «Την ίδια ώρα που όλοι έχουμε μείνει με ανοιχτό το στόμα, με κομμένη την ανάσα, αντί να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες σύσσωμη η χώρα μας να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, πράγμα το οποίο το κάνει έτσι κι αλλιώς η ΝΔ και τις επόμενες ημέρες, ώρες θα υπάρξουν και πρωτοβουλίες από τον αρχηγό του κόμματός μας σχετικά με το θέμα αυτό, πέρα από τις δηλώσεις που έχουν γίνει ήδη από τη συντονίστρια την κα. Μπακογιάννη και τον αρμόδιο τομεάρχη τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, θα έχουμε και συνέχεια. Για μας είναι μείζονος σημασίας θέμα, εθνικό θέμα. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το θέμα των λεγόμενων Τσάμηδων. Για μας δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Για πολλά χρόνια αυτό το θέμα είχε κλείσει και βεβαίως θα κάνουμε τα πάντα το θέμα αυτό να μην ανοίξει ξανά, παρόλο που κάποιοι το επιδιώκουν και κάποιοι με τους χειρισμούς τους – και δυστυχώς ένας εξ αυτών και ο υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς- επιδεινώνουν τα πράγματα. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Στο ερώτημα αν έπρεπε να γίνει η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα ή μετά τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού θα έπρεπε να ματαιωθεί ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ απάντησε: «Υπάρχει μία επιπολαιότητα από πλευράς κυβέρνησης. Και βεβαίως έρχονται στο μυαλό μου και δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, που είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και μία σειρά αντίστοιχων δηλώσεων που ακολούθησαν από κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης. Ολα αυτά αλλάζουν το τοπίο». 

Και συνέχισε ο βουλευτής Ηρακλείου: «Ομως θεωρώ πως πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους, να σοβαρευτούν και επειδή δεν μπορούν να το κάνουν καλό είναι να φύγουν. Να φύγουν το συντομότερο γιατί δεν είναι επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία της χώρας μας, αλλά ανοίγουν διάπλατα και πολλά ζητήματα που για χρόνια είχαν διατηρηθεί σε “βαρύ” ύπνο ή σε μία φάση που δεν δημιουργούσαν προβλήματα στη χώρα μας. Ολα έχουν επανεμφανιστεί, έχουν ξεφυτρώσει ταυτόχρονα και όλα επιδέχονται χειρισμούς ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι χειρισμοί γι’ αυτό και είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, αλλά καυστικοί και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ένα ξέφραγο αμπέλι».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου