Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πεζοδρομιακές εκφράσεις Κατρούγκαλου κατά ΜΜΕ: Νόμιζαν ότι θα είναι «αιώνιοι ζιγκολό»



Μετά τους «νταβατζήδες» ήρθαν οι «ζιγκολό». Με πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στα ΜΜΕ που θεωρεί «διαπλεκόμενα».

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκε ότι θα περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός, υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο. Περνώντας στην αντεπίθεση απέδωσε τις σχετικές πληροφορίες σε «γκεμπελική κατασκευή ειδήσεων από το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ». Οπως είπε αποτελεί «δείγμα πανικού όσων νόμιζαν ότι θα παραμείνουν αιώνιοι ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας - με το αζημίωτο».

Στην συνέντευξή του, ο Γ. Κατρούγκαλος που έχει ορισθεί συντονιστής της επιτροπής της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, υποστήριξε ότι η κυβερνητική πρόταση θα περιλαμβάνει «σαρωτικές αλλαγές», οι οποίες θα εξασφαλίζουν «την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος».

Ο Γ. Κατρούγκαλος διαφωνεί ευθέως με την πρόταση του αρμόδιοι υπουργού Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο, τασσόμενος υπέρ της «απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής». Υπαινίσσεται άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό ώστε να έχει «άμεση πολιτική νομιμοποίηση».

Χαρακτηρίζει την «επανεκκίνηση και ανάταξη του πολιτικού συστήματος» ως κατεξοχήν «κρίσιμο εθνικό θέμα», για το οποίο το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος, προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Κάνει μάλιστα λόγο για μετάβαση στη Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία «με νέους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ενίσχυσης των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και θωράκιση του πολιτεύματος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση».



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου