Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΝΔ: Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει τα μέτρα, ας παραιτηθεί να γίνουν εκλογές



Δεν συμπράττουμε στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή, είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στους πολιτικούς συντάκτες.  Εξήγησε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και την χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα, ούτε στην συνθηκολόγηση, ούτε στην ρήξη. 

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή, άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.  O ελληνικός λαός έχει να κάνει με την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι αυτό συνηγορεί με το αίτημα για εκλογές που είναι και αίτημα της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. 

Μιλώντας στην συνέχεια στους δημοσιογράφους ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η ΝΔ δεν θα εγκλωβιστεί σε διλήμματα όπως το περασμένο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία. Παρέπεμψε δε στην παλαιότερη δήλωση του πρόεδρου του κόμματος ότι «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με δύο πλειοψηφίες, μία για τα εύκολα και μία για τα δύσκολα» στην οποία θα συμβάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό εάν υπάρξουν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία, τότε η θέση της ΝΔ είναι να γίνουν εκλογές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενης ημέρες τόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκαν κατά των πρόωρων εκλογών και υποστήριξαν ότι σε περίπτωση αδυναμίας της κυβέρνησης η λύση θα πρέπει να βρεθεί από την παρούσα βουλή. Άνθρωπος από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξηγούσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει θέση όποιες κι αν είναι οι συνθήκες ή η ενδεχόμενη πίεση από την Ευρώπη. Άλλωστε εξήγησε, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει σαφή την θέση του ήδη από την πρώτη του παρουσία στο ΕΛΚ και στην συνάντησή του με την κα Μέρκελ. 


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου