Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα



Στο στόχαστρο της σκληρής κριτικής που άσκησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, βρέθηκαν οι ενέργειες και οι κινήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των γεγονότων που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, από τα wikileaks μέχρι την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς και τα θέματα της αξιολόγησης που είναι σε εκκρεμότητα.

Ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής: «Όλα αυτά έχουν διαμορφώσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας. Η εικόνα της Ελλάδας είναι τραγική. Δυστυχώς μετατρέψατε την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα». Και υπογράμμισε: «Σήμερα η Ελλάδα είναι μία χώρα με κλειστά σύνορα, με κλειστές τράπεζες, με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο εσωτερικό της και δείχνει «ακυβέρνητο καράβι».

Ο πρώην Υπουργός με επικριτικό σχολιασμό, υπογράμμισε: «Ζούμε απίστευτες στιγμές και μέσα στο κοινοβούλιο. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως η διαφάνεια στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού αποτελεί το νούμερο «ένα» στην ιεραρχία και τις προτεραιότητες που θέτει. Πως μετέτρεψε η Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο; Σε πλυντήριο ανομίας; Πριν από λίγο καιρό στο «όνομα» της μεταναστευτικής πολιτικής ζητήσατε εξουσιοδότηση από το Κοινοβούλιο για να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις».

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε: «Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις χρήματα σε εταιρείες που εμφανίστηκαν σ’ ένα βράδυ. Έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες και περιμένουμε απαντήσεις που μέχρι σήμερα δεν δόθηκαν. Σήμερα, ζητάτε να γίνει ένα επιπρόσθετος λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδας για τους πρόσφυγες. Σ’ αυτό το λογαριασμό θα πάνε χρήματα του ελληνικού δημοσίου, ευρωπαϊκοί πόροι και όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο θέλει να συμμετέχει. Ανθρώπινο και καλοδεχούμενο».

Όμως, με επικριτική ωμότητα κατά των κυβερνητικών χειρισμών, ο πρώην Υπουργός, αποκάλυψε: «Η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού διενεργείται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί δημοσίου λογιστικού, κρατικών προμηθειών, δημοσίων επενδύσεων, ανάθεσης μελέτης, σύναψη συμβάσεων καθώς και άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Δηλαδή, στην τσέπη των Υπουργών τα λεφτά και τα κάνουν και τα χειρίζονται όπως θέλουν». Και κατέληξε: «Πως θα τα ψηφίσετε αυτό;»


Της Άντζελας Πεΐτση
Πηγή : zougla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου