Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Σκυλίτσα ναυαγός παρέμεινε πέντε εβδομάδες σε έρημο νησί

  (Φωτογραφία:  Associated Press )



Η Λούνα, μια σκυλίτσα ενός έτους είχε χαθεί στη θάλασσα εδώ και πέντε εβδομάδες και όλοι πίστευαν ότι ήταν νεκρή, τελικώς είχε μείνει αποκλεισμένη σε ένα έρημο νησί και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Λούνα είχε πέσει στη θάλασσα από το αλιευτικό σκάφος του ιδιοκτήτη της στα ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το νησάκι Σαν Κλεμέντε. 

Ο ιδιοκτήτης της Λούνα είχε ζητήσει τη βοήθεια της βάσης του Κορονάντο για να ξαναβρεί την πιστή φίλη του. Μετά από αρκετές ημέρες μάταιων ερευνών, όλοι θεώρησαν ότι η σκυλίτσα είχε πνιγεί στη θάλασσα.

«Μας είχε πει ότι είναι πολύ καλή κολυμβήτρια και ήταν 90% σίγουρος ότι θα κατευθυνόταν προς την κοντινότερη στεριά», είπε η εκπρόσωπος της βάσης. «Το προσωπικό μας έψαξε στο νησί, χωρίς αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Το πρωί της Τρίτης, κατά την άφιξή τους στο Σαν Κλεμέντε, οι εργαζόμενοι στη βάση τα έχασαν όταν την είδαν να τους υποδέχεται.

Η σκυλίτσα με τα γαλανά μάτια μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη βάση του Σαν Ντιέγκο και παραδόθηκε σε φίλο του αφεντικού της για να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψει εκείνος από ένα επαγγελματικό ταξίδι.




ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου