Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Όταν ένα δήμος διαθέτει σοβαρότητα και πολιτισμό




Διαβάσαμε στο karditsa24.gr και μας άρεσε το σύνθημα Σεβασμός δε κάθε μορφή ζωής!!

Τις πρώτες ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων τοποθέτησε στην πόλη ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Καρδίτσας.

Η μία από τις δύο ταΐστρες τοποθετήθηκε στην βόρεια είσοδο του Παυσιλύπου, στο  ύψος της γέφυρας και η άλλη στο χώρο πίσω από τη βρύση του Αθλητικού Πάρκου, δύο χώρους που συχνάζουν πολλοί συμπολίτες, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η τοποθέτηση των καλαίσθητων ταϊστρών που διαθέτουν και δοχείο για νερό, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Καρδίτσας να αμβλυνθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, καθώς η έλλειψη τροφής θεωρείται βασική αιτία για την επιθετικότητα που εκδηλώνουν ορισμένα εξ” αυτών.

Στο σχεδιασμό του Δήμου είναι το προσεχές διάστημα να τοποθετήσει ταΐστρες σε περιμετρικά σημεία της πόλης με στόχο να προσελκύσει εκτός κέντρου τα περισσότερα αδέσποτα ζώα.

Σημειώνεται οτι, πέρα από το Δήμο και τον Φιλοζωϊκό Όμιλο, στις ταΐστρες μπορούν να αφήνουν φαγητό για τα αδέσποτα και όσοι δημότες επιθυμούν να βοηθήσουν σ” αυτή την προσπάθεια.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου