Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τι συμβουλεύει η Ντόρα τον Κυριάκο για τη ΝΔ – Τι λέει για εκλογές



Να κάνει στροφή προς το κέντρο συμβουλεύει -εμμέσως- η Ντόρα Μπακογιάννη τον πρόεδρο της ΝΔ και αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τονίζει ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές, αλλά και δεν τις φοβάται.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας την τακτική διεύρυνσης της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι το ζητούμενο είναι η στροφή προς το κέντρο.

«Σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σκεπτόμενων παραγωγικών ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν τρόπο έκφρασης. Η Ν.Δ. μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το μέσο της πολιτικής τους έκφρασης. Αυτό βεβαίως θα εκφραστεί και με πρόσωπα του ευρύτερου κεντρώου χώρου. Έχει δε σημασία η στροφή προς το κέντρο να καταγραφεί και με κοινωνικές πολιτικές, με τις ιδέες της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, οι οποίες είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα τα τελευταία 5 χρόνια», τονίζει.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η Ν.Δ. δεν ζητά εκλογές, αλλά ούτε τις φοβάται, συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει το «χαρτί» του εκλογικού αιφνιδιασμού.

«Η μόνη πιθανότητα να υπάρξουν εκλογές είναι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακολουθηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες και υπάρξει αδιέξοδο. Έτσι μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Αλλά το χαρτί του εκλογικού αιφνιδιασμού ο κ. Τσίπρας δεν το έχει», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, δεν ζητάει εκλογές, διότι θα έδειχνε περιττή αλαζονεία ή -αν μη τι άλλο- στοιχειώδη έλλειψη σεβασμού στην εκλογική διαδικασία».

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να αποδράσει, να προσέλθει στη Βουλή και να δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Με βάση το Σύνταγμα θα υπάρξουν διαδικασίες διερεύνησης δυνατοτήτων ύπαρξης μιας άλλης κυβέρνησης. Αν δεν ευοδωθούν, τότε βεβαίως θα έχουμε εκλογές. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του «ζητώ εκλογές» και του «φοβάμαι τις εκλογές». Η Ν.Δ. δεν τις φοβάται», υπογραμμίζει.

Αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, η κ. Μπακογιάννη παρατηρεί ότι «η Ευρώπη σήμερα εμφανίζεται βαθιά διχασμένη και αυτός ο διχασμός είναι ένα μεγάλο τεστ». «Η αίσθησή μου είναι ότι η θέση της Ελλάδας, παρά τα καλά λόγια που ακούσαμε λόγω της παρέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι σήμερα ακόμη πιο αδύνατη. Απαιτείται να αποφευχθεί πάση θυσία το κλείσιμο των συνόρων, να υπάρξει δεσμευτική συμφωνία για τον επιμερισμό των προσφύγων και να πιεσθεί η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της», τονίζει.



Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου