Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Έκθετος ξανά ο Πολάκης - Συσκότιση για τον θάνατο του παιδιού - Δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο φάκελος



Έκθετος ξανά ο Πολάκης - Παραμένει η συσκότιση για τον θάνατο του παιδιού - Δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο φάκελος 

Στο «φως» έρχεται ξανά η υπόθεση του θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη(διαβάστε ΕΔΩ),  από τη Νεάπολη Λασιθίου, μετά από εγχείρηση «ρουτίνας» για κρεατάκια στην οποία υπεβλήθη το άτυχο παιδί.(Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου neakriti.gr, ο φάκελος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση του αδικοχαμένου παιδιού, «χάθηκε».

Με αυτά τα δεδομένα η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης της αναισθησιολόγου του Βενιζελείου που κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων παραμένει στον «πάγο».

Κατά το ρεπορτάζ, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επιβεβαιώνει ότι ο φάκελος δεν έχει επιστραφεί ώστε να δρομολογηθεί η ανασύστασή του και η επιστροφή του στο Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο. Την «εξαφάνιση» του φακέλου επιβεβαιώνουν στο protothema.gr και πηγές από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει φτάσει τίποτα στις δικές τους υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο protothema.gr, υποστηρίζει ότι κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φάκελος, επικαλούμενη την ίδια ώρα φόρτο εργασίας των υπαλλήλων.

Παράλληλα, η έρευνα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη βαδίζει με τους ίδιους ρυθμούς όσον αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι.

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια επιμένει λέγοντας πως υπάρχουν ευθύνες και βασιζόμενη στο αποτέλεσμα της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων.

Χωρίς απαντήσεις επί μήνες 


«Σύνδρομο αναπνευστικού»: Σε αυτές τις δυο λέξεις συμπυκνώθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση,  η βραχεία και μοιραία διαδρομή της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, στο νοσοκομείο Βενιζέλειο όπου εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου 2015 για να υποβληθεί σε χειρουργείο για "κρεατάκια" και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) όπου κατέληξε μια ημέρα αργότερα έχοντας εμφανίσει βαρύτατες επιπλοκές μετά την επέμβαση και κατά το ξύπνημα από τη νάρκωση.

Το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης που διενήργησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Γούτας και το οποίο εστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναγράφει ότι ο θάνατος της 4χρονης οφείλεται σε "σύνδρομο αναπνευστικού".

Η εξέταση των δειγμάτων των ιστών από ζωτικά όργανα του άτυχου παιδιού αναμενόταν με μεγάλη αγωνία τόσο από την οικογένεια όσο και από την ιατρική κοινότητα για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στον οργανισμό του κοριτσιού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης για τα "κρεατάκια". Διότι ενώ αρχικά η διαδικασία της αφύπνισης (φαινόταν ότι) προχωρούσε ομαλά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς του παιδιού από τον χειρουργό, η μικρή Μελίνα υπέστη πνευμονικό οίδημα και ανακοπή, καταλήγοντας τελικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο του παιδιού η αναισθησιολόγος που είχε αναλάβει τη νάρκωση και την αφύπνιση του, κυρία Νεκταρία Πολάκη, υποβλήθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο για κλοπή οπιούχων φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ η οποία έγινε τον περασμένο Μάιο. Η ίδια η γιατρός, η οποία είναι και πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, παραδέχτηκε την κλοπή των ναρκωτικών φαρμάκων τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο αφορμή για την πειθαρχική της δίωξη ήταν ο θάνατος της Μελίνας Παρασκάκη. 

Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια ο φάκελος της Πολάκη


Ο πειθαρχικός φάκελος της αναισθησιολόγου κυρίας Πολάκη αναμενόταν να σταλεί στις 2 Φεβρουαρίου και πάλι στην Κρήτη, και στην 7 η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Η γραμματέας του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ καθαρόγραψε την ομόφωνη απόφαση του οργάνου να σταλεί αρμοδίως ο φάκελος στην ΥΠΕ και το νοσοκομείο και να επιστραφεί πλήρης με αναγραφή της παραπομπής της γιατρού καθώς και του κατηγορητηρίου.
Συγκινεί η μαντινάδα του πατέρα της 4χρονης Μελίνας 


Αβάσταχτος είναι ο πόνος του πατέρα της Μελίνας την ώρα που έρχεται ξανά στο φως η υπόθεση του θανάτου της τετράχρονης αφού ο φάκελος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση που κόστισε τη ζωή στο ανήλικο παιδί, «αγνοείται». 

Ο Μάνος Παρασχάκης ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε την κόρη του σε μία επέμβαση ρουτίνας αναρτά συχνά μαντινάδες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που αντικατοπτρίζουν τον πόνο και την θλίψη που νοιώθει. 

Συγκινητική είναι η φωτογραφία στην οποία είναι αγκαλιά μαζί με την Μελίνα και τη δίδυμη αδερφούλα της συνοδεύοντας της με την εξής μαντινάδα: 

«Ο μισεμός σου στεναγμούς με γέμισε και πόνο... Άντεξα σ' άλλες συμφορές μ' αυτή δε τη σηκώνω».




Πηγή: neakriti.gr , protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου