Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Βγάζει 110.000 δολάρια το χρόνο απλά πηγαίνοντας σκυλιά βόλτα



Μία βασική ανάγκη των σκυλιών είναι να βγαίνουν την (τις) αναγκαίες τους βόλτες, οι ρυθμοί όμως ζωής των νεοϋρκέζων κάνουν όλο και πιο δύσκολο το έργο των ιδιοκτητών του καλύτερου φίλου του ανθρώπου.

Ήταν τέλη της δεκαετίας του '60 όταν ο Jim Buck έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο Μανχάταν που έκανε επάγγελμα την συγκεκριμένη δραστηριότητα, δηλαδή πληρωνόταν για να πηγαίνει βόλτα τα σκυλιά όσων δεν μπορούσαν να τα πάνε οι ίδιοι.

Σήμερα η συγκεκριμένη δουλειά έχει γίνει μία ολόκληρη βιομηχανία, με τζίρο 907 εκατ. δολαρίων το χρόνο, ενώ αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% κάθε χρονιά.

Σύμφωνα με την IBISWorld περί των 23.000 ατόμων είναι επαγγελματίες του είδους, οι λεγόμενοι και Dog walkers.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 45χρονος Ryan Stewart. O γεννημένος στην Ταϊπέι μετακόμισε στις ΗΠΑ στα 3 του, όμως στα 19 του χρόνια αρρώστησε με λέμφωμα. Ξεκίνησε χημειοθεραπεία και όταν σταμάτησε να λαμβάνει το αναγκαίο για να επιβιώσει επίδομα εργάστηκε ως σερβιτόρος. Οι φίλοι του, βλέποντας ότι τα πηγαίνει καλά με τα σκυλιά του πρότειναν να εργαστεί ως Dog walker.



Τελικά γύρω στα 30 πια αποφάσισε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Διάβασε βιβλία για σκυλιά, έμαθε πρακτικές εκπαίδευσης και απέκτησε το δικό του πελατολόγιο.

Όπως αναφέρει, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει αλλάξει πολύ η συμπεριφορά των ιδιοκτητών. "Παλαιότερα μου έδιναν τα κλειδιά του διαμερίσματός τους", τώρα όμως κάποιοι ιδιοκτήτες του ζητούν να τους στέλνει καθημερινά φωτογραφίες των ζώων τους.

Σήμερα, όπως τονίζει, "η σχέση ζώου και ιδιοκτήτη έχει γίνει πιο στενή". "Το '60 τα σκυλιά ζούσαν στο σπιτάκι τους στον κήπο του ιδιοκτήτη τους, ενώ σήμερα κοιμούνται μαζί τους στο ίδιο κρεββάτι", λέει.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι που τοποθετούν κάμερες στα διαμερίσματά τους για να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τι κάνει το κατοικίδιό τους.

Ο ίδιος είναι αντίθετος στο να μένουν πολλές ώρες μόνα τους τα ζώα, ενώ δηλώνει σίγουρος πως θα μπορούσε να αναπτύξει την ατομική του επιχείρηση σε... αυτοκρατορία του είδους αν δεν έπρεπε να "ξοδεύει" τόση ώρα για να τονίζει στους ιδιοκτήτες των σκύλων πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα κατοικίδια τους.

Ο 45χρονος χρεώνει 15 δολάρια για κάθε βόλτα, ενώ κάθε εβδομάδα (από Δευτέρα έως Παρασκευή) διαχειρίζεται 40-50 σκυλιά.

"Ξέρω κάποιον dog walker που κερδίζει 2.000 δολάρια την εβδομάδα με δουλειά 35-40 ωρών", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Stewart.

Όπως τονίζει, συνάδελφός του, ο οποίος έχει τόση δουλειά που απαιτείται να χρησιμοποιεί και υπαλλήλους, κερδίζει 150.000 δολάρια το χρόνο.

Ο Stewart κερδίζει 110.000 δολάρια το χρόνο.

Στον ίδιο πάντως, όπως λέει, χρωστάνε ήδη 15.000 δολάρια, τα οποία κάποια στιγμή ελπίζει να του τα δώσουν.


Πηγή : newmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου