Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το ραντεβού των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ουζερί



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο υπουργείο Οικονομικών η αποκάλυψη σκανδάλου από την ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο εμπλέκονται ένας σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, ο προϊστάμενος Οικονομικός Επιθεωρητής τμήματος του ίδιου υπουργείου, ένας υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και δύο στελέχη του ΣΔΟΕ.

Τα ονόματά τους εμπεριέχονται στην «καυτή» δικογραφία που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται ένας 60χρονος υποδιευθυντής τράπεζας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία.

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά το 2011 όταν ένας αγρότης από τη Θήβα μπήκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση επένδυσης σε φωτοβολταϊκά καταφέρνοντας να του εγκριθεί το ποσό του 1.500.000 ευρώ σε τρεις δόσεις. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο όταν ολοκληρώθηκε πλήρως η διαδικασία της έγκρισης επιχείρησε να κάνει την εκταμίευση. Ωστόσο, υπάλληλοι της τράπεζας τον ενημέρωσαν ότι δεν είχαν μπει τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, την άνοιξη του 2014 σε επαφή που είχε με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους του ζητήθηκαν 5.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει μεσολάβηση για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του. Έπειτα παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά όλοι τους τον παρέπεμψαν σε συνεργό τους τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την εξυπηρέτηση του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ άλλες 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά έλαβε ακόμα 3.000 ευρώ. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Επειδή ο αγρότης είχε μια οφειλή της τάξης των 340.000 ευρώ ο τραπεζίτης είχε ετοιμάσει ένα δεύτερο λογαριασμό ώστε αμέσως μόλις θα γινόταν η εκταμίευση του ΕΣΠΑ να έμπαινε η «μίζα» σε αυτόν και στη συνέχεια σε δύο θυρίδες, ώστε να μην υπάρξει ούτε αυτή η παρακράτηση λόγω των οφειλών.

Ο αγρότης κατήγγειλε τα όσα έγιναν και η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε την έρευνα. Το μεσημέρι της Τετάρτης δόθηκε ραντεβού ανάμεσα στον αγρότη και τον υποδιευθυντή της τράπεζας σε ουζερί στη Βαρβάκειο αγορά. Εκεί του έδωσε τα 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Λίγο αργότερα ο 60χρονος –υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- επέστρεψε στην τράπεζα όπου συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» έχοντας στην κατοχή του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Χθες το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου.

Τα κατηγορούμενα στελέχη του υπουργείου όπως και η φοροτεχνικός σύζυγος του υποψήφιου βουλευτή κατηγορούνται για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και η φοροτεχνικός για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση. Δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου.




Αλέξανδρος Καλαφάτης
Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου