Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αβραμόπουλου - Συζήτηση για το μεταναστευτικό, την οικονομία και τη ΝΔ




Τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο δέχθηκε σήμερα το βράδυ στο γραφείο του, στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο δέχθηκε σήμερα το βράδυ στο γραφείο του, στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνομιλία που είχαν μπροστά την κάμερα ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μητσοτάκη , έκανε αναφορά στις πολιτικές ρίζες του, ενώ αναφέρθηκε και στις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον που έχει για το προσφυγικό, το οποίο, όπως είπε, απασχολεί όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με δεδομένη και την πολύ καλή προσωπική σχέση την οποία και επεσήμαναν και οι δύο άντρες με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να εύχεται μπροστά στις κάμερες καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Καταρχήν να σου ευχηθώ καλή επιτυχία. Αναλαμβάνεις την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το λαό, για τον τόπο, για την Ευρώπη. Αλλά είμαι βέβαιος - και στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά - η θητεία σου ως αρχηγού αυτής της μεγάλης παράταξης να στεφθεί από επιτυχία. Και δεν χρειάζεται να σου πω ότι, σε αυτήν την καινούρια περίοδο που εγκαινιάζεις», ανέφερε ο κ Αβραμόπουλος on camera κατά τη συνάντηση τονίζοντας πως θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. «Το κάνω εξάλλου, ως εκ της θέσεώς μου απέναντι στον τόπο, γιατί πάντα η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είναι και οι πολιτικές μου ρίζες» ανέφερε ο επίτροπος.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που σε συναντώ με την καινούρια μου ιδιότητα ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συναντιόμαστε τόσο σύντομα» , ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της πολύ καλής σχέσης που έχουν, αλλά και του πολύ έντονου προσωπικού ενδιαφέροντος που έχει για το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το θέμα αυτό το οποίο απασχολεί όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα. Είχαμε γίνει όλοι, τον περασμένο μήνα, κοινωνοί διαφόρων ανησυχητικών φημών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι στην Ευρώπη σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό. Και βέβαια θα ήθελα και μια συγκεκριμένη ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, καθώς έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες φαίνεται μέχρι σήμερα να μην τηρεί στο βαθμό, τουλάχιστον, που θα επιθυμούσαμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσο και να ακούγεται ενδεχομένως παράδοξο- κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή ατζέντα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, γιατί η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι υπό πίεση.

Τόνισε ακόμη πως η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες υπογραμμίζοντας όμως πως παρά την πίεση που δέχεται και αυτή η χώρα με 2.000.000 πρόσφυγες στο έδαφος της, χάριν στο action plan που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της, διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό.

«Ότι θα αναλάβει το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν και θα σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη. Αλλά το ζήτημα δεν σταματά εκεί. Έχει να κάνει και με την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια, η οποία δυστυχώς όλο εντείνεται» επισήμανε ο κ.Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ένα συγκεκριμένο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο με τις δυνατότητές της, βγαίνοντας από την εσωστρέφειά της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τι σημαίνει αυτή η χώρα για την ευρύτερη περιοχή».




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου