Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Δεκαέξι τραυματίες αλλά μάλλον ατύχημα η μεγάλη φωτιά στο Ντουμπάι



Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ωστόσο, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», ο αστυνομικός διευθυντής του Ντουμπάι δήλωσε πως οι Αρχές υποθέτουν ότι προκλήθηκε από ατύχημα.

Δεκαέξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που τύλιξε το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Address Downtown στο Ντουμπάι, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Ένα άτομο υπέστη καρδιακό επεισόδιο και υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κατέληξε.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ωστόσο, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», ο αστυνομικός διευθυντής του Ντουμπάι δήλωσε πως οι Αρχές υποθέτουν ότι προκλήθηκε από ατύχημα και δεν υποπτεύονται εγκληματική δραστηριότητα.

Η φωτιά, που ξέσπασε περίπου δυόμισι ώρες πριν την αλλαγή του έτους, είχε τεθεί υπό σχεδόν πλήρη έλεγχο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον 20ό από τους 63 ορόφους του ουρανοξύστη και γρήγορα εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος της πρόσοψης του κτηρίου.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του BBC, οι φλόγες δεν εξαπλώθηκαν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι όλοι οι ένοικοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το χώρο.

Το Address Downtown βρίσκεται στο γιγαντιαίο κεντρικό εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί ώστε να παρακολουθήσουν την επίδειξη πυροτεχνημάτων που θα συνόδευε τους εορτασμούς για την είσοδο του 2016.

Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στο Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίσμα του κόσμου, το οποίο πάντως δεν επηρεάστηκε από την φωτιά.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου