Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δικηγόρος της Χρυσής Αυγής χαστούκισε γυναίκα και απώθησε δημοσιογράφο



Σοβαρό επεισόδιο στην δίκη της Χρυσής Αυγής με τον δικηγόρο υπεράσπιση να φέρεται πως χαστούκισε κοπέλα από το κοινό και να απώθησε ξένο δημοσιογράφο.

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη τη Χρυσής Αυγής, καθώς μετά την αποχώρηση της πολιτικής αγωγής, η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου δήλωσε ότι δεν αισθανόταν καλά και ζήτησε να συνεχίσει την κατάθεσή της στην επόμενη συνεδρίαση. Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν πως συναινούν στην διακοπή της δίκης μετά την αποχώρησης της πολιτικής αγωγής και η Πρόεδρος παρατήρησε: "Αυτό πνεύμα γιατι δεν το επιδεικνύεται συνεχώς;"

Νωρίτερα, η Παρασκευή Καραγιαννίδου είχε περιγράψει τα γεγονότα που προηγήθηκαν της στυγερής δολοφονίας στο Κερατσίνι αλλά και τις ευθύνες του Γιώργου Ρουπακιά αλλά και του συνοδηγού του.

"Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήξερε σίγουρα τον στόχο. Ηξερε πού να πάει και οι άλλοι που χτυπούσαν τον Παύλο Φύσσα του άνοιξαν το δρόμο", είπε η κ. Καραγιαννίδου.

Η μάρτυρας που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε η παρέα του άτυχου μουσικού, τη στιγμή που ο Ρουπακιάς βγήκε από το αυτοκίνητο του και  μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα αλλά και για τον συνοδηγό, ο οποίος, όπως κατέθεσε, επιχείρησε να τον απελευθερώσει χτυπώντας τον αστυνομικό που προσπαθούσε  να του βάλει χειροπέδες.

Εκείνο το βράδυ, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, " Δέκα με  δεκαπέντε άτομα έτρεξαν προς το μέρος αυτής της παρέας ( του Παύλου Φύσσα). Έκαναν φασαρία, φώναζαν και φαινόταν απειλητικοί.  Δεν ήταν μια βαβούρα μεταξύ φίλων. Φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα . Ήταν όλοι το ίδιο, μαύρες μπλούζες. Τρία  άτομα έμειναν πίσω. Κρατούσαν κάποιοι κράνη. Υπήρχαν και κάποιοι γύρω που είχαν δημιουργήσει ένα κλοιό, σαν να ήθελαν να περιορίσουν το χώρο, για να μην φύγει κανείς. Απέναντι υπήρχαν και άλλοι , κάθονταν στη γωνία και φαινόταν ότι με τις φωνές τους προσπαθούσαν  να εμψυχώσουν τους άλλους και να ρίξουν το ηθικό των παιδιών που έτρωγαν ξύλο".

Στην μάρτυρία της η νεαρή φοιτήτρια περίεγραψε με λεπτομέρειες τη στιγμή της άφιξης του Γ. Ρουπακιά και την επίθεση του στον Παύλο Φύσσα.

" Πήγε  προς τον Φύσσα και τον έπιασε  αγκαλιά με το αριστερό χέρι. Είδα κάποια κίνηση να γίνεται με το δεξί . Είδα τον αγκώνα του να κινείται προς τα πίσω. Μετά από λίγο τον άφησε και πήγε  προς το αυτοκίνητο. Τότε είδα  δυο αστυνομικούς  να φτάνουν. Πήγαν προς το σημείο της συμπλοκής και άκουσα τον Φύσσα να λέει " όχι εμένα με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά αυτόν πιάστε" . Ο αστυνομικός τον έπιασε πριν μπει στο αυτοκίνητο".

Η Παρασκευή Καραγιαννίδου αναφέρθηκε και στην παρουσία ενός ακόμη προσώπου, το οποίο κάθονταν στην θέση του συνοδηγού και επιχείρησε, όπως είπε, να βοηθήσει τον Ρουπακιά να ξεφύγει από τον αστυνομικό που τον κρατούσε, χτυπώντας τον με κλωτσιές.

" Είδα ότι κάποιος βγήκε  από τη θέση του συνοδηγού . Ήταν ψηλός αδύνατος είχε κοντό μαλλί . Φορούσε σκούρα ρούχα. Βγήκε και έτρεξε  για να πάρει τον οδηγό απο τους αστυνομικούς τους έριξε μάλιστα και κλωτσιά ". Όπως κατέθεσε η μάρτυρας στην αστυνομία της υπέδειξαν φωτογραφίες και σε δυο από αυτές είχε αναγνωρίσει πρόσωπα που  έμοιαζαν με τον συνοδηγό "άλλα δεν ήμουν σίγουρη" είπε η μάρτυρας.

Τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε απο τους κατηγορούμενους να σηκωθούν όρθιοι και κάλεσε την μάρτυρα να αναγνωρίσει τον συνοδηγό. Εκείνη  είπε πως ο σωματότυπος του συνοδηγού ταιρίαζει με αυτόν του κατηγορούμενου Γ. Καζατζόγλου χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη πως επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην καταθεση της και στην ώρα που πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Κερατσινίου. Εκεί, όπως είπε είδε, και τον Ρουπακιά.



"Στο τμημα στο Κερατσίνι έφεραν το Ρουπακιά τον είχαν σε ένα γραφείο χωρίς χειροπέδες" για να προσθέσει,  ότι "η επίθεση που εγινε μπροστά στα μάτια μου ήταν οργανωμένη. Ήταν όλοι μαζί και έφυγαν μαζί. Φάνηκε πως ήταν συνεννοημένοι. Ακομη και τα ρούχα τους ήταν ίδια. Απο τα ΜΜΕ έχω ακούσει για τα τάγματα εφόδου και τον τρόπο που δρουν. Ότι υπάρχει ιεραρχία και εκτελούν εντολές. Σκέφτηκα οτι ήταν μέλη της ΧΑ καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχα μάθει για  την επίθεση στο ΠΑΜΕ."

Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν την μαρτυρία της φοιτήτριας Δήμητρας Ζώρζου η οποία κατέθεσε ως αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

"Η μάρτυρας κατεδάφισε την υπερασπιστική γραμμή της συμπλοκής " είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,  υπογραμμίζοντας ότι στην κατάθεση της έκανε λόγο για " ασύμμετρη  βία, πολλά άτομα, ένοπλα, οργανωμένα που κινήθηκαν εναντίον του Παύλου Φύσσα αλλά  και για εν ψυχρώ δολοφονία". Όπως επεσήμαναν από τη μαρτυρία της φοιτήτριας "προκύπτει ο  στρατιωτικός χαρακτήρας της ΧΑ και απεδείχθη  οτι υπήρξε επίθεση απο τάγμα εφόδου το οποιο ανήκε στην ΧΑ. Δεν υπήρξε συμπλοκή αλλα άδικη επίθεση εναντίον του Φύσσα ".

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έβαλλε κατά της αξιοπιστίας της κ. Ζώρζου δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η ίδια "είπε ότι είναι βαθειά πολιτικοποιημένη και αυτό καθιστά  πρόδηλη την  εμπάθεια μέχρι  παροξυσμού σε βάρος των κατηγορουμένων.

Όπως υπογράμμισαν, η μάρτυρας υπέπεσε "σε πρωτοφανείς  και εξόφθαλμες αντιφάσεις ενώ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις απαντούσε πως δεν θυμάται". "Δεν συνεισέφερε παρά μόνο με ανακρίβειες" είπε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση, συμπληρώνοντας "Προφανώς δεν ήταν στο σημείο που αναφέρει".

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η μάρτυρας έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κάνοντας λόγο για " κραυγαλέες αντιφάσεις ".

Καταγγελίες γιά ύβρεις και σωματική βία

Yβρεις και άσκηση σωματικής βίας στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής  με πρωταγωνιστή συνήγορο υπεράσπισης, καταγγέλουν μια νεαρή κοπέλα που ήταν στο ακροατήριο και ένας αλλοδαπός δημοσιογράφος. Ο συνήγορος υπεράσπισης φέρεται να χαστούκισε  την κοπέλα στη διακοπή της δίκης και να απώθησε βίαια τον 28χρονο δημοσιογράφο. Όπως υποστηρίζει η ίδια η κοπέλα, δέχτηκε λεκτική επίθεση και στη συνέχεια ένα χαστούκι από τον δικηγόρο, Στ. Καρυδομμάτη.

Το περιστατικό  καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς  που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, έξω από τη δίκη στο προαύλιο, οι οποίοι συνέστησαν  στους καταγγέλοντες να καταθέσουν εαν το επιθυμουν μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, από την πλευρά του, αρνείται τα καταγγελόμενα και υποστηρίζει ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί επεισόδιο σε βαρος του Γ. Ρουπακιά που εκείνη την ώρα ήταν έξω από τη δικαστική αίθουσα.




Πηγή: kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου