Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Καραμανλής - Μπακογιάννη - Μειμαράκης και Σαμαράς υπογράφουν επερώτηση για το ξεπούλημα των Τραπεζών



Να αρχίσει διερεύνηση από την Βουλή για το μέγα σκάνδαλο του ξεπουλήματος των τραπεζών.

Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που η Νέα Δημοκρατία δείχνει ενωμένη και αυτό φαίνεται από την την επερώτηση που υπογράφουν ο Κώστας Καραμανλής η Ντόρα Μπακογιάννη ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι βουλευτές της παράταξης.

13 Βουλευτές που υπογράφουν την επερώτηση είναι : Χρήστος Σταϊκούρας, Ντόρα Μπακογιάννη, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Βρούτσης, Μάκης Βορίδης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σάββας Αναστασιάδης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης & Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειωτέων ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μία από τις ελάχιστες φορές που υπογράφει μια κοινοβουλευτική πρωτοβουλία θέλοντας με αυτή του την ενέργεια να καταδείξει το πόσο σοβαρό είναι το θέμα ξεπουλήματος των τραπεζών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και δυνατή για να μπορέσει να αντιπολιτευτεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία οδηγεί την χώρα στην κατάρρευση, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί με εξωκοινοβουλευτικό υποψήφιο όπως ο κ. Τζιτζικώστας που δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε επερωτήσεις γιατί δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής μέχρι το 2019.

Στην Επερώτηση ζητούν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το καθεστώς κάτω από το οποίο έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η ανακεφαλαιοποίηση, ενώ επισημαίνουν παραλείψεις από την πλευρά της κυβέρνησης με "εξαιρετικά δυσμενές, για τη χώρα, αποτέλεσμα"

Συγκεκριμένα σημειώνουν πως η ανακεφαλαιοποίηση:

«Προσθέτει μεγάλο κόστος στο Δημόσιο και στους φορολογούμενους, το οποίο καταγράφεται στον Προϋπολογισμό και επιβαρύνει το δημόσιο χρέος.

« Συρρικνώνει δραματικά την Ελληνική ιδιωτική συμμετοχή, αποκλείοντας, στις 3 από τις 4 περιπτώσεις συστημικών τραπεζών, τους Έλληνες μικροεπενδυτές.

« Απαξιώνει τις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, με κόστος για τους επενδυτές, μικρούς και μεγάλους.

« Εκμηδενίζει σχεδόν την αξία του χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω τόσο της «εξαέρωσης» των τραπεζικών μετοχών όσο και της δραστικής μείωσης των ποσοστών συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

« Οδηγεί σε αφελληνισμό τα πιστωτικά ιδρύματα, αφού το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου έχει περιέλθει στα χέρια ξένων ιδιωτών επενδυτών και hedge funds.

« Συντελεί στην απώλεια του εθνικού ελέγχου των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, αφού αυτός περνάει στα χέρια ξένων επενδυτικών και «επιθετικών» hedge funds.

« Τροποποιεί, επί το δυσμενέστερο, τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια αναδιάρθρωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα την απώλεια αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, η πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου