Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

EuroWorking Group: Θετική εισήγηση αλλά δεν εκταμιεύεται ακόμη η δόσηΘετική εισήγηση για την εκταμίευση της δόσης των 2+10 δισ.ευρώ έκανε το κουαρτέτο προς το EuroWorking Group ωστόσο το τελικό «πράσινο φως» θα δοθεί πιθανότατα την Δευτέρα από τον ESM.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, στην συνεδρίαση του EuroWorking Group επήλθε «ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων. Οι θεσμοί έκαναν θετική εισήγηση στην έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδος και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έλαβαν γνώση της προόδου της χώρας.

Ωστόσο απομένουν ακόμη κάποιες «λεπτομέρειες» που έχουν απομείνει. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης, που μίλησαν στο Reuters, υποστηρίζουν ότι «υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα και ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως και μια σε βάθος και λεπτομερής ανάλυση που δεν έχουν γίνει ακόμη». Το κουαρτέτο στην εισήγησή του προς το EWG έχει σημειώσει μια μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, όπως και άλλες τρεις που πρέπει να προχωρήσουν.
Οι εκκρεμότητες αυτές θα έχουν διευκρινιστεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και πάντως μέχρι την Κυριακή, αναφέρουν πηγές της Ε.Ε.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα από το ΔΣ του ESM, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου και θα εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).Πηγή:  iefimerida.gr 


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου