Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μητέρα Αμπντεσλάμ: Ο γιος μου δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ανατινάχτηκε λόγω... στρες!



Συνέντευξη έδωσε η μητέρα των τριών αδερφών που σχετίζονται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, δηλώνοντας πως ο καμικάζι γιος της δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει.
Η μητέρα του Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ – οι δύο αδερφοί του οποίου θεωρούνται επίσης ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι- είπε ότι ο γιος της «δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν» και πιστεύει μάλιστα πως ανατινάχθηκε λόγω «άγχους».

Ο 31χρονος Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, πυροδότησε το ζωσμένο με εκρηκτικά γιλέκο του έξω από το καφέ Comptoir Voltaire την Παρασκευή το βράδυ, αλλά δεν σκότωσε κανέναν εκτός από τον εαυτό του.

Ο αδερφός του Μοχάμεντ συνελήφθη στις Βρυξέλλες το Σάββατο το πρωί και σήμερα ένας τρίτος αδερφός ο Σαλάχ, που θεωρείται ο νούμερο 1 καταζητούμενος στην Ευρώπη, αναζητείται στις Βρυξέλλες.

Η οικογένεια Αμπντεσλάμ δηλώνει «έκπληκτη» που ο Ιμπραήμ ανατινάχθηκε παρόλο που είχε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στη Συρία.

Η μητέρα τους, μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο μέσω του ανιψιού της, έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, δήλωσε στην βελγική ιστοσελίδα Het Laatste Nieuws, πως είναι βέβαιη ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει κανέναν.

Ένα άλλο μέλος της οικογένειας δήλωσε πως δεν ήθελε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. «Ίσως τα εκρηκτικά να εξερράγησαν πρόωρα από ατύχημα. Ίσως από άγχος».

«Τον είδαμε δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις πως σχεδίαζε να κάνει κάτι βίαιο. Το γεγονός πως η βόμβα που εξερράγη στη ζώνη του δεν σκότωσε κανέναν, λέει πολλά».

Η οικογένεια παραδέχθηκε επίσης πως είχε περάσει «μεγάλο χρονικό διάστημα στη Συρία».

«Πραγματικά εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι εμπλέκεται και ο Σαλάχ. Ο Ιμπραήμ ήταν διαφορετικός τύπος. Βλέπαμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, τουλάχιστον εν μέρει. Αλλά όχι τόσο ώστε να σκεφτούμε ποτέ ότι θα διέπραττε μια τόσο αποτρόπαια πράξη».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου