Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Προς Εθνική Συνδιάσκεψη η Νέα Δημοκρατία πριν τις εσωκομματικές εκλογές



Το αυτονόητο θα γίνει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, στη Νέα Δημοκρατία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου. Μετά από παλινωδίες, εσωτερικές συγκρούσεις και υπεκφυγές, θα γίνει τελικά πολιτική συζήτηση στη Ν.Δ., μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της συντηρητικής παράταξης.
Η Ν.Δ., μπροστά στο ενδεχόμενο να μην γίνει ούτε μια κομματική διαδικασία εσωκομματικού πολιτικού διαλόγου, μια εξέλιξη πρωτόγνωρη για την κεντροδεξιά, αλλάζει ρότα. Μπορεί ντιμπέιτ να μην γίνει, αλλά είναι σίγουρο πλέον ότι θα γίνει μια τουλάχιστον Εθνική Συνδιάσκεψη.

Η δήλωση του προέδρου και ταυτόχρονα υποψηφίου αρχηγού της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι συμφωνεί στη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης και καλεί τον αρμόδιο (σ.σ. τον γραμματέα και πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο) για να προχωρήσει, συνιστά μια νέα εξέλιξη στην εσωκομματική αναμέτρηση.

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η επιστολή του έτερου υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ. Απόστολου Τζιτζικώστα προς τον κ. Παπαμιμίκο, ζητώντας του να ορίσει τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης για την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου.

Επί της ουσίας, κερδισμένοι είναι και οι έτεροι υποψήφιοι αρχηγοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης που τόνιζαν με κάθε ευκαιρία την ανάγκη να συνεδριάσει, αφού συμφωνία δεν προκύπτει για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, είτε η Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε η Πολιτική Επιτροπή για να συζητήσει πολιτικά ενόψει των εκλογών.

Ο κ. Τζιτζικώστας με την επιστολή του επιχείρησε να απαντήσει με την επιστολή του σε όσοι τον κατηγορούν ότι κρύβεται και αποφεύγει τον απευθείας διάλογο με τους συνυποψήφιούς του.

«Ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες» σημειώνει ο κ. Τζιτζικώστας που είχε προτείνει από την αρχή τη διεξαγωγή πέντε θεματικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, ζητεί αυτές να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Συνδιάσκεψης.

«Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης το μεσημέρι της Δευτέρας, ανοίγοντας το δρόμο στη διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης.

«Έστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» θετικοί είναι και οι κκ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης που επέμεναν σε όλες τις ομιλίες και παρεμβάσεις τους να θέτουν το ζήτημα του πολιτικού διαλόγου ενόψει των εκλογών.



Ραβανός Αρης
Πηγή : tovima.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου