Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δουλέμποροι με θαλαμηγούς





Με πολυτελή θαλαμηγό μεταφέρθηκαν σήμερα στη βόρεια Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περισσότεροι από 200 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το σκάφος εντοπίστηκε από τις αρχές στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην παραλία Τσόνια.  Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και διασώστες μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μετέφεραν με ασφάλεια τους πρόσφυγες στην ακτή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η τιμή για το πολυτελές σκάφος για κάθε πρόσφυγα ήταν 2.500 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του παραμένει ασύλληπτος.

Οι πρόσφυγες μετά την άφιξή τους χρειάστηκε να διανύσουν με τα πόδια μεγάλη απόσταση μέχρι το Μανταμάδο, όπου βρίσκεται το κοντινότερο κέντρο υποδοχής.

Η θαλαμηγός που μετέφερε περισσότερους από 200 πρόσφυγες

Στο μεταξύ οι λιμενικές αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το πολυτελές σκάφος που αποτελεί μια... πρωτότυπη επιλογή μεταφοράς από πλευράς των αδίστακτων δουλεμπόρων.

Όπως όλα δείχνουν, δεδομένου και των πολυάριθμων τραγικών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι διακινητές αρχίζουν να εγκαταλείπουν τα «δρομολόγια του θανάτου» με βάρκες και πλοιάρια και επιλέγουν πιο ασφαλείς (και πολυτελείς) τρόπους μετακίνησης των δύστυχων προσφύγων.



Φωτογραφία: emprosnet.gr
Πηγή : zougla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου