Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο Παναθηναϊκός "άλωσε" το ΣΕΦ



Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 70-64 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στα ημιτελικά, χάρη σε ένα εντυπωσιακό 15-0 σερί στη 4η περίοδο. Κομβική η παρουσία του Γιάνκοβιτς. Τα "έσπασαν" οι Πειραιώτες.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός, νικώντας στο "κεκλεισμένων των θυρών" ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με σκορ 70-64. Με ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 στη τέταρτη περίοδο, βάζοντας μεγάλα σουτ και δείχνοντας χαρακτήρα, οι πράσινοι πήραν διαφορά δεκαπέντε πόντων (44-59), την οποία οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ανατρέψουν. Αντιθέτως, έμειναν δίχως σκορ για 6':20'', παρουσιάζοντας κάκιστη εικόνα στη τέταρτη περίοδο. Τα "έσπασαν" από την περιφέρεια, μετρώντας 5/30 τρίποντα. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι στην αναμέτρηση και κέρδισαν δίκαια στο τέλος.

Ο πρωταγωνιστής

Η παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς ήταν κομβική στη τέταρτη περίοδο, καθώς με δικούς του πόντους ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε την διαφορά στο +8 (44-52) στο 33', βάζοντας ένα μεγάλο τρίποντο, το οποίο έδωσε ώθηση στους πράσινους. Ήταν το σουτ που έδωσε την μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση ως εκείνο το σημείο, καθώς νωρίτερα δεν είχε ξεφύγει από το +5. Τέλειωσε το ματς με 12 πόντους, μετρώντας 4/4 δίποντα.


Ο αριθμός του αγώνα

Το επιβλητικό 15-0 του Παναθηναϊκού στη τέταρτη περίοδο, αλλά και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έμεινε δίχως σκορ στη καθοριστική τέταρτη περίοδο για έξι λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα. Οι 46 βολές για τους πράσινους είναι εντυπωσιακό νούμερο, σπάνια το συναντάς, αλλά στο τέλος τους έκαναν και αρκετά φάουλ οι Πειραιώτες ώστε να μειώσουν την διαφορά.


Που κρίθηκε

Το παιχνίδι κρίθηκε στη τέταρτη περίοδο. Με το σκορ στο 44-44, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εντυπωσιακό 15-0 σερί, φτάνοντας στο 44-59 στο 37'. Σε εκείνο το διάστημα οι πράσινοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και έβαλαν μεγάλα σουτ, με τον Ολυμπιακό αντιθέτως να αναλώνεται σε λάθη και σε κακές επιλογές.


Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Γιανγκ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχοντας τους Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς. Ο "καυτός" Πρίντεζης με τρίποντο και λέι-απ, συν το μπάσιμο του Σπανούλη, διαμόρφωσαν το 8-2 στο 3', με το "τριφύλλι" να είναι άστοχο στην επίθεση. Οι Πειραιώτες έπαιζαν με χετζ-άουτ και με αλλαγές μετά τα σκριν, με τον Γιανγκ να χρεώνεται με δεύτερο φάουλ και να περνάει στον πάγκο. Ο Ραντούλιτσα πέρασε στο παιχνίδι, έχοντας αντίπαλο τον Μιλουτίνοφ στο "5", με τον Γκιστ να δίνει... ανάσα στους πράσινους με κάρφωμα, "γράφοντας" το 8-6 στο 5'.

Οι Πειραιώτες είχαν μείνει για πέντε λεπτά δίχως σκορ, με τον Παναθηναϊκό να έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, φτάνοντας ένα σερί 7-0, με τον Γιάνκοβιτς να δίνει το προβάδισμα στους πράσινους (8-9). Οι δύο προπονητές έκαναν συνεχώς αλλαγές στις πεντάδες, ο Χάκετ έδωσε επιθετική ώθηση στους γηπεδούχους (14-11), με το 14-12 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου, στην οποία έχασαν αρκετές βολές (6/12) οι πράσινοι και πολλά τρίποντα (1/7τρ) ο Ολυμπιακός.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πρίντεζης συνέχισε να μην χάνει σουτ μέσα στη ρακέτα, ο Φελντέιν σε κάθε ευκαιρία πήγαινε για ντράιβ, με τον Σπανούλη να δίνει ασίστ στον Μιλουτίνοφ που κάρφωσε, διαμορφώνοντας το 18-14 στο 13'. Ο Ολυμπιακός "δάγκωνε" στην άμυνα και έπαιρνε τα ριμπάουντ, με τον Χάκετ να βγάζει ενέργεια, αλλά οι Πειραιώτες σπαταλούσαν τις κατοχές τους στην επίθεση, μετρώντας 1/12 τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε και με τον Ραντούλιτσα έφερε το ματς στα ίσα (18-18) στο 15'.

Ο Ραντούλιτσα, ακολούθως, μπλόκαρε τον Μιλουτίνοφ και στη συνέχεια ο Διαμαντίδης στον αιφνιδιασμό με τρίποντο "έγραψε" το 18-21 (στο 17'), δίνοντας ξανά το προβάδισμα στο "τριφύλλι" το οποίο μέτρησε και πάλι σερί 7-0 στην επίθεση. Ο σταθερός Πρίντεζης με νέο "χουκ" βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι (20-21), ο Φελντέιν απάντησε με τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο σκόραρε και ο Λοτζέσκι (25-24), όντας αυτό το δεύτερο εύστοχο σουτ από τα 6.75 μέτρα (2/15τρ) για τους Πειραιώτες στο ματς. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 26-26.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λοτζέσκι ξεκίνησε "καυτός" στην επίθεση και με πέντε σερί πόντους "έγραψε" το 31-30, με τις δύο ομάδες να παίζουν δυνατά στην άμυνα και τους ρέφερι να σταματούν συχνά το ματς για φάουλ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και πάλι με τον Γιάνκοβιτς (31-32), ο Πρίντεζης απάντησε ξανά από το "ζωγραφιστό" (33-34), με τους Γιανγκ, Ραντούλιτσα και Μιλουτίνοφ να μετρούν τρία φάουλ στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε σκορ κυρίως με βολές, καταφέρνοντας να φτάσει στο +5 (35-40) στο 17' με τους Διαμαντίδη και Πάβλοβιτς, με τον Ολυμπιακό να έχει μπλοκάρει στην επίθεση. Εκεί έδωσε... ανάσα για τους Πειραιώτες ο Αθηναίου με τρίποντο, ενώ ακολούθως ο Αγραβάνης με βολή μείωσε στον πόντο (39-40). Ο Πάβλοβιτς απάντησε με εντυπωσιακό κάρφωμα, ο Διαμαντίδης σκόραρε ξανά με βολές, με το "τριφύλλι" να παίρνει και τα επιθετικά ριμπάουντ. Στην τελευταία επίθεση ο Σπανούλης έδωσε ασίστ στον Αγραβάνη, ο οποίος στην εκπνοή του δεκαλέπτου με ελεύθερο τρίποντο "έγραψε" το 44-44 στο σκορ.


Στη τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός πήρε στο ξεκίνημα και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, με τον Γιάνκοβιτς να "γράφει" το 44-49, νικώντας μέσα στη ρακέτα τον Μιλουτίνοφ, με τον Ολυμπιακό να δείχνει στατικός στην επίθεση. Οι πράσινοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ, έπαιρναν σκορ μέσα στη ρακέτα, αλλά όταν ήρθε η ώρα "πυροβόλησαν" και από την περιφέρεια, "γράφοντας" το 44-52 στο 33' με τον Γιάνκοβιτς. Οι Πειραιώτες ήταν δίχως σκορ για πέντε λεπτά, όντας απελπιστικά άστοχοι και κάνοντας λάθη, με τον Φελντέιν να ευστοχεί σε νέο σουτ από τα 6.75 μέτρα, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +11 (44-55) στο 35'.

Ο Παναθηναϊκός έλεγχε στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που παρουσίαζε μία κάκιστη εικόνα στο παρκέ, κάνοντας απελπισμένες κινήσεις. Παράλληλα, ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάβλοβιτς πήρε το... όπλο του και με σερί πόντους έφερε την διαφορά στο +15 (44-59) στο 37'. Οι γηπεδούχοι κατάφερναν να σκοράρουν ύστερα από σχεδόν έξι (!) λεπτά (6:20) με βολές του Πρίντεζη, δίνοντας τέλος στο 15-0 σερί των πρασίνων, αλλά ο Φελντέιν στη συνέχεια κάρφωσε στον αιφνιδιασμό. Ο Λοτζέσκι με γκολ-φάουλ μείωσε σε 49-61, ο Πρίντεζης έδωσε ψυχολογία μειώνοντας σε 53-61, αλλά ο Καλάθης απάντησε άμεσα (53-63). Το "τριφύλλι" στο τέλος διαχειρίστηκε σωστά τον χρόνο που πίεζε τον αντίπαλο, διατήρησε το προβάδισμα του, ήταν ψύχραιμος στις βολές και πήρε μία παλικαρίσια νίκη μέσα στο ΣΕΦ με σκορ 64-70.


Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70

Ανά δεκάλεπτο: 14-12, 12-14, 18-18, 20-26

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 6, Κούζμιτς 3.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο ματς:





Πηγή : sport24.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου