Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: «Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία απαντάμε δημοκρατία»




Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλατεία Ομονοίας όπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, βασική ομιλήτρια της συγκέντρωσης, προσθέτοντας ότι «κάποιοι ανακαλύπτουν εταίρους στους σφαγείς της κοινωνίας».

Kαι συνέχισε τις βολές κατά της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι «συμμάχησαν με τις δυνάμεις του χθές για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» και «στο δίλημμα η εμείς ή αυτοί απάντησε αυτοί». Και πρόσθεσε ότι «μιλούσε για ακύρωση του ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα ενισχύεται».

Η πρόεδρος της Βουλής είπε «όχι» στη «ΝΔ της ακροδεξιάς ρητορικής, σε αυτούς που εκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ, σε εκείνους που έτρωγαν 40 χρόνια στην πλάτη του λαού, στο Ποτάμι της διαπλοκής» σημειώνοντας ότι «με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ο Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί».

«Τη μάχη κατά της διαπλοκής δεν θα τη δώσουν αυτοί που ενέδωσαν σε αυτή» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώνοντας ότι βλέπει ματς δίπλα σε ολιγάρχες και κατά του Νίκου Παππά, λέγοντας ότι ποτέ δεν έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, με τους παρευρισκόμενους να απαντούν «όχι». Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «το χρέος δεν είναι του λαού, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε».

Τόνισε ότι «αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με κανένα νόμισμα».

Και είπε ότι «στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία».



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου