Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τζιχαντιστές πυρπόλησαν ζωντανούς τέσσερις σιίτες μαχητές στο Ιράκ




Το Ισλαμικό Κράτος πυρπόλησε τέσσερις σιίτες μαχητές στο Ιράκ, και ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο

Τέσσερις άνδρες, οι οποίοι ήταν μέλη των δυνάμεων της Λαϊκής Κινητοποίησης που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ, κρεμάστηκαν ζωντανοί με δεμένα χέρια και πόδια από ένα δοκάρι προτού καούν ζωντανοί από μέλη του ISIS. Το βίντεο της φρίκης εξετάζεται για την αυθεντικότητα του.
Το Ισλαμικό Κράτος εξηγεί πως τους εκτέλεσε για να εκδικηθεί τον θάνατο τεσσάρων ανδρών του που σκοτώθηκαν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.
Αφότου πήρε τον έλεγχο τεράστιων περιοχών στο Ιράκ και στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει προχωρήσει σε αναρρίθμητες εκτελέσεις και αποτελεί σχεδόν πάγια τακτική της οργάνωσης να αναρτά τα βίντεο κατόπιν στο διαδίκτυο.

Τμήμα δεύτερου αρχαίου ναού στην Παλμύρα κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές

Εν τω μεταξύ, σημαντικές ζημιές σε τμήμα του Ναού του Μπελ στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας προκάλεσαν οι τζιχαντιστές της ISIS, συνεχίζοντας την "επίδειξη δύναμης".
Η καταστροφή των μνημείων, μετά την ισοπέδωση του Ναού του Βάαλ, προστίθεται στην βάρβαρη εκτέλεση του αρχαιολόγου που ήταν για δεκαετίες επικεφαλής της διαχείρισης των μνημείων.
Όπως ανέφερε τη νύχτα προς Δευτέρα η οργάνωση "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", που συγκεντρώνει πληροφορίες από τον συριακό εμφύλιο, ένα "τμήμα του ναού" καταστράφηκε, χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Παραμένει ωστόσο ασαφές πόσο εκτεταμένες είναι οι ζημιές. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας δήλωσε στο BBC πως η έκρηξη συνέβη στην περίμετρο του ναού και δεν κατέστρεψε το περιστύλιο ή το ιερό.
Οι τζιχαντιστές είχαν καταστρέψει προηγουμένως με εκρηκτικά το Ναό του Βάαλ. Ημέρες μετά τις πρώτες αναφορές εκείνης της καταστροφής, η ISIS είχε διοχετεύσει βίντεο με την έκρηξη και εικόνες με τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στον ναό.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου