Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η αλλαγή ονόματος στο Παιδείας θα κοστίσει πάνω από 800.000 ευρώ
Ανάλογο ποσό είχε χρειαστεί και το 2013 - Πρέπει να τυπωθούν νέα λογότυπα, σφραγίδες και πινακίδες - Πώς σχολιάζει τα «διπλά βαφτίσια» το Ποτάμι

Αρκετές χιλιάδες ευρώ αναμένεται να κοστίσει η αλλαγή του ονόματος του υπ. Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει όνομα.

Φυσικά η αλλαγή της ονομασίας έχει κόστος, καθώς θα πρέπει να τυπωθούν νέα λογότυπα του υπουργείου και άλλων φορέων που εποπτεύει ενώ αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις σφραγίδες, στις πινακίδες σήμανσης κ.α

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» αυτή τη φορά η αλλαγή του ονόματος θα ξεπεράσει τις 800.000 ευρώ.

Ανάλογο ποσό είχε χρειαστεί και το 2013 όταν και τότε υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και άλλα, ανάλογα τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.

«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για την νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», λέει στην εφημερίδα παλιός γενικός γραμματέα του υπουργείου.

Για αυτό άλλωστε σήμερα η ταμπέλα έξω από το κτίριο γράφει ακόμη υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει.

Το Ποτάμι: Πόσο κοστίζουν τα διπλά βαφτίσια του Υπουργείου Παιδείας;

Σφοδρή κριτική στην αλλαγή τίτλου του υπουργείου 2 φορές μέσα σε 8 μήνες άσκησε σήμερα το Ποτάμι, με ανακοίνωση που συνέταξε ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του κόμματος.

«Άραγε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αναλογισθεί και υπολογίσει το κόστος αυτών των αλλαγών;» διερωτάται το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, καλώντας τον νέο Υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τους πολίτες σε τι αφορά η δαπάνη (σφραγίδες, φακέλους, λογότυπα κλπ.) και ποιο είναι το συνολικό κόστος της μετονομασίας του Υπουργείου Παιδείας τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015.

«Μήπως τελικά θα πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο και να κρατήσουμε ένα σταθερό όνομα;» ρωτά η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Εν κατακλείδι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκει κάθε φορά χρήματα για τις αλλαγές στον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας και τη δημιουργία νέων υπουργικών θέσεων αλλά «δε βρίσκει» για τις ίδιες τις ανάγκες της Παιδείας».

Πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας: «Μια ονομασία δεν είναι απλώς αλλάζω το όνομα και τελειώσαμε»

Για το κόστος της μετονομασίας του Υπουργείου Παιδείας μίλησε σήμερα στον ΒήμαFM ο πρώην γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας, Θ. Κυριαζής, αναφερόμενος αναλυτικά στις αλλαγές που αυτή συνεπάγεται.

«Μια ονομασία δεν είναι απλώς αλλάζω το όνομα και τελειώσαμε, είναι όλα τα συνακόλουθα. Ειδικά το υπουργείο Παιδείας μόνο, χωρίς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που είναι τώρα, έχει 198 περίπου εποπτευόμενους φορείς. Ο κάθε φορέας από αυτούς πρέπει να αλλάξει τα πάντα. Από λογότυπα μέχρι σφραγίδες», επισήμανε στην εκπομπή του Μ. Παπαπαναγιώτου και Α. Παπαστάθη ο κ. Κυριαζής.

Όπως πρόσθεσε, «στο υπουργείο Παιδείας υπάρχουν 1,5 εκατ. περίπου μαθητές» για τους τίτλους σπουδών των οποίων πρέπει να αλλάξουν όλα τα λογότυπα κι επίσημα χαρτιά.

«Πρέπει να είναι από την αρχή, δεν μπορείς να κολλήσεις από πάνω μια κορδέλα και να πεις "αλλάζω έτσι το όνομα". Κι επίσης, όλη η αλληλογραφία που γίνεται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, δεν μιλάω για την εσωτερική, αλλά για αλληλογραφία που υπάρχει, 198 εποπτευόμενοι φορείς συν το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι τεράστιο, όλες οι διευθύνσεις σπουδών που υπάρχουν, 160 διευθύνσεις πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας… Όλα αυτά είναι έγγραφα», συμπλήρωσε ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.Πηγή


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου