Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μπακογιάννη: Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ



Πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να μπορεί να «συνεργαστεί και με το ΣΥΡΙΖΑ» μετά τις εκλογές, τονίζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews» η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Εκτίμηση ακόμη ότι «προς έκπληξη πολλών» η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στην κάλπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων, εθνική συνεννόηση και ευρύτατη συνεργασία, κάτι που, όπως επισήμανε η ίδια, το λέει εδώ και 5 χρόνια.

Αυτή η ενότητα δυνάμεων μπορεί να γίνει, όπως υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, αν βρεθούν οι καλύτεροι και ικανότεροι από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «θα βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά και θα δουλέψουν για τον εθνικό στόχο, που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Η κ. Μπακογιάννη πιστεύει σε πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές καθώς θεωρεί ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα διολίσθησε σε σημείο που οι πολίτες συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο και θα ψηφίσουν με τη σκέψη να υπάρχει ένα σταθερό τιμόνι στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, «έμαθε από τα λάθη της και μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για μια λύση σταθερότητας και ασφάλειας σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που κορόιδευε τους πολίτες για καιρό».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι όντως υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ νέου και παλιού αλλά σημείωσε ότι το νέο στην πολιτική είναι οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια χωρίς να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και το παλιό είναι το «θα σας κάνω γεφύρια και ποτάμια, θα σας αυξήσω τη σύνταξη, θα σας δώσω τη 13η σύνταξη, θα σκίσω το μνημόνιο μέρα μεσημέρι, θα κάνω το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι ένας «ντόμπρος άνθρωπος που το στιλ του σε άλλους αρέσει και άλλοι το θεωρούν πολύ "λαϊκ"», αλλά επί της ουσίας, σημείωσε, είναι ένας άνθρωπος που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ενώ σε περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα τόνισε ότι θα είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχία του κ. Μεϊμαράκη και της «πανστρατιάς που δημιούργησε».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου