Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο διάλογος Μπακογιάννη- Παυλόπουλου για το μεταναστευτικό



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά.

Η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σκοπό της επίσκεψής της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την «κατάσταση στα νησιά με τους μετανάστες που έχει φτάσει στο αμήν και δεν περιγράφεται καν», όπως είπε.

Η βουλευτής όπως τόνισε ανέλαβε πρωτοβουλίες για το ζήτημα και εξέφρασε την μεγάλη της ανησυχία για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές ασκώντας σκληρή κριτική στην έως τώρα κυβερνητική πολιτική.

«Η πολύ μεγάλη μου ανησυχία μετά και τη Σάμο με φέρνει εδώ. Φοβάμαι ότι χάνονται πόροι για το μεταναστευτικό. Έτσι αναλάβαμε πρωτοβουλία με την πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να μην χάθουν πόροι και υποδομές από χρηματοδότηση που μπορούμε να λάβουμε. Μπορεί να δοθεί και η κατάλληλη τεχνογνωσία στην κυβέρνηση για το ζήτημα. Επίσης πήραμε πρωτοβουλία με Ελληνοαμερικανούς να βοηθήσουν με δωρεές στο πρόβλημα» επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε στην τραγικότητα της κατάστασης σημειώνοντας ότι «Η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική και πρωτοφανής. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο παρά την σχετική εμπειρία μου στην κυβέρνηση Καραμανλή. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην ξεχνά τα σύμφωνο για τη μετανάστευση».


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου