Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Βορίδης και Πλεύρης «σέρνουν» στα δικαστήρια τον Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση



Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θ. Πλεύρης σε συνεννόηση με τον Μάκη Βορίδη έχει συλλέξει υλικό από τις μέχρι τώρα πράξεις και παραλείψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο διάπραξης από αυτόν ποινικώς κολάσιμων πράξεων στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.

Σε κύκλους τους διαρρέεται ότι έχει συλλέξει ήδη το υλικό για τη διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας αναφορικώς με τα χρήματα που έχασε η χώρα, τουλάχιστον περί των 12 δις και την έκθεση της χώρας σε μη χρηματοδότηση και ενδεχόμενη χρεοκοπία με την μη ανανέωση του προγράμματος στις 30.06.15, καθώς και τις συνέπειες που προκλήθηκαν στην ελληνική οικονομία από την επιβολή των capital controls λόγω αυτών των πράξεων και παραλήψεως.

Οι διαχρονικές θέσεις και απόψεις του τέως υπουργού καταδεικνύουν τουλάχιστον ενδεχόμενο δόλο για την κατάσταση που επήλθε η ελληνική οικονομία με την πλήρη καθοδήγηση του και την απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα αναφέρει σε κύκλους του ο Θ. Πλεύρης.

Πέρα από την έρευνα διάπραξης τυχόν άλλων αδικημάτων εξετάζεται το ενδεχόμενο για τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών που μετέχουν στην διαπραγμάτευση και σύμφωνα με το πόθεν έσχες τους διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, όποτε έχουν τυχόν όφελος από την επιβολή των capital controls ή και τυχόν Grexit.

Όλες οι κινήσεις γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή ως προς την συλλογή του υλικού και την στοιχειοθέτηση των αδικημάτων καθώς επιθυμία των δύο νομικών της ΝΔ είναι όχι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά η νομική στοιχειοθέτηση της υπόθεσης.

Εκτιμάται μάλιστα πως η μηνυτήρια αναφορά είναι έτοιμη, κάτι που έχει ενθουσιάσει και τον τρίτο της παρέας Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά λόγω της κρισιμότητας των στιγμών δεν επιθυμούν την κατάθεση της ώσπου να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο. Μετά η δικαιοσύνη θα έχει και τα στοιχεία και το λόγο.


Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου