Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Θανάσης Πετράκος : Να προετοιμάσουμε το λαό για έξοδο από το ευρώ



Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν λόγο για απεμπολή από την Ευρωζώνη και κατ΄επέκταση από το κοινό νόμισμα και την επιστροφή στη δραχμή, εν όψει της συζητήσεως των προτάσεων που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στου εταίρους για να υπογραφεί η δανειακή συμφωνία και να ξαναμπεί η χώρα στον δρόμο του μνημονίου.

Ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας που ευθύς εξ αρχής είχε κάνει σαφή την επιθυμία της για αλλαγή νομίσματος, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτειακής Γραμματείας στη Βουλή ζήτησε από τους βουλευτές να είναι πλέον ανοιχτοί σε μια πιθανή ρήξη και να προετοιμάσουν το λαό για αυτό το σενάριο, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως «άνοιγμα φτερών προς το άγνωστο και όχι στο πουθενά».

Χαρακτηριστικά είπε: «Κακώς πρωτοκλασάτοι σύντροφοι επιμένουν στο μονόδρομο. Θα έπρεπε να προετοιμάσουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και να το πούμε καθαρά στο λαό. Η Αριστερά έχει μέλλον όταν προτιμάει να ανοίγει φτερά στο άγνωστο και όχι στο πουθενά. Οσοι επιμένουν στο ευρώ πάση θυσία να ξέρουν ότι είναι καταστροφικό. Αρα μόνη λύση είναι η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Πρώτα βήματα, ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος και το χτύπημα της διαπλοκής»


Πηγή : koolnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου