Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Η παραμονή στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή για την Νέα Δημοκρατία




«Θέλουμε να υπάρχει μια συμφωνία και η χώρα θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και την ευρωζώνη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κύριος Μεϊμαράκης είχε ζητήσει να γίνονται τέτοιου είδους θεσμικές συναντήσεις, προκειμένου να είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερωμένοι για τις προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης.

«Είναι κρίσιμες οι ώρες και πρέπει να γίνονται όλα όπως απαιτούν οι νόμοι», τόνισε, ενώ ανέφερε πως του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε κατά μόνας ενημέρωση.

Αναφορικά με τη στάση του στο θέμα των διαπραγματεύσεων, ο κύριος Μεϊμαράκης δήλωσε πως η παραμονή στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή για την Νέα Δημοκρατία.

«Είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Η γραμμή μας σε τίποτα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε, ενώ έκανε έκκληση στους δανειστές να μην είναι τόσο σκληροί.

Τέλος, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει το μεγάλο ναι, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στον σκληό πυρήνα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κύριο Μεϊμαράκη πως θα ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης και τον ευχαρίστησε για την συμβολή του στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Κατά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Μεϊμαράκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες εάν αν υπάρξει η πιθανότητα να πάει η χώρα σε μια πορεία που ο ίδιος δεν συμφωνεί, όμως ο ίδιος δεν έδωσε κάποια απάντηση.


Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου