Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Ανήλικη επέζησε από πτώση αεροσκάφους




Χρειάστηκε να περπατήσει μόνη επί δύο ημέρες για να βρεί βοήθεια

Σε κατάσταση σοκ και με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται 16χρονη που σώθηκε από τη συντριβή στα βουνά του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ενώ χρειάστηκε να περπατήσει μόνη επί δύο ημέρες μέχρι να ξαναβρεθεί στον πολιτισμό και να ζητήσει βοήθεια.

Η Οτομν Βιτς επέζησε καθώς εφάρμοσε τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας στην τηλεόραση εκπομπές για την επιβίωση στην άγρια φύση: ακολούθησε τον ρου ενός ποταμού και κατάφερε να φτάσει σε έναν δρόμο στην πολιτεία Ουάσιγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Από εκεί την περιμάζεψε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που την μετέφερε σε ένα τοπικό μπακάλικο και ειδοποίησε τις αρχές.

Η 16χρονη μαζί με τον παππού και τη γιαγιά της, τον Λίλαντ και τη Σάρον Μπάουμαν, 62 και 63 ετών, είχαν ξεκινήσει το Σάββατο με ένα μικρό αεροσκάφος για να μεταβούν από τη Μοντάνα στη γειτονική Πολιτεία Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times, για άγνωστους λόγους το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Νορθ Κασκέιντς.

Ζωντανή από τα συντρίμμια

Η Οτομν βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια. «Πέσαμε και μόνο εγώ βγήκα ζωντανή» είπε στους διασώστες που την μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης Μπριούστερ. Είχε εγκαύματα στο χέρι, πολλές μελανιές και γδαρσίματα παντού.

Ο πατέρας της, ο Ντέιβιντ Βιτς, που έσπευσε στο πλευρό της, εξήγησε στους δημοσιογράφους: «Παρακολουθούμε μαζί πολλές εκπομπές επιβίωσης στην άγρια φύση...».

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν έχουν βρεθεί ακόμη και οι αρχές δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τι απέγιναν ο παππούς και η γιαγιά της έφηβης, ούτε να διευκρινίσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Ρικ Λεντούκ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που ενημέρωσε τις αρχές, αφηγήθηκε ότι η 16χρονη θυμόταν μόνο ότι πετούσαν ανάμεσα στα σύννεφα και μετά σημειώθηκε η συντριβή. «Μου είπε ότι έγινε ένα ατύχημα και ότι τις δύο τελευταίες ημέρες ακολουθούσε ένα ρυάκι που μετατράπηκε σε ποτάμι. Μετά βρήκε ένα μονοπάτι που την έβγαλε σε έναν αυτοκινητόδρομο και περίμενε εκεί μέχρι να σταματήσει κάποιος για να την πάρει».

Οταν έφτασε στο μαγαζί του, η Οτομν ήταν «σε κατάσταση σοκ».
«Δεν είχε φάει τίποτα επί δύο ημέρες. Εχω ακούσει απίστευτες ιστορίες που έχουν γίνει στο Κασκέιντς, αλλά αυτή τις ξεπερνά όλες κατά πολύ», κατέληξε.



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου