Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ... Έντονη ανησυχία! Έφτασε στην Ελλάδα ο εφιάλτης «εξαφανίσου για 72 ώρες»;




Ήρθε και στην Ελλάδα το επικίνδυνο παιχνίδι;

ήδη δυο παιδιά στην Αττική και βρέθηκαν μετά από λίγο..
Η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και...χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» να έφθασε και στην Ελλάδα.


Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα με το «νέο παιχνίδι» που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες!

Ο «εμπνευστής» αυτού του μυστικού παιχνιδιού που γίνεται από «Inbox» σε «Inbox» παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.

Ωστόσο, Γάλλος εισαγγελέας ο οποίος ερεύνησε πρόσφατα την υπόθεση του συγκεκριμένου παιχνιδιού με αφορμή την εξαφάνιση 13χρονης Γαλλίδας, αποφάνθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο παιχνίδι να έφθασε και στην Ελλάδα!

Η αποκάλυψη ήρθε έπειτα από την πολύωρη εξαφάνιση μιας 15χρονης κι ενός 17χρονου, οι οποίοι χάθηκαν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μάλιστα ταυτόχρονα.

Οι γονείς των παιδιών πανικοβλήθηκαν από την απουσία τους και αμέσως κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που είχαν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να εντοπιστούν!

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε τα δυο παιδιά μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT» ωστόσο στην αστυνομία υπάρχει ανησυχία σχετικά με το αν πρόκειται για το παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» μέσω του facebook.

Ως προς την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 6-5-2015, από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικος 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου (23-5-2015) από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικη 15χρονη, κάτοχος και εκείνη λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από το σπίτι της από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν τα δυο παιδιά.

Οι αστυνομικές αρχές είναι προβληματισμένες για την εξαφάνιση των δύο παιδιών και εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για το παιχνίδι μέσω του facebook «εξαφανίσου για 72 ώρες».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου