Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΝΔ: «Μαύρη Παρασκευή» για την Παιδεία



Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τις δηλώσεις του στη Βουλή για τα ζητήματα της Παιδείας εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, έκανε λόγο για "Μαύρη Παρασκευή" για την Παιδεία και την ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας πως "λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου που διαλύει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ο κ. Τσίπρας, αποφάσισε να εγκαινιάσει την 'ώρα του πρωθυπουργού' παραπληροφορώντας".

Τόνισε ότι "την ώρα που η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τη διαδικασία του επείγοντος, με ύποπτη δηλαδή σπουδή, φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει και καταστρέφει ό,τι θετικό και με ευρεία κοινοβουλευτική και κοινωνική συναίνεση επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τσίπρας προετοίμασε το έδαφος για την χαριστική βολή στην Παιδεία".

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι "ανερυθρίαστα είπε πως δεν καταργούνται τα Πρότυπα σχολεία, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα Πρότυπα καταργούνται πλην πέντε, τα οποία, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, διατηρούνται 'για ιστορικούς και μόνο λόγους'!".
Πρόσθεσε, δε, ότι "και αυτά αποδυναμώνονται με την κατάργηση της διαδικασίας της αξιολόγησης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ρίξει στο πυρ το εξώτερον".

Υπογράμμισε επίσης ότι "ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στις αναφορές των υπουργών του περί 'χιτλερικών' και περί 'ελιτίστικων' σχολείων, υποστηρίζοντας πως 'η αριστεία είναι ρετσινιά'".
"Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς και τους μαθητές των προτύπων σχολείων της χώρας, γιατί οι υπουργοί του τους κόλλησαν τη ρετσινιά του χιτλερισμού", υποστήριξε.

Για την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, ανέφερε πως "ο κ. Τσίπρας το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τον κομματισμό και τη συναλλαγή στα σχολεία μας".



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου