Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φως στο μακελειό στην Ελβετία – 5 νεκροί μεταξύ τους και ο εκτελεστής


Τελικά πέντε είναι οι νεκροί στο μακελειό το βράδυ του Σαββάτου στην ελβετική πόλη Βίρενλινγκεν, στο καντόνι Άαργκαου, στη βόρεια Ελβετία.

Ένας οπλισμένος άνδρας εκτέλεσε μια οικογένεια μέσα και έξω από το σπίτι τους. Νεκροί είναι ένα ζευγάρι, ο γιος τους, ένας γείτονας που όρμησε να σταματήσει τον ένοπλο και ο ίδιος ο ένοπλος, που αφού ολοκλήρωσε τους σκοτωμούς έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Η ελβετική Αστυνομία θεωρεί ότι το λουτρό αίματος οφείλεται σε οικογενειακές διαφορές.

Οι γείτονες άκουσαν τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 23.00, ύστερα από καβγά που ακουγόταν μέσα από το σπίτι.

«Είδα δύο ανθρώπους να πέφτουν κάτω νεκροί», είπε ένας σοκαρισμένος γείτονας στο Blick.ch. «Αρχικά άκουσα τέσσερις πυροβολισμούς, να πέφτουν γρήγορα ο ένας πίσω από τον άλλον. Για λίγο επικράτησε ησυχία πριν πέσουν ακόμα δύο πυροβολισμοί. Δεν άκουσα φωνές».

Όταν η Αστυνομία κατέφθασε στο σημείο του μακελειού βρήκε ανθρώπους νεκρούς μέσα και έξω από το σπίτι.

«Όλοι ήταν ενήλικες και ο ένοπλος κείτονταν νεκρός μεταξύ τους. Πρέπει να αυτοκτόνησε. Τώρα πρέπει να βρούμε το κίνητρο», δήλωσε μια αστυνομική πηγή.

Το φονικό φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με τρομοκρατία, αλλά έχει σοκάρει τους κατοίκους της μικρής πόλης, χωριού θα λέγαμε, με μόλις 4.500 κατοίκους.


Η Ελβετία είναι μια χώρα που η οπλοκατοχή είναι νόμιμη και οι πολίτες της κατέχουν τα περισσότερα όπλα ανά κεφαλή στον κόσμο.

Όλοι οι Ελβετοί άνδρες είναι οπλίτες – πολίτες, όπως στην αρχαία Ελλάδα, και από τα 20 τους χρόνια κατατάσσονται στην εθνοφυλακή. Όλοι οι Ελβετοί άνδρες είναι άριστα εκπαιδευμένοι στη χρήση όπλων.

Επειδή είναι οπλίτες – πολίτες, όλοι οι Ελβετοί είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε τον πολεμικό τους οπλισμό στα σπίτια τους. Ωστόσο, τα στρατιωτικά πυρομαχικά δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Μια μικρή μειοψηφία στην αντιπολίτευση της χώρας έχει εισηγηθεί στο παρελθόν, δίχως να εισακουστεί, τον περιορισμό του οπλισμού των Ελβετών, ωστόσο, οι Ελβετοί, που έχουν αμεσοδημοκρατικό πολίτευμα -όπως επίσης στην αρχαία Ελλάδα- θεωρούν την ιδιότητα του πολίτη με τον οπλίτη ταυτισμένη και δεν δέχονται καμία κουβέντα να αφοπλιστούν ή να μείνουν με λιγότερα όπλα.

Το αμεσοδημοκρατικό πολίτευμα της Ελβετίας στα πρότυπα της αρχαίας Ελλάδας είναι δημιούργημα του Ιωάννη Καποδίστρια.


Πηγή : tribune.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου