Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο κακός δαίμονας και ο... Νέλσον



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 77-81

Σε… κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού εξελίσσεται η Μπαρτσελόνα! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετράει οκτώ σερί νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά είναι και η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να «σπάσει» το φετινό… απόρθητο του ΟΑΚΑ, και μάλιστα δύο φορές! Μία στο τέλος της ρέγκιουλαρ σίζον και μία χθες το βράδυ (81-77) «ψαλιδίζοντας» στο ελάχιστο τις ελπίδες των «πρασίνων» για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Χάνει το πλεονέκτημα

Ενδεχομένως να τεθεί και σε αμφιβολία η υπόθεση της πρόκρισης αφού η Αλμπα βρίσκεται μόνο μία νίκη πίσω από τον Παναθηναϊκό, αν και η ελληνική ομάδα έχει το πλεονέκτημα της εκτός έδρας νίκης στο Βερολίνο και το ματς του β' γύρου στο ΟΑΚΑ. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για να πλησιάσουν τη δεύτερη θέση (σ.σ.: μετά και την ήττα της Μακάμπι στο Βελιγράδι) και πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να κερδίσουν το αβαντάζ της έδρας εν όψει των προημιτελικών. Οι λόγοι; Αφενός προδόθηκαν από τα λάθη τους (και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία), την κακή άμυνα του δευτέρου και του τρίτου δεκαλέπτου και αφετέρου βρήκαν το μπελά τους από τρεις παίκτες που βγήκαν από τη… ναφθαλίνη!

Αν και δεν πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Τζάστιν Ντόελμαν θυμήθηκε σε αυτό το ματς τον καλό του εαυτό από τα περσινά ματς της Βαλένθια, ενώ ο Κάρλος Ναβάρο ήταν ο x-factor που κρατούσε την ομάδα του «ζωντανή» τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει το ματς. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διαιτησία της δεύτερης περιόδου, αφού έδωσε την ώθηση στην Μπαρτσελόνα να πραγματοποιήσει ένα 12-0 στο τελευταίο τρίλεπτο και να μετατρέψει το -2 (32-30) σε +10 (32-42) με τη λήξη του ημιχρόνου. Μέσα σε όλα συμπληρώστε και το όνομα του Τίμπορ Πλάις, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αμυντικές των «πρασίνων» μέσα στη ρακέτα.

Ακόμα και έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε μια εξέχουσας σημασίας νίκη χάρη στους Διαμαντίδη και Γκιστ, οι οποίοι «γύρισαν» το ματς σε άμυνα και επίθεση. Ομως με το σκορ στο 74-77 ο Νέλσον υπέπεσε σε τραγικό λάθος στα 13'' πριν από το τέλος και έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να φύγει με το… μισό πλεονέκτημα έδρας από το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-42, 52-57, 77-81

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9(3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (2/2τρ., 6ασ.), Γκιστ 14 (2), Μπατίστα 16 (9ριμπ.), Μπλουμς, Λαουάλ 4.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 21 (3), Χουέρτας 2, Αμπρίνες 9 (1), Ναβάρο 17 (4), Σατοράνσκι 7 (1), Πλάις 15, Τόμας 2, Ολεσον, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου