Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κινδυνεύουν τα άλογα του ιπποδρόμου από ασιτία αρρώστιες και θάνατο



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Η έλλειψη οικονομικών πόρων και η αδιαφορία του κράτους οδηγούν στο θάνατο τα άλογα του ιπποδρόμου.

Το σώου του 2004 τελείωσε και μαζί του τελείωσαν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με τους υπερσύγχρονους χώρους διαμονής των αλόγων καθώς και τα υπερσύγχρονα όργανα αποθεραπείας τα οποία σαπίζουν ασυντήρητα αδιαφορώντας οι υπεύθυνοι για την υγεία των αλόγων και τα λεφτά που έχουν δώσει οι πολίτες για την αγορά και την κατασκευή όλων αυτών των εγκαταστάσεων.

Από τα 2500 άλογα έχουν μείνει 450 και συντηρούνται και σιτίζονται δύσκολα από τα χρήματα ιδιωτών, κτηνιάτρων και από τα χρηματικά έπαθλα των αγώνων κάθε άλογο αθλητής χρειάζεται στοιχειωδώς 600€ την ημέρα για την διατροφή του και την συντήρηση του.

Αυτή η τακτική μη σωστής σίτισης των αλόγων δεν επαρκή για την ευζωία αυτών των περήφανων ζώων τα οποία κατά ουσία είναι αθλητές που χρειάζονται ειδικό πρόγραμμα και σωστή συντήρηση.

Ούτε λόγος για φάρμακα για τα άλογα που χρειαστούν αποθεραπεία και φυσικά από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου λειτουργούν μόλις 10 στάβλοι για την διαμονή των αλόγων.

Λόγω της κρίσης έχουν δοθεί σε άλλους ιππικούς ομίλους και ιδιώτες 1.800 άλογα σπάνιας και ευαίσθητης ράτσας λόγω αδυναμίας συντήρησης τους και με σκοπό για ένα καλύτερο μέλλον ώστε να επιβιώσουν, φυσικά εκτός από τους ιππικούς ομίλους έχουν παρατηρηθεί άλογα του ιπποδρόμου σε πανηγύρια για άλλες διάφορες χρήσεις για τις οποίες είναι ακατάλληλα και κινδυνεύει η ζωή τους.

Αυτό είναι μια τραγική συνέπεια της εγκληματικής συμπεριφοράς του κράτους και εάν δεν μπορείς τότε βρες λύση να μην ταλαιπωρείς αυτά τα άμοιρα άλογα αγώνων εάν δεν είσαι ικανός.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου