Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αθώωση του Η. Κασιδιάρη για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη ζήτησε ο εισαγγελέας



Την αθώωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Σύμφωνα με την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του.
Όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα εντός τριμήνου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά τού κατηγορούμενου καθώς όπως είπε «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα».
Εν τω μεταξύ, απολογούμενος ο κ. Κασιδιάρης, χαρακτήρισε «ακραία αντίδραση» την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε "λανθασμένη ενέργεια" όσα έγιναν στην επίμαχη εκπομπή και τόνισε πως "Όχι. Ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπήσει μια γυναίκα".

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής: "Είχα μια άσχημη στιγμή. και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες".

Κατά τον κ. Κασιδιάρη, πριν τον κρίνει το δικαστήριο θα πρέπει να δει ποια ήταν η κίνηση που τον "έφερε σε αυτό το σημείο". Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως κατά την διάρκεια της επίμαχης εκπομπής "πολλές φορές σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω" ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τη νυν Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου υποστήριξε πως είχε μία ακραία αντίδραση.

Έτσι, όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Κασιδιάρης, "πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω. Εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα από την κ. Κανέλλη. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ήταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα. Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια".

Ο βουλευτής ρωτήθηκε από τον Εισαγγελέα τι έκανε μετά το περιστατικό στον σταθμό και απάντησε: «Έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν ούτε τίποτα».

- Εισαγγελέας: Προσπαθήσατε στην συνέχεια να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλλη;

- Κατηγορούμενος: Όχι, βρήκα "τοίχο" απέναντι μου.

Ρωτήθηκε επίσης ο κ. Κασιδιάρης γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη και απάντησε ότι θα ζητούσε συγγνώμη "αν δεχόμουν μια συγγνώμη".

Στο δικαστήριο πριν προχωρήσει στην τελική ευθεία με την απολογία και την Εισαγγελική αγόρευση κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη ο ιδιώτης ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος υποστήριξε ότι το χτύπημα του κατηγορουμένου στην κ. Κανέλλη

"θα μπορούσε να επιφέρει μόνο απλή σωματική βλάβη". Συμπλήρωσε επίσης πως δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αιμάτωμα αλλά μία "Ολωσδιόλου ελαφριά, ασήμαντη βλάβη".


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου