Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Οι… «άπιστοι Θωμάδες» προκαλούν δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου




του Τάκη Χατζή

Έρευνες σαν και αυτές της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Αυγής, προκαλούν χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου. Λογικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 59% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση «μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα», έναντι του 36% που απάντησε «μάλλον μπορούσε να κερδίσει περισσότερα».

Κοντολογίς, έξι στους δέκα αξιολογούν θετικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του στόχου για «έντιμο συμβιβασμό».
Που βρίσκεται το πρόβλημα; Στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Και συγκεκριμένα στα στελέχη που αμφισβητούν τις προσπάθειες, αλλά και την τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών, σε μια σειρά ζητημάτων που (όντως) απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμάται στο Μέγαρο Μαξίμου, συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτα! Σαν να μην βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Σαν να μην προσπαθεί να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Σαν οι σύντροφοι- υπουργοί, να έγιναν περισσότερο υπουργοί και λιγότερο σύντροφοι. Ώστε να λεγόμενά τους, οι εξαγγελίες και οι αποφάσεις τους να περνούν από κρησάρα μην τυχόν και πάρουν το τιμόνι προς τα δεξιά.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αν και εκτιμούν ότι οι «κεφαλές» της εσωκομματικής αμφισβήτησης δεν πρόκειται να… διαβούνε τον Ρουβίκωνα όταν κληθούν να επιλέξουν, επισημαίνουν ότι η γκρίνια που διατυπώνεται, αδικεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τον αγώνα που δίνεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Διατυπώνουν επίσης τον φόβο ότι το εσωκομματικό «μασάζ» ενδέχεται να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Κυρίως να καταστήσει απαγορευτικούς κάποιους τακτικούς ελιγμούς και κάποιες καθυστερήσεις που ενδέχεται να στοιχήσουν.

Το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να διατυπώνει την άποψη ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί θα έπρεπε να τυγχάνουν άκριτης αποδοχής και στήριξης, υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις και οι κινήσεις καλό θα ήταν να εξετάζονται προσεκτικά και με καλή προαίρεση. Ζητάει επίσης λίγη υπομονή, καθώς η κυβέρνησης δεν έχει κλείσει δύο μήνες ζωής. Και τέλος, κανείς να μην ξεχνάει ότι όλοι, υπουργοί και μη, στο ίδιο κόμμα βρίσκονται…  


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου