Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβλητικές αναρτήσεις για τον Β. Γιακουμάκη



Γιάννης Αθανασίου

Τρία τέσσερα άτομα απο την Αθήνα οι οποίοι διαθέτουν ένα άθλιο blogs μετά την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη άρχιζαν να βρίζουν και να προσβάλουν την μνήμη του.

΄Αμεσα κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διαγραφή διαδικτυακών αναρτήσεων χθες το απόγευμα, οι οποίες προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα προσβλητικά σχόλια και οι αναρτήσεις είχαν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες, για τις οποίες έγιναν πολλές καταγγελίες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στη συνέχεια, εστάλησαν επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες, η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση. Τελικά, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις διεγράφησαν. Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.


Η σύλληψη τους είναι θέμα χρόνου και δεν έχει γίνει ακόμη γιατί απαιτείται η σύμφωνη γνώμη από τους τραγικούς γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη και είναι καθαρά διαδικαστικό

Με απίστευτη αθλιότητα οι διαχειριστές ενός blog ανήρτησαν υβριστικές αναρτήσεις και μετά τις καταγγελίες οι τζάμπα μάγκες έπαιζαν ένα κρυφτό με τις αρχές προσπαθώντας φοβισμένοι να μην εντοπιστούν και συλληφθούν.

Ηδη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει «κατεβάσει» 17 αναρτήσεις τους και έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Σχετική είναι μια ανάρτηση στο twitter  ενός εκ των διαχειριστών του κατάπτυστου blog την ώρα που πλησιάζει η σύλληψη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου