Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ρόδος: Σε δίκη η μητέρα του βρέφους που το άφησε να πεθάνει από ασιτία



Κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με πρόθεση βρίσκεται μία μητέρα, η οποία άφησε το 38 ημερών μωρό της να πεθάνει από ασιτία και εγκατάλειψη. Για την υπόθεση πρόκειται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες το Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.

Την 19η Ιανουαρίου 2013, μία μητέρα μετέβη στο Κρατικό Θεραπευτήριο της Ρόδου και μετέφερε το 38ημερών μωρό της το οποίο βρίσκοταν σε προθανάτια κατάσταση.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Λέρου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής για το τραγικό περιστατικό.

Μεταξύ άλλων στη συγκλονιστική κατάθεση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής αναφέρονται:

"Το μωρό ήταν κυανωτικό, μωβ. Ηταν παγωμένο και λίγο βρεγμένα τα ρουχαλάκια του. Ισως είχε βγάλει λίγα τσίσα. Ήταν κλειστά τα ματάκια του, με αργές αναπνευστικές κινήσεις, σαν κουβαράκι. Έλειπαν τα αντανακλαστικά του θηλασμού. Το ίδιο διαπίστωσα και εγώ όταν έφτασα. Οταν το γδύσαμε ήταν σαν Αιθιοπάκι και σαν να το είχες βγάλει από κάδο σκουπιδιών. Φαινόταν τα οστά του μέσα από το δέρμα του. Ήταν βρώμικο, πληγιασμένο στις κλειδώσεις του. Αυτό το παιδί ήταν εγκαταλελειμμένο από πολλές ημέρες. Ήταν σε προθανάτια κατάσταση και κάναμε προσπάθειες για να το επαναφέρουμε".

Μετά από πολλά επεισόδια ανακοπής και λίγες μέρες αργότερα, στις 22 Ιανουαρίου το βρέφος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, όπου και έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Σύμφωνα με τη ιατρικοδικαστική έκθεση του ΠΑΓΝΗ, όπως διαβάζουμε στο dimokratiki.gr: "το άρρεν βρέφος, ηλικίας 38 ημερών, διακομίσθηκε με αερομεταφορά στη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ την 19/1/2013 και περί τις 19.00  σε βαριά κλινική κατάσταση  έχοντας κάνει ήδη μία ανακοπή στη διάρκεια της διακομιδής. Διαπιστώθηκε υποσιτισμός και παραμελημένη υγιεινή (πυορρούντα παρατρίμματα μασχαλιαίων και μηροβουβωνικών πτυχών καθώς και περιπρωκτική ερυθρότητα).

Αμέσως με την εισαγωγή του στη ΜΕΘ το βρέφος έκανε νέα ανακοπή που ανατάχθηκε και τέθηκε σε πλήρη υποστήριξη των οργανικών συστημάτων. Το βρέφος παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι αρχικές εξετάσεις αίματος ήταν εξαιρετικά παθολογικές, ασύμβατες με φυσιολογική λειτουργία. Κατά τη νοσηλεία του το βρέφος παρουσίασε κακή περιφερειακή αιμάτωση σε αμφότερα τα κάτω άκρα η οποία αντιμετωπίστηκε, ωστόσο παρέμεινε ισχαιμική περιοχή στο αριστερό πέλμα. Η κατάσταση του βρέφους άρχισε να επιδεινώνεται, παρουσίασε επανειλημμένα επεισόδια ανακοπής και τελικά κατέληξε την 22 Ιανουαρίου 2013 περί τις 12:55 μμ".


Πηγή : pathfinder.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου