Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Συλλήψεις παιδεραστών σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, προφυλακίσεις




Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 55χρονος από τα Τρίκαλα που συνελήφθη στην Πάτρα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, και σε έρευνα σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία του συγκεκριμένου υλικού.

Η έρευνα έδειξε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Επίσης όπως προέκυψε, είχε στείλει σε χώρα του εξωτερικού, μέσω currier, χρηματικό ποσό, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων. Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ότι ο 55χρονος είχε στείλει σε τρίτους 39 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Την ίδια ώρα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 24χρονος, ο οποίος διακινούσε υλικό σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου ενώ κατηγορείται και για αποπλάνηση παιδιών.

Ειδικότερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τέλη Νοέμβρη προφίλ αγνώστου ατόμου που διακινούσε υλικό σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων, ο οποίος για να μην εντοπιστεί είχε λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας. Μετά από συστηματική έρευνα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σε έρευνα που έγινε σπίτι του βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου τεσσάρων έως και δεκαπέντε ετών. Επίσης βρέθηκε αρχείο που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε δεκάχρονο ανήλικο, ενώ διερευνάται και άλλη περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε τετράχρονο ανήλικο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου