Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αρνούνται σχέση με τον Ξηρό ο απότακτος αστυνομικός και ο Αλβανός "Θεοχάρης"


Και οι δύο κατηγορούμενοι ο 37χρονος, Αλβανικής καταγωγής, που νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με το όνομα «Θεοχάρης», όσο και ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, που φέρεται ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού, αρνούνται την εμπλοκή τους σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο 37χρονος υποστηρίζε πως χρωστούσε χάρη στον Ξηρό από τη φυλακή καθώς τον είχε βοηθήσει να υπαχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Για τον λόγο αυτό ο 37χρονος τον βοήθησε και νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο μετά από παράκληση του Ξηρού. «Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Βοήθησα τον Χριστόδουλο Ξηρό, νοικιάζοντας το σπίτι στην Ανάβυσσο, γιατί και αυτός με είχε βοηθήσει μέσα στη φυλακή να υπαχθώ σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Δεν γνωρίζω τίποτε ούτε για όπλα, ούτε για χτύπημα στον Κορυδαλλό», υποστήριξε στις αρχές.

Ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα της νύχτας που ερευνά η αστυνομία, υποστηρίζει πως κατηγορείται με μια «έωλη κατάθεση αστυνομικού» που τον συνδέει με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

«Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της υπηρεσίας μας, την προαναφερόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο είχε μισθώσει ο Χ. Κ. (Αλβανός κατηγορούμενος) κατ΄εντολή μελών της τρομοκράτικης οργάνωσης "ΣΠΦ" καθώς και ακόμα λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο ΧΚ είχε γνωριστεί στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χ. Π (αποστρατος) ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα και άλλων άγνωστων ατόμων. Οι ανωτέρω είναι μέλη της ίδια ομάδας με τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης ΣΠΦ, το Χρ. Ξηρό, την Αγγελική Σπ. και ενεργούσαν με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της προαναφερόμενης τρομοκρατιικής οργάνωσης και άλλων ποινικών κρατουμένων. Για το σκοπό αυτο προέβησαν στην ενοικίσαη οικιών με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, προμηθεύτηκαν βαρύ οπλισμό, εκρητκικές ύλες,προέβησαν δε στην κλοπή οχημάτων, τρία εκ των οποίων έχουν μέχρι στιγμή βρεθεί και κατασχεθεί. Αμέσως μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού στην Ανάβυσσο, την 3η Ιανουαρίου 2015, ο Χρ. Π. και ο Χ.Κ. έφυγαν από την Αθήνα και κρύβονται στην ευρύτερη περιοχή του Οιτύλου Μάνης Λακωνίας από όπου κατάγεται ο πρώτος», αναφέρει.

Ο 54χρονος ζήτησε από τις αρχές να λάβουν σχετική βεβαίωση από τη διοίκηση των φυλακών πως ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή τους Πυρήνες της Φωτιάς.

«Τούτο δε είνα ευχερέστατο να αποδειχθεί με μία βεβαίωση από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, η οποία θα αποδείξει ότι το διάστημα της κρατήσεώς μου (Δεκέμβριος 2013 - Ιούνιο 2014) ουδέποτε κρατήθηκα σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα τα οποια και δεν έχω συναντήσει. Το μόνο εις βάρος μου στοιχείο είναι η εις βάρος μου κατάθεση αστυνομικού, η κατάθεση αυτή όμως είναι παντελώς έωλη και στηρίζεται σε εκτιμήσεις οι οποίες καταρρίπτονται από δημόσια έγγραφα, τα οποία με την παρούσα αιτούμαι να προσκομιστούν αυτεπαγγέλτως στην ανάκριση.Συγκεκριμένα, να ζητηθούν τα έγγραφα:

Αποφυλακιστήριο, τόσο εμού όσο και του συγκατηγορούμενού μου Χ. Κ. καθώς από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι ουδέποτε κρατηθήκαμε ταυτοχρόνως.
Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει η πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού στην οποία κρατήθηκα και αν στην ίδια πτέρυγα κρατήθηκε κατά τον ίδιο χρόνο τοσο ο Χρ. Ξηρός όσο και κάποιο μέλος της ΣΠΦ».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου