Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σόιμπλε: Εξαντλήσαμε τη γενναιοδωρία μας με την Ελλάδα- τα πήραμε όλα και τους αφήσαμε τα σώβρακα - Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς


Στην πιο αυστηρή του προειδοποίηση προς την νέα κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει εξαντλήσει την γενναιοδωρία της με το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα», κανένας δεν έχει καταλάβει σε ποια γενναιοδωρία αναφέρεται ο Σόιμπλε, ίσως στο ότι δεν μας πήραν ακόμα και τα σώβρακα.

Υπογράμμισε δε ότι «οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν τηρούνται» και «οι εκβιασμοί δεν γίνονται δεκτοί» εννοεί για τις συμφωνίες που ευνοούν τους Γερμανούς και τους δανειστές και όχι την Ελλάδα και τους Έλληνες και έχει τρομάξει στο ότι θα χάσουν τα κέρδη τους από την παράλογη και εγκληματική αφαίμαξη ενός λαού που αλώνιζαν τόσα χρόνια.

«Με το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εξαντλήσαμε την γενναιοδωρία μας..Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στην Ευρώπη και εξάλλου δεν μπορούν να μας εκβιάζουν» τόνισε ο Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκπροσώπους της ασφαλιστικής βιομηχανίας στο Βερολίνο και συμπλήρωσε:
«Η Ελλάδα ξέρει ότι πρέπει να δράσει σύντομα. Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνομιλήσει με την Ελλάδα, αλλά η βάση των συνομιλιών δεν αλλάζει και οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν τηρούνται».

Το Βερολίνο έχει προειδοποιήσει πολλάκις για την τήρηση των δεσμεύσεων και μάλιστα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτει ως προϋπόθεση για να δεχθεί μία τεχνική παράταση του προγράμματος- που λήγει τέλος Φεβρουαρίου- την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης.

Αυτές οι δηλώσεις είναι απελπισίας για τον Σόιπλε  γιατί βλέπει ότι χάνει το επάνω χέρι με την νέα κυβέρνηση και χάνονται και τα τοκογλυφικά κέρδη που είχε υποσχεθεί στα κοράκια που εκπροσωπεί σε βάρος ενός λαού και μιας χώρας που όπως δείχνουν τα πράγματα φαίνεται να περνά στην αντιπίθεση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου