Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε απλούς τρόπους για εσωτερική ηρεμία.


Οι αισθήσεις μας είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μας και είναι αυτές που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια μας να κατακτήσουμε την ηρεμία και την ισορροπία που τόσο χρειαζόμαστε.

Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας ως κεραίες ακολουθώντας το σήμα που εκπέμπουν και βρείτε τους ρυθμούς που θα σας γαληνέψουν και θα ρίξουν τους γρήγορους παλμούς που μας επιβάλλει η σκληρή καθημερινότητα.

Ακούστε: Αφήστε την μουσική να πλημμυρίσει το σώμα σας. Επιλέξτε ήχους που συντονίζονται με τους χτύπους της καρδιά σας, beat που εναρμονίζονται με τους παλμούς σας. Κλείστε τα μάτια και χαθείτε στην μελωδία της αγαπημένης σας μουσικής. Η μουσική έχει την δύναμη να χαλαρώνει και να ρυθμίζει το νευρικό σύστημα ώστε να ανακάμψει, να απελευθερωθεί από το στρες και να προετοιμαστεί για την επόμενη στρεσογόνα κατάσταση που μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι.

Μυρίστε: Άλλη μια δυνατή αίσθηση που επηρεάζει την ψυχολογία μας, ξυπνάει αναμνήσεις και ξεκλειδώνει την διάθεση μας. Η αρωματοθεραπεία είναι μια μέθοδος που έχει εξετάσει την επιρροή που έχουν οι μυρωδιές πάνω μας. «Κάψτε» ή βάλτε 2-3 σταγόνες αιθέρια έλαια σε ένα πανάκι και εισπνεύστε τα. Υlang-ylang για να μειώσετε την υπερένταση, λεβάντα για να χαλαρώσετε φυσικά το σώμα και το πνεύμα και λάδι από γεράνι για να καλυτερεύσετε την διάθεση.

Αναπνεύστε: Όσοι κάνετε γιόγκα θα ξέρετε ήδη τα οφέλη του να αναπνέεις σωστά, του να γεμίζεις το σώμα σου με οξυγόνο και να διώχνεις τον αρνητισμό μέσα από την εκπνοή. Το άγχος, το στρες, η ταχυπαλμία και άλλες ψυχοσωματικές αντιδράσεις μπορούν να χαλιναγωγηθούν μέσα από μερικές ασκήσεις αναπνοών. Χωρίς υπερβολές οι μέρες μας και ο χρόνος μας είναι τόσο πιεσμένος που καταλήγουμε να μην αναπνέουμε σωστά, συμπαρασύροντας έτσι και τις ανάγκες που έχει για οξυγόνο το σώμα μας.

Η τεχνική της αναπνοής: Καθίστε  αναπαυτικά κρατώντας τον κορμό σε ίσια θέση, ενώστε τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος σας, σαν να προσεύχεστε. Χαλαρώστε τον λαιμό και τους ώμους σας, αναπνεύσετε βαθιά από την μύτη, κρατήστε για 3 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε απαλά, βγάζοντας όλο τον αέρα που έχετε μέσα σας, αδειάζοντας τους πνεύμονες σας. Συνεχίστε μέχρι να νιώσετε να χαμηλώνουν οι παλμοί σας.

Χαμογελάστε: Τέλος μην ξεχνάτε να χαμογελάτε γιατί είναι ένας μηχανισμός που έχει την δύναμη να γεννάει θετικά συναισθήματα και να μας κάνει χαρούμενους, ενώ παράλληλα χαμηλώνει τους ρυθμούς της καρδιάς μας και της αναπνοής μας. Κοινώς, το χαμόγελο κάνει καλό και είναι και μεταδοτικό!


Πηγή : socialista.com.cy


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου