Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ


του Κώστα Βουκελάτου

Τι και εάν αντιδρούν όλοι οι βουλευτές με πρώτους του κυβερνώντος κόμματος, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί και προσπαθούν “Δημοκρατικά” να αντικαταστήσουν τους αντιδρώντες βουλευτές από το θερινό τμήμα της βουλής με άλλους ελεγχόμενους ταλιμπάν για να ψηφίσουν ένα αντισυνταγματικό παράλογο μέτρο.
Ο ΕΝΦΙΑ όπως έχουμε πει και γνωρίζει όλη η Ελλάδα είναι ένας αντισυνταγματικός νόμος και παράλογος που μόνο οργή φέρνει για αυτούς που τον σκέφτηκαν και για την κυβέρνηση που κάνει τα πάντα παρά τις αντιδράσεις να τον περάσει, άσχετα εάν θα εισπράξει ποτέ τα λεφτά που ζητάει έστω και το 10% αυτών που ζητάει.
Η προχειρότητα του μέτρου φάνηκε από τις πρώτες ημέρες με τις παράλογες χρεώσεις που έδειχνε από την αρχή ότι δεν τους ενδιέφερε η τάξη και το δίκαιο, τους ενδιέφερε μόνο να βγει ακόμα ένα αντισυνταγματικό μέτρο για να εισπράξουν, αυτές τις εντολές έχουν από τους δανειστές και τις εκτελούν χωρίς αίσθημα ευθύνης, ήθους και αξιοπρέπειας απέναντι στον ελληνικό λαό.
Θα σας αναφέρω δύο παραδείγματα που παρατήρησα διαβάζοντας χθες τις δήθεν διορθώσεις του βελτιωμένου ΕΝΦΙΑ για να δείτε ότι δεν είναι μόνο άδικο μέτρο αλλά αυτοί που τον σκέφτηκαν και τώρα τον διορθώνουν δεν έχουν επάρκεια μυαλού για να σκεφτούν σωστά. Παράδειγμα :
1. H τροπολογία που έχει καταθέσει, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να πληρώσουν το χαράτσι ακόμη και όσοι είδαν το σπίτι τους να βγαίνει «στο σφυρί» λόγω χρεών προς την εφορία. Έτσι όποιος έχασε φέτος το σπίτι του σε πλειστηριασμό θα κληθεί να πληρώσει κανονικά το φόρο στο κράτος γιατί το χαράτσι αφορά στην ακίνητη περιουσία του 2013, δηλαδή για ένα σπίτι που δεν του ανήκει πλέον και του το έχουν υπεξαιρέσει!!!!
 2. Άλλη μια ηλιθιότητα του ΕΝΦΙΑ και πραγματικά αυτοί η αυτός που τον σκέφτηκε του πρέπει ένα βραβείο και την φωτογραφία του στις κολώνες όλης της Ελλάδας είναι ότι εάν πέρυσι είχες ένα ακίνητο ξενοίκιαστο αλλά φέτος το νοίκιασες και παίρνεις ενοίκιο , θα έχει έκπτωση 20% και μάλιστα χωρίς απολύτως κανένα εισοδηματικό κριτήριο . Εάν όμως ένα άλλο ακίνητο φέτος δεν το έχετε ενοικιάσει αλλά πέρυσι ήταν νοικιασμένο, δεν θα έχει την παραμικρή έκπτωση, αφού το μοναδικό κριτήριο είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το 2013!
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, δεν μπορώ να καταλάβω που τους βρήκαν όλους αυτούς στο ΥΠΟΙΚ και τους έχουν αφήσει να εκτελούν οικογένειες και ζωές με τα παράλογα, αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα που σκέφτονται;
Και επιτέλους είναι λαϊκή απαίτηση αυτά τα λάθη των τελευταίων ετών να ερευνηθούν από την δικαιοσύνη και να υπάρξει τιμωρία σε όποιον πρέπει για να μην ενεργεί κανένας στο μέλλον χωρίς το φόβο του τι υπογράφει και εάν αυτό που υπογράφει είναι λογικό και δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίζει με ένα λαό και ένα κράτος χωρίς την ευθύνη των πράξεων του φτάνει!!!

Πηγή : Freepen.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου