Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το Δημόσιο «κλείνει» 934 τραπεζικούς λογαριασμούς και μεταφέρει το υπόλοιπο τους στα κρατικά έσοδα


Διορία ως το τέλος Σεπτεμβρίου για να κλείσουν εκατοντάδες λογαριασμούς που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες και να μεταφερθούν τα υπόλοιπα που υπάρχουν σε αυτούς σε έναν λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, προσμετρώντας τα στα δημόσια έσοδα, δίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως αναφέρει απόφαση του
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κλείνουν 250 τραπεζικοί λογαριασμοί που δεν έχουν «κινηθεί» από την Πρωτοχρονιά του 2009 κι ύστερα κι άλλοι 684 τραπεζικοί λογαριασμοί, οι οποίοι έχουν έστω  μία «κίνηση» στην πενταετία 2009-2013, αλλά όλο αυτό το διάστημα ή στις 14 Απριλίου 2014, το υπόλοιπο τους κυμαινόταν από μηδέν ευρώ μέχρι 99,99 ευρώ.
Σε αυτούς τους 934 λογαριασμούς, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών εντόπισαν συνολικά υπόλοιπα 606.000 ευρώ, τα οποία θα μεταφερθούν σε έναν λογαριασμό του Δημοσίου και ταυτόχρονα θα εγγραφούν ως έσοδα του Προϋπολογισμού.
Στόχος είναι το νοικοκύρεμα και ο εξορθολογισμός των τραπεζικών λογαριασμών του Δημοσίου και ο καλύτερος δημοσιονομικός έλεγχος, αφού μειώνεται το πλήθος των λογαριασμών, ενώ παράλληλα προκύπτουν έσοδα υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού.
Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου