Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

+170 έλεγχοι ντόπινγκ, στην πρώτη φάση


Στις έξι πρώτες ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIBA πήρε περισσότερα από 170 δείγματα για ντόπινγκ κοντρόλ, από όλα τα γήπεδα. Τι έγινε με τις ΗΠΑ.
Η Επιτροπή ελέγχου ντόπινγκ της FIBA δούλεψε υπερωρίες στις έξι πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, για να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Να ανταποκριθεί δηλαδή, στα στάνταρ των μεγάλων διοργανώσεων.
Όπως εξήγησε η Rosario Urena, υπεύθυνη του συγκεκριμένου τμήματος στην ισπανική ομοσπονδία "από τις αρχές του 2014 έχει καθιερωθεί νέα στρατηγική, που αφορά την αύξηση των ελέγχων, μέσω προκαθορισμένων ραντεβού αλλά και κληρώσεων. Σε συνάντηση που έγινε στη Μαδρίτη, όλοι συμφώνησαν για την ανάγκη να ακολουθήσουμε το ίδιο πρωτόκολλο σε όλα τα γήπεδα, με τη FIBA να κάνει την επιλογή των παικτών".
Για αυτό και ο αριθμός ξεπέρασε τους 170 αθλητές. Η Urena διέλυσε και έναν μύθο: αυτόν που θέλει τους παίκτες των ΗΠΑ να μην παίρνουν μέρος... στη διαδικασία. "Αυτό το κλισέ πρέπει να διαγραφεί. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται υπό τη σκέπη της FIBA ακολουθούν τους ίδιους κανονισμούς. Για την ακρίβεια, οι Αμερικανοί ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι".
Διαβεβαίωσε πως "αν βρεθεί κάτι, θα ανακοινωθεί πάραυτα. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι διαφανής. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεφορτωθούμε τα ταμπού. Το μπάσκετ δεν έχει να κρύψει κάτι".

πηγή : http://www.sport24.gr/


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου