Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Μπουτσικάκης σε Τσιάρα: Τι κάνει το υπ. Δικαιοσύνης για να μπει φρένο στη «βιομηχανία» μηνύσεων του Π. Δημητρά;

 


Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, σχετικά με τον Παναγιώτη Δημητρά, και τη βιομηχανία που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Δημητράς, νομικός στο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια έχει κινηθεί νομικά ενάντια σε πολλές δεκάδες ανθρώπους και με πλήθος μηνυτήριων αναφορών.

Αυτή τη φορά το όνομά του έφτασε στη Βουλή, με τον βουλευτή της Α' Πειραιά της ΝΔ να ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει λύση στην «αντιμετώπιση της υποβολής αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση και με τα ίδια προσχήματα» και με συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τη «δράση» του Π. Δημητρά.

«Πόσες είναι συνολικά οι μηνύσεις που έχει υποβάλλει συνολικά όλα αυτά τα χρόνια ο συγκεκριμένος δικηγόρος, πόσες εναντίον εισαγγελέων και πόσες κατά υπουργών, τι θα κάνει το αρμόδιο υπουργείο ώστε να προστατεύσει τα "θύματά" του από την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται εφόσον στο τέλος σχεδόν όλοι έχουν αθωωθεί και πως θα μπει ένας φραγμός στην υποβολή αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση;» είναι μερικά από τα ερωτήματα του Χρ. Μπουτσικάκη στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Μπουτσικάκη:

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, και κυρίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Παναγιώτης Δημητράς συμμετέχει σε διάφορες ΜΚΟ, όπως «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ), «Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας», «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων», «Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων» (ΕΟΔΜ), «Συνεργαζόμενες Οργανώσεις και Κοινότητες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα» (ΣΟΚΑΔΡΕ).

Ο ίδιος έχει καταθέσει, όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις του αλλά και τις ανακοινώσεις των εγκαλουμένων από αυτόν, σωρεία μηνύσεων, μεταξύ άλλων, κατά δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων, υπουργών, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Αντικείμενο όλων αυτών, όπως ισχυρίζεται, είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση των ρατσιστικών διακρίσεων και άλλοι ουμανιστικοί σκοποί. Στην πράξη ωστόσο έχει αναπτύξει μια βιομηχανία μηνύσεων έναντι προσώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του, απασχολώντας έτσι τα δικαστήρια αλλά και τους εκάστοτε μηνυόμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά κανόνα αθωώνονται ή απαλλάσσονται.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, ατομικά ή μέσω των ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει, εναντίον εισαγγελέων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια και ποια η τύχη των μηνύσεων αυτών;

Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει κατά υπουργών (εξ όσων γνωρίζουμε από δημοσιεύματα του Τύπου έχει υποβάλει κατά των Υπουργών Παιδείας, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, ακόμη και κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης);

Πόσες εκατοντάδες μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές έχει υποβάλει, κατ’ έτος, τα τελευταία πέντε χρόνια, είτε μέσω των ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει (όπως με τα αρκτικόλεξα ΕΤΕΠΕ/ΕΠΣΕ) είτε ατομικά, και ποια η τύχη τους;

Εφόσον όλα σχεδόν τα «θύματά» του αθωώνονται ή απαλλάσσονται, όπως οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Τάκης Θεοδωρόπουλος κ.ά., αφού όμως έχει παραβιαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης - προστατευόμενο επίσης από το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ- και έχουν υποβληθεί σε απίστευτα παράλογες και ντροπιαστικές ταλαιπωρίες οι αδίκως μηνυθέντες, για ποιο λόγο η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες και δεν αρχειοθετεί κατευθείαν τις αντίστοιχες μηνύσεις, όπως συμβαίνει με ένα σωρό άλλες παντελώς αβάσιμες μηνύσεις αντιεμβολιαστών, οπαδών του Σώρρα και πάσης φύσεως συνωμοσιολόγων;

Πώς προτίθεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιδράσει στην καταστρατήγηση του νόμου, ώστε να τεθεί ένας φραγμός στην υποβολή αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση και με τα ίδια πάντα προσχήματα (π.χ. «ισλαμοφοβία»);


Πηγή



Θράσος από Ρομά απειλούν με αντίποινα - Διαμαρτύρονται γιατί έκλεψαν τα παιδιά μόνο ένα αυτοκινητάκι


 

Με θράσος, έχοντας πάρει θάρρος από την αντιμετώπιση των αστυνομικών από την πολιτεία, και τις αναρτήσεις ακροαριστερών και του ΣΥΡΙΖΑ, οι συγγενείς των Ρομά κακοποιών απειλούν με εκδίκηση.

Η οικογένεια του 20χρονου κακοποιού Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ξεσπά και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι τέτοιο το θράσος τους που λένε ευθαρσώς ότι τι πήραν τα παιδάκια μια περιουσία ενός αθώου πολίτη πήραν, ένα αυτοκινητάκι και μάλιστα αναρωτιούνται εάν είναι εγκληματίες!!!

«Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού.

Ο 20χρονος στην ηλικία του ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Η γυναίκα του ξεσπά και λέει: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, θα τον σκοτώσω εγώ. Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια»

Η μητέρα, η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, ζητούν «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος» και απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει η αδερφή του 20χρονου θύματος.

Η μητέρα του τραυματία κακοποιού που ήταν κουνιάδος του 20χρονου κακοποιού,  μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο. Μάλιστα υποστηρίζει πως ενώ αρχικά την είχαν ενημερώσει πως ο γιος της είχε τραύμα στο χέρι από μία σφαίρα τελικά έχει δεχθεί τρεις σφαίρες στην κοιλιακή χώρα, όπως λέει η ίδια φυσικά.

Σημειώνουμε κανένας από τους γονείς των κακοποιών Ρομά δεν ζήτησε συγνώμη για την παραβατική συμπεριφορά των επικίνδυνων παιδιών και συγγενών τους.



Αντιεξουσιαστές με αφορμή τον θάνατο του Ρομά κακοποιού, έσπασαν, έκαψαν περιουσίες πολιτών

 


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες ακροαριστερών αντιεξουσιαστών κακοποιών και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου Ρομά κακοποιού μετά από την καταδίωξη στο Πέραμα.

Συνολικά έγιναν μόνο τέσσερις προσαγωγές, τα ξημερώματα. Πρόκειται για δύο 20χρονους και δύο 24χρονους αντιεξουσιαστές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως εντός της ημέρας οι προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ύστερα από κάλεσμα, ακροαριστερών ομάδων κακοποιών, που άρχισαν να εγκληματούν κατά περιουσίες αθώων πολιτών.

Οι αντιεξουσιαστές κακοποιοί άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» κατά της αστυνομίας. Όταν βγήκαν στην οδό Εγνατία περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.






Αποδεδειγμένα ο έρωτας περνάει από το στομάχι και στηρίζει την σχέση σε βάθος

 


Σκέψου να έχεις μία σχέση, να είσαι ερωτευμένος και ο έρωτας σου να μην σου έχει μαγειρέψει ούτε ένα αυγό!!!

Στην σχέση δεν μετράει μόνο το sex, παίζει μεγάλο ρόλο και το φαγητό, να ξέρει ο σύντροφος σου να σε ταίζει να κρατάει τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση, να ξυπνάει το πάθος.

Η αλήθεια είναι ότι λίγες σχέσεις δίνουν ρόλο στο φαγητό, υπάρχουν πολλές σύντροφοι που προτιμούν να σε πάνε να φας έξω η να σου προσφέρουν το φαγητό της μαμάς και αυτό είναι λόγος χωρισμού σε βάθος χρόνου.

Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση.

Επιπλέον σύγχρονες έρευνες αναφέρουν ότι η γεύση, το άρωμα, ακόμη και το μέγεθος ορισμένων φαγητών μπορούν να έχουν αφροδισιακή δράση, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για την βελτίωση της ερωτικής διάθεσης.

Για το λόγο αυτό, πολλά εστιατόρια και chef προσέχουν ιδιαίτερα τόσο τις τροφές που θα επιλέξουν για τα πιάτα ενός ρομαντικού δείπνου, όσο και τα χρώματα, αλλά και τη διακόσμηση των πιάτων. Γιατί και με επιστημονική προσέγγιση, ο έρωτας… περνά από το στομάχι! 

Η ερωτική διάθεση και η έκφραση της με τη σεξουαλική δραστηριότητα έχουν τις ρίζες τους στις εγκεφαλικές λειτουργίες. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο και καθορίζουν τη γενικότερη διάθεση μας, ενώ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.Ανέκαθεν, η απόλαυση του φαγητού συσχετιζόταν με αυτήν του έρωτα. Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.

Πρωταρχικό ρόλο στην ερωτική διάθεση διαδραματίζει ο εγκέφαλος. Οι ουσίες (νευροδιαβιβαστές) που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο, καθορίζουν την γενικότερη διάθεση μας, άρα και την ερωτική μας επιθυμία.

Αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι, αυγό) παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν την δράση των νευροδιαβιβαστών και σε συνδυασμό με την βιταμίνη C (ακτινίδια, πορτοκάλια, φράουλες), το μαγνήσιο (ξηροί καρποί, σοκολάτα- κακάο, δημητριακά ολικής αλέσεως) και το σελήνιο (μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως), αποτελούν απαραίτητα συστατικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος. Βρίσκεται στους μυς, τα οστά, τα όργανα και συμμετέχει σε διάφορες διεργασίες του οργανισμού. Η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό σημαίνει πως περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη των οσπρίων και των δημητριακών, που χρειάζεται ο οργανισμός για να συνθέσει τις δικές του πρωτεΐνες.

Το κόκκινο κρέας περιέχει τέλος μια πληθώρα βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι συνένζυμα. Δηλαδή τις χρειάζονται τα ένζυμα για να επιτελέσουν πολλές βιοχημικές λειτουργίες.

Ψευδάργυρος. Ακόμη το κρέας περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη, τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, την επούλωση των τραυμάτων και τον έλεγχο της όρεξης.

Η ιστορία, μας δίδαξε πως από την αρχαιότητα ακόμη οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν διάφορες τροφές ως αφροδισιακές, προκειμένου να αυξήσουν την ερωτική τους διάθεση. Σήμερα λοιπόν, έχουμε ανάγει και εξελίξει την διατροφική μας παράδοση υιοθετώντας ακόμη περισσότερα στοιχεία και τρόφιμα όπως:

Σοκολάτα: Το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σόλο τον κόσμο. Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στην σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητα της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Μετά την κατανάλωση της εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες που έχουν άμεση σχέση με την καλή διάθεση και την ευχαρίστηση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση. Η αφροδισιακή δράση της σοκολάτας πολλαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα.

Οστρακοειδή: (Μύδια, στρείδια, χτένια, κυδώνια) θεωρούνται ως ισχυρά αφροδισιακά. Πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει στον οργανισμό την παραγωγή τεστοστερόνης που είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική διέγερση.

Μέλι: Από την αρχαιότητα ακόμη, είχε τη φήμη του αφροδισιακού. Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και δίνει ενέργεια στο σώμα. Η έντονη γλυκιά γεύση του και η ιδιαίτερη μυρωδιά του έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Κρασί: Εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπου βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού η αυξημένη κατανάλωση του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) αποτελούν μια καλή επιλογή για αύξηση της libido καθως είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε η οποία προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη» συστήνεται για τη θεραπεία της υπογονιμότητας. (βρίσκεται : ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηροί καρποί).

Καυτερές πιπεριές: Η καψαικίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σώματος, η φυσική δραστηριότητα και η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου το οποίο βασίζεται στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων – φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, κόκκινο κρασί (πάντα με μέτρο) και ελαιόλαδο σαν κύρια λιπαρή ύλη- μπορεί να αποτελέσει το μυστικό της ευζωίας συμπεριλαμβανομένης και της καλή ερωτικής ζωής.



Εξαίρεση από το Δακτύλιο ζητούν οι δικηγόροι


 

Την εξαίρεση τους από το μέτρο του Δακτυλίου που ξεκινά τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ζητούν οι δικηγόροι.

Συγκεκριμένα με επιστολή του, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη, κοινοποιούμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) ζητάει την εξαίρεση των δικηγόρων από το μέτρο του δακτυλίου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ ότι «οι περιορισμοί που τέθηκαν δυσχεραίνουν ουσιωδώς την άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων, λαμβανομένου υπόψη ότι οι δικηγόροι αναγκαστικά εισέρχονται ή διέρχονται του δακτυλίου κατά την προσέλευσή τους στα Δικαστήρια ή στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα πλαίσια της ικανοποίησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών και της διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους και παράλληλα δε ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών διατηρεί την επαγγελματική του στέγη εντός των ορίων του δακτυλίου».



Χειροπέδες στον Οτονιέλ, τον μεγαλύτερο ναρκέμπορο της Κολομβίας

 


Στη σύλληψη του πλέον διαβόητου έμπορου ναρκωτικών προχώρησαν οι αρχές της Κολομβίας, στα βορειοδυτικά της χώρας. Πρόκειται για τον Ντάριο Αντόνιο Ούσουγα, ή αλλιώς «Οτονιέλ».

Ο «Οτονιέλ», είναι ο ανώτερος ηγέτης της Clan del Golfo». Η Clan del Golfo είναι η ισχυρότερη συμμορία διακινητών ναρκωτικών στην Κολομβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο.





Με στολή καράτε πήγε ο δολοφόνος και σκότωσε τους υπαλλήλους στην Ερυρθραία

 



Συνελήφθη πρωινές ώρες, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Μετά από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:






περίστροφο

μεταλλικό τσεκούρι,

ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,

ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,

-2- αυτοσχέδια δρεπάνια,

-2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,

στολή πολεμικής τέχνης,

-36- φυσίγγια,

-6- κάλυκες,

νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,

ζυγαριά ακριβείας και

κινητό τηλέφωνο



Οι ακροαριστεροί τραμπούκοι του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της Κεραμέως

 


Παρέμβαση στο σπίτι της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα. 

Έντονη ήταν αντίδραση από την κυβέρνηση : «Tραμπούκοι του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και φώναζαν συνθήματα έξω από το σπίτι της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως».

«Στο σπίτι που μένει η οικογένεια και τα παιδιά της. Περιμένουμε την καταδίκη αυτής της φασιστικής πράξης από όλους».




Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011

 


Τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δουλεύει για να βελτιώσει τη ζωή όλων των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στην Δημοτική Τοπική Οργάνωσης στο Λαύριο. 

Αναλυτικά στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργού ανέφερε τα εξής:

«Κύριοι Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες σας ευχαριστώ για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή! Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, τη στήριξή σας όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια στη Νέα Δημοκρατία!

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας την πολύ μεγάλη ικανοποίησή μου για το γεγονός, ότι αύριο είναι μία γιορτή Δημοκρατίας για τη Νέα Δημοκρατία. Οργανώνουμε μετά την περιπέτειά του Covid τις εσωκομματικές μας εκλογές. 135.000 εγγεγραμμένα μέλη! Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, και αυτό το οφείλουμε σε εσάς.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα στελέχη του κόμματος, τα οποία εργάστηκαν και εργάζονται για την άψογη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών. Επιτρέψτε μου να μνημονεύσω ξεχωριστά τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Πρόεδρο της νεολαίας μας τον Παύλο Μαρινάκη, τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος τον κ. Μπρατάκο, με τον οποίον ήμασταν μαζί πριν, αλλά και όσους θα είναι παρόντες αύριο στις κάλπες για να διεξαχθούν αυτές οι εσωκομματικές εκλογές. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι είμαστε ένα κόμμα, το οποίο βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Εξού και το 20% όσων συμμετέχουν αύριο, θα συμμετέχουν και θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά για πρώτη φορά με απόλυτη ασφάλεια.

Και θέλω επίσης να επισημάνω ότι άνω των 30% των συμπολιτών μας που ενεγράφησαν στη Νέα Δημοκρατία για να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι νέα μέλη που για πρώτη φορά ταυτίστηκαν και επίσημα με την παράταξή μας. Θα θυμάστε ότι όταν με τιμήσατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2016, είχα δεσμευτεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανανεωθεί, θα μεγαλώσει, θα διευρυνθεί, αλλά θα κρατήσει πάντα ζωντανές και επίκαιρες τις αξίες τις με σημείο αναφοράς τον ιδρυτή μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Και αποδεικνύουμε ότι και τώρα που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι μπορούμε να κρατάμε ζωντανές τις κομματικές μας οργανώσεις. Οι κομματικές οργανώσεις είναι το νήμα το οποίο συνδέει την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κοινωνία. Και δεν θα κουραστώ να το λέω ότι ζητώ πραγματικά από όλα τα στελέχη μας, από τους Υπουργούς μας, από τους βουλευτές μας, να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό και την προσοχή στις κομματικές μας οργανώσεις.

Δεν σας ζητάμε να είστε μόνο παρόντες την ώρα των εκλογών. Σας θέλουμε παρόντες καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας. Διότι σας διαβεβαιώνω ότι ένα κόμμα λαϊκό και ζυμωμένο μέσα στην πραγματική κοινωνία πρέπει μονίμως να παίρνει ερεθίσματα από την πραγματική κοινωνία για να μπορεί να βελτιώνει τις πολιτικές του κάθε μέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερη.

Και κ. Δήμαρχε, χαίρομαι που μου δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας στο Λαύριο, στη Λαυρεωτική, διότι το Λαύριο αλλάζει και η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζουν προς το καλύτερο. Και αυτό που γίνεται εδώ στη δική σας περιοχή είναι μία μικρογραφία της μεγάλης προσπάθειας αναγέννησης αυτής της χώρας μετά από μία δεκαετία μεγάλης και έντονης οικονομικής κρίσης.

Είχα την ευκαιρία -όπως είπε ο κ. Δήμαρχος- πριν από λίγο να επισκεφτώ μία καινοτόμο ελληνική επιχείρηση η οποία ναυπηγεί από την αρχή μέχρι το τέλος υπερσύγχρονα σκάφη αναψυχής εκ των οποίων το 70% εξάγεται. Το 70% εξάγεται. Διότι ήταν πραγματικά άξιο απορίας γιατί μία χώρα νησιωτική με πρόσβαση στη θάλασσα δεν μπορούσε να ανταγωνίζεται άλλες γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία, στην παραγωγή τέτοιων σκαφών. Κι όμως ναι, έγινε αυτό εδώ στο Λαύριο. Μία επένδυση που ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια. Δημιούργησε σε πρώτη φάση παραπάνω από 100 θέσεις εργασίας και εκτιμώ ότι μπορούν πολύ πολύ εύκολα να διπλασιαστούν, εδώ στο Λαύριο, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα αλλάζει στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους για όλους τους Έλληνες για όλες τις Ελληνίδες. Ήμασταν απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία δώσαμε ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη.

Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να μακρηγορήσω σήμερα. Ξέρετε ότι έχει ήδη περάσει το ήμισυ της κυβερνητικής μας θητείας. Η κυβέρνηση αυτή, παρά τις πολύ μεγάλες κρίσεις τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει, παραμένει απολύτως συνεπής και προσηλωμένη στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Αντιμετωπίσαμε προκλήσεις πρωτοφανείς. Την εισβολή στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, έντονες αναταράξεις με τον γείτονά μας και προφανώς την πανδημία του COVID, η οποία -θέλω να το τονίσω- ακόμα δεν έχει τελειώσει. Και θέλω να παρακαλέσω όλες και όλους, όχι απλά να είστε προσεκτικοί, όπως είμαστε σήμερα υποδειγματικά φορώντας όλοι τις μάσκες μας, σε μία εξωτερική συνάθροιση η οποία όμως μας φέρνει κοντά τον έναν στον άλλον, αλλά να σας παρακαλέσω να μας βοηθήσετε να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού και άλλο σε σχέση με το που βρισκόμαστε.

Και το λέω αυτό διότι το εμβόλιο, φίλες και φίλοι, είναι η μόνη άμυνα, η μόνη ασφάλεια, η μόνη ασπίδα, την οποία έχουμε απέναντι στον κορονοϊό. Τα ποσοστά εμβολιασμού μας μπορούν να βελτιωθούν, η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθεί κάθε μέρα να προσπαθεί να πείσει και τους λίγους καχύποπτους ότι πρέπει και αυτοί να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι δραματικό το γεγονός ότι και σήμερα που μιλάμε συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους στις εντατικές, επειδή δεν επέλεξαν να κάνουν το απλό, το εύκολο, να πάνε να εμβολιαστούν. 9 στους 10 συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στις εντατικές της χώρας είναι ανεμβολίαστοι και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς θα καταλήξουν και θα συνεχίζουν να καταλήγουν εάν δεν μπορέσουμε να κάνουμε μία ακόμα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού.

Κι εδώ η προσωπική ιστορία του καθενός έχει σημασία. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσπαθεί μέσα από την κεντρική ενημέρωση την οποία μπορεί να κάνει, να πείσει τους καχύποπτους ότι πρέπει να εμβολιαστούν αλλά ζητώ και τη δική σας βοήθεια. Τη βοήθεια της καθεμιάς και του καθένα ξεχωριστά. Όλοι μπορεί να γνωρίζετε κάποιον συμπολίτη μας ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί. Μεταφέρετέ τους την προσωπική σας εμπειρία. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους αυτούς με όλη την καλή διάθεση, να τους πείσουμε να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και τις καχυποψίες τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώσουμε με αυτήν την περιπέτεια και να μπορέσουμε πια να αφήσουμε πίσω μας μία υγειονομική τραγωδία η οποία δυστυχώς χτύπησε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όμως, το κυβερνητικό έργο δεν αναστέλλεται, δεν σταματάει επειδή ταυτόχρονα αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές κρίσεις και. πιστεύω ότι στο κομμάτι αυτό τα έχουμε καταφέρει καλά. Η οικονομία μας θα αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς το 2021: 6,1% λέει το Υπουργείο Οικονομικών. Πιθανώς να είναι και μεγαλύτερος ο ρυθμός ανάπτυξης, αλλά αυτά τα νούμερα δεν λένε πολλά πράγματα στους πολίτες. Αυτό το οποίο εισπράττω σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που πηγαίνω είναι ένα νέο δυναμισμό, μία καλή διάθεση, μία εκτίμηση για πρώτη φορά παρά την καχυποψία που μπορεί να υπάρχει ότι τα πράγματα τελικά στη χώρα μας θα πάνε καλύτερα και μπορούν να πάνε καλύτερα. Διότι αξίζουμε να ένα καλύτερο αύριο και ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κατακτήσουμε.

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, ως κυβέρνηση να δουλεύουμε νυχθημερόν για να βελτιώνουμε τη ζωή όλων των πολιτών. Θα αποκρούσουμε με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων μας το τοξικό κλίμα το οποίο κάποιοι προσπαθούν και σήμερα να διαμορφώσουν, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011. Σας ζητώ να πούμε όχι σε όλους αυτούς τους νέους διχασμούς. Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν έχουμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα ως χώρα όταν διχάζομαστε, όταν αυξάνουμε υπέρμετρα τη θερμοκρασία του πολιτικού διαλόγου. Θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα, να παρουσιάζουμε το πλούσιο κυβερνητικό μας έργο και να συνεχίζουμε κάθε μέρα να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για να σταθούμε κοντά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και ευκαιρίες μετά το Πανεπιστήμιο, για να βελτιώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να κάνουμε πράξη την πράσινη μετάβαση και να προστατεύσουμε αυτό το πανέμορφο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μας.

Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε για τα πολλά τα οποία κάνετε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε επίσης να κάνουμε πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη και στην κάθε επιχείρηση να συναλλάσσεται με το ελληνικό Δημόσιο από το κινητό του ή από τον υπολογιστή του. Αυτές ξέρετε είναι οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και σε αυτήν την προσπάθεια -για να κλείσω από κει που ξεκίνησα- σας θέλουμε την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά δίπλα μας και ελάτε αύριο σε αυτή τη μεγάλη, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, τη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ταυτόχρονα γιορτή Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία εμπλέκει τους πολίτες, είναι καλοδεχούμενη και προσθέτει στην ποιότητα της ελληνικής Δημοκρατίας. Είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα, ελάτε αύριο ψηφίστε, ψηφίστε από τον υπολογιστή σας για εσάς που έχετε διάθεση να το κάνετε ηλεκτρονικά να ασκήσετε το δικαίωμά σας ηλεκτρονικά, να ευχηθώ στον κάθε υποψήφιο καλή επιτυχία και την επόμενη βέβαια μέρα πάντα, ενωμένη θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία μπροστά με νέες ηγεσίες στις τοπικές οργανώσεις, με νέα μέλη, με δύναμη σταθερότητας και ανανέωσης που τόσο χρειάζεται αυτή η χώρα.

Και, βέβαια, θα δώσουμε το επόμενο ραντεβού μας στο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα γίνει το Δεκέμβριο αυτού του έτους. Εμείς δεν έχουμε δυσκολίες να οργανώνουμε τα συνέδρια μας, δεν πρέπει να τσακώνονται οι διάφορες συνιστώσες για να τα βρουν με ποσοστώσεις. Τα έχουμε λύσει αυτά τα ζητήματα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα περισσότερο ενωμένη, περισσότερο ανανεωμένη και περισσότερο έτοιμη να οδηγήσει την πατρίδα μας σ’ ένα νέο δρόμο ανάπτυξης και Κοινωνικής συνοχής.

Να είστε καλά. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία αύριο στις εκλογές».

«Σημαντικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας»

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ναυπηγείο της ελληνικής εταιρείας κατασκευής και εμπορίας σκαφών αναψυχής και ναυτιλιακών ειδών, Technohull, που βρίσκεται στο Λαύριο. «Χαίρομαι, που επισκέπτομαι μία εταιρεία εξωστρεφή, δυναμική, η οποία συνδέεται με τη θάλασσα και η οποία αποδεικνύει, ότι μπορούμε να είμαστε παγκοσμίως ανταγωνιστικοί σε τομείς, όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα υπολειπόμασταν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «είμαστε στη φάση σημαντικών παρεμβάσεων για την εξυγίανση όλης της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το παράδειγμα της εν λόγω εταιρείας σημείωσε ότι: «σε μία τέτοια καθετοποιημένη παραγωγή δραστηριοποιούνται εργαζόμενοι από πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Από εξειδικευμένους ναυπηγούς, αποφοίτους των κορυφαίων ελληνικών Πολυτεχνείων, μέχρι εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα θα πρέπει να υποστηρίζονται από συστήματα κατάρτισης και μεταλυκειακής εκπαίδευσης, τα οποία δρομολογούμε ως Κυβέρνηση. Διότι, δεν θα είναι όλες οι δουλειές κατ’ ανάγκη στη χώρα δουλειές, οι οποίες απαιτούν υποχρεωτικά ένα πτυχίο Πανεπιστημίου. Οπότε, νομίζω ότι και οι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, αναδεικνύονται στα πλαίσια του επανασχεδιασμού όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης και δεν αναφέρομαι μόνο στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία, αναφέρομαι και σε όλη τη δουλειά, η οποία γίνεται στην μεταλυκειακή εκπαίδευση».

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την technohull η οποία εξάγει το 70% των σκαφών που δημιουργεί εκτός Ελλάδας και είναι μια καθετοποιημένη Ελληνική εταιρεία», ανέφερε ο κ. Γεωργάτος ενώ ο κ. Πετράτος επεσήμανε πως: «οι καινούργιες εγκαταστάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε εκεί που πραγματικά έχουμε σχεδιάσει και ονειρευόμαστε. Ο στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε την παραγωγή».



Παρέμβαση Θεοδωρικάκου – Πειθαρχικός έλεγχος και αξιολόγηση εντός πέντε ημερών για την αιματηρή καταδίωξη

 


Τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου και ταυτόχρονα την πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή την αιματηρή καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Μάλιστα, η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.



Εάν είχε σκοτωθεί αστυνομικός για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν απλά Σάββατο

 


Δεν έβγαλαν άχνα στον ΣΥΡΙΖΑ για το παιδάκι που σκοτώθηκε από σφαίρα Ρομά πέρυσι, δεν έβγαλαν άχνα για την κοπέλα που κακοποιήθηκε με την Σαρία προχθές επειδή εμπλέκονται λαθρομετανάστες, δεν βγάζουν άχνα σε οτιδήποτε δεν τους αγγίζει, σήμερα με τον νεκρό κακοποιό Ρομά ξεσπαθώνουν κάνοντας τους δικαιωματιστές και τους προοδευτικούς.

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο δείχνοντας στην κοινωνία πόσο ρατσιστές είναι με τους Έλληνες και πόσο επικίνδυνοι για την χώρα.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών» αναφέρει με θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ και τελειώνει λέγοντας«πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα» και «αντί για σύλληψη έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες».