Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Απόδραση κρατουμένου από τις φυλακές Κασσάνδρας



Κρατούμενο των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας στη Χαλκιδική αναζητά η αστυνομία, πρόκειται για Βούλγαρο, ο οποίος κρατείτο με το καθεστώς του «λογοτιμήτη».

Κατά το απογευματινό προσκλητήριο, 08-09-2019, δεν εμφανίστηκε και έκτοτε θεωρείται δραπέτης. Η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές της περιοχής για την αναζήτησή του, ενώ έχουν ενημερωθεί τελωνεία, αεροδρόμια κ.ά. προκειμένου να μη διαφύγει στο εξωτερικό.

Σημειώνεται, ότι οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας ζουν σε ημιελεύθερο καθεστώς προσφέροντας εργασία στη δομή του καταστήματος κράτησης.





Γερμανικά ΜΜΕ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της



Τα γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προτρέπει χαλάρωση των στόχων λιτότητας», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ που επικεντρώθηκε στις φορολογικές περικοπές.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να διαπραγματευτεί νέους στόχους εξοικονόμησης με τους ευρωπαίους εταίρους του...Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ , το Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση, η μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας. Το άνοιγμα της εμπορικής έκθεσης είναι παραδοσιακά το φόρουμ για την ετήσια ομιλία της οικονομικής πολιτικής του εκάστοτε αρχηγού της κυβέρνησης. Σχεδόν δύο μήνες μετά τη νίκη των εκλογών στις 7 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδης το βράδυ του Σαββάτου... Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να υποσχεθεί παράδεισο στους Έλληνες - ή μήπως μπορεί;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη είχε το σύνθημα "ευημερία για όλους"... Στην πραγματικότητα, υπάρχει κάτι για όλους με στόχο τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης της χώρας».

«Η αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας. Αυτό ενισχύεται επίσης από το γεγονός ότι περίπου 500.000 Έλληνες κυρίως νέοι, μορφωμένοι Έλληνες μετανάστευσαν κατά τη διάρκεια των κρίσιμων χρόνων. Όπως ο ίδιος υποσχέθηκε, θέλει μία «αναγέννηση της Ελλάδας». Ο συντηρητικός-φιλελεύθερος αρχηγός της κυβέρνησης θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε μια επιθετική πορεία ανάπτυξης μετά τη μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση της μεταπολεμικής ιστορίας».

«Εκτός από τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή το νόμο για την προώθηση των επενδύσεων μέσω του κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο...Ο πρωθυπουργός θέλει να επιταχύνει τα σταθερά επενδυτικά σχέδια με γρήγορη διαδικασία. Οι επενδύσεις είναι το "κλειδί" για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, η οποία αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ - τρεις φορές πάνω από το ανώτατο όριο που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ».

«Παρά το υψηλό χρέος, ο Μητσοτάκης θέτει τώρα», όπως είπε στη Θεσσαλονίκη, «πιο ρεαλιστικούς» στόχους εξοικονόμησης.

«Ο Μητσοτάκης ελπίζει ότι, από το 2021 θα μειωθεί ο στόχος του πλεονάσματος σε 2% για να επαναφέρει την δυναμική στην οικονομία με περαιτέρω φορολογικές περικοπές και δημόσιες επενδύσεις Θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές τα σχέδιά του. Η ιδέα του είναι επίσης προς το συμφέρον των πιστωτών», όπως υποστηρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισκεφθεί ήδη τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τις πρώτες οκτώ εβδομάδες της πρωθυπουργικής του θητείας: Λευκωσία, Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, πετάει για Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου προγραμματίζεται συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ. Ο Μητσοτάκης θέλει να δείξει «μια νέα εικόνα της Ελλάδας» στο εξωτερικό, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», όπως είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε μια χώρα που συμμετέχει ενεργά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, μια χώρα που όχι μόνο μιλάει για τα δικά της προβλήματα αλλά αναζητά κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ARD»

«Η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της», όπως υποσχέθηκε στους Έλληνες ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζει το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο «Tagesschau» του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ARD».

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε φορολογικές περικοπές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις»... «Η Ελλάδα θέλει να ενισχύσει τη φερεγγυότητά της, να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, να τονώσει την αγορά εργασίας και να δημιουργήσει "ευημερία" την Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Γερμανική εφημερίδα «Basler Zeitung»

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Basler Zeitung» επικαλούμενη τη σχετική δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

«Η νέα κυβέρνηση της Αθήνας ανακοίνωσε μείωση των φόρων για το 2020. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι θα λάβουν επίδομα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε φορολογικές περικοπές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της».

«Ο συντηρητικός Μητσοτάκης επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου εναντίον του αριστερού, Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. Επιπλέον, οι πολίτες έπρεπε να αποδεχθούν πολλές κοινωνικές περικοπές σε αντάλλαγμα δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση χρημάτων από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Ο Μητσοτάκης δήλωσες το Σάββατο ότι η χώρα του θα επιτύχει ένα (πρωτογενές) δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% το 2019 και το 2020, όπως συμφωνήθηκε με τους δανειστές του. Για το 2021, αντίθετα, ελπίζει σε συμφωνία για μείωση του πλεονάσματος στο 2%. Μέχρι τότε, η Αθήνα θα έχει αποδείξει την πιστοληπτική της ικανότητα, για παράδειγμα, εκσυγχρονίζοντας το κράτος και μειώνοντας τη γραφειοκρατία», επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προοσθέτει:

«Με ένα κύμα θαρραλέων μεταρρυθμίσεων, θα αποκτήσουμε ισχυρή αξιοπιστία».

«Η Ελλάδα», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «είχε χάσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές το 2010 εξαιτίας ενός πολύ υψηλού ελλείμματος του προϋπολογισμού και μιας οικονομίας που εμπόδιζε κάτι τέτοιο. Έκτοτε, έπρεπε να υποστηριχθεί από τα δισεκατομμύρια των πιστωτών. Σε αντάλλαγμα, οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ ζήτησαν μεταρρυθμίσεις, ιδίως στην οικονομία. Το καλοκαίρι του 2018 έληξαν τα μνημόνια. Η χώρα παραμένει υπό επιτήρηση για να διασφαλιστεί ότι πληροί τους δημοσιονομικούς της στόχους», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.


Μίνα Αγγελίνη
Πηγή : protothema.gr


Συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα



Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας.

Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο ήταν Μαροκινοί και Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν σημειωθεί σημαντικές υλικές ζημιές στο εσωτερικό των φυλακών.



Η απάντηση του Συρίγου στη μήνυση του συνταξιούχου επειδή αποκάλεσε «Σκοπιανούς» τους Σκοπιανούς



Με μία καυστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο βουλευτής της Ν.Δ., νομικός και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ.Άγγελος Συρίγος, σχολίασε τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο συνταξιούχος από την Αίγινα, επειδή αποκαλεί «Σκόπια» και «Σκοπιανούς»τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς.

Η ανάρτηση του κ. Συρίγου, με τίτλο : «Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία», έχει ως εξής:

«Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία

Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών χρησιμοποιούν με έμφαση στον δημόσιο λόγο τους τον όρο «Βόρεια Μακεδονία». Εάν οι συνομιλητές τους δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, με διάθεση διδακτισμού και εθνικής αυταρέσκειας επισημαίνουν ότι είναι προς το συμφέρον μας να τηρούμε τα συμφωνηθέντα.

Δεν εμφανίζουν, όμως, την ίδια ζέση όταν καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον έτερο όρο που συμφωνήθηκε και αναφέρεται στους πολίτες της γειτονικής μας χώρας. Αποφεύγουν να τους αποκαλούν Μακεδόνες.
Αποκαλυπτική αυτής της επιλεκτικής αλαλίας είναι η 23 σελίδων μήνυση που δέχθηκα και στην οποία εγκαλούμαι που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και τον όρο Σκοπιανοί.

Ο ίδιος ο μηνυτής μου στο κείμενό του αποκαλεί τους γείτονές μας
-κάτοικους της Βόρειας Μακεδονίας,
-λαό της Β. Μακεδονίας,
-Σλαβομακεδόνες
-και εντός εισαγωγικών «Μακεδόνες» 3 φορές και «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» 1 φορά.

Πώς λοιπόν πρέπει να αποκαλούμε τους γείτονές μας αλλά και τους εαυτούς μας, όσοι κατάγονται από τη Μακεδονία; Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει ουδεμία ρητή αναφορά του όρου Μακεδονία ως προς την Ελλάδα. Στο άρθρο 7, αναφέρεται ως η «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους», όπου πρώτο μέρος είναι η Ελλάδα. Προκειμένου δηλαδή να μην αναφερθεί το όνομα Μακεδονία, επεκτάθηκε η Μακεδονία και καταλαμβάνει τη Θράκη και την Ήπειρο.

Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί πρέπει εφ’ εξής να αποκαλούμε τους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας «κατοίκους της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» ή πιο απλά Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες. Εάν τυχόν μας ξεφύγει και χρησιμοποιήσουμε τον όρο Σκόπια ή Σκοπιανοί, θα πρέπει να συνοδεύεται από την έκφραση «μετά συγχωρήσεως» ή «με το συμπάθειο διότι κατά τη γνώμη κάποιων ενέχει ρατσιστικά υπονοούμενα.

Α.Σ.
Υ.Γ. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι εκτός από τη μήνυση, εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συστηματικά επίθεση διότι εξ αρχής διαπίστωσα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας δένει χειροπόδαρα και εφ’ όσον κυρωνόταν, τα προβλήματα από την απαλλαγή μας από αυτήν θα ήταν πολύ περισσότερα από τα όποια κέρδη μας. Κατηγορούμαι λοιπόν ότι όψιμα ανακάλυψα τα οφέλη από τη Συμφωνία ή ότι δήθεν άλλαξα απόψεις μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη λειτουργία κάποιου φροντιστηρίου σλαβικών, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πέλλα. Θερμή παράκληση προς τους καταγγέλλοντες: Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Ή είμαι εθνικιστής ή είμαι προδότης της πατρίδας. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».

Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία
Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών χρησιμοποιούν με έμφαση στον δημόσιο λόγο τους τον όρο «Βόρεια Μακεδονία». Εάν οι συνομιλητές τους δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, με διάθεση διδακτισμού και εθνικής αυταρέσκειας επισημαίνουν ότι είναι προς το συμφέρον μας να τηρούμε τα συμφωνηθέντα.
Δεν εμφανίζουν, όμως, την ίδια ζέση όταν καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον έτερο όρο που συμφωνήθηκε και αναφέρεται στους πολίτες της γειτονικής μας χώρας. Αποφεύγουν να τους αποκαλούν Μακεδόνες.
Αποκαλυπτική αυτής της επιλεκτικής αλαλίας είναι η 23 σελίδων μήνυση που δέχθηκα και στην οποία εγκαλούμαι που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και τον όρο Σκοπιανοί.
Ο ίδιος ο μηνυτής μου στο κείμενό του αποκαλεί τους γείτονές μας
-κάτοικους της Βόρειας Μακεδονίας,
-λαό της Β. Μακεδονίας,
-Σλαβομακεδόνες
-και εντός εισαγωγικών «Μακεδόνες» 3 φορές και «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» 1 φορά.
Πώς λοιπόν πρέπει να αποκαλούμε τους γείτονές μας αλλά και τους εαυτούς μας, όσοι κατάγονται από τη Μακεδονία; Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει ουδεμία ρητή αναφορά του όρου Μακεδονία ως προς την Ελλάδα. Στο άρθρο 7, αναφέρεται ως η «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους», όπου πρώτο μέρος είναι η Ελλάδα. Προκειμένου δηλαδή να μην αναφερθεί το όνομα Μακεδονία, επεκτάθηκε η Μακεδονία και καταλαμβάνει τη Θράκη και την Ήπειρο.
Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί πρέπει εφ’ εξής να αποκαλούμε τους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας «κατοίκους της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» ή πιο απλά Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες. Εάν τυχόν μας ξεφύγει και χρησιμοποιήσουμε τον όρο Σκόπια ή Σκοπιανοί, θα πρέπει να συνοδεύεται από την έκφραση «μετά συγχωρήσεως» ή «με το συμπάθειο διότι κατά τη γνώμη κάποιων ενέχει ρατσιστικά υπονοούμενα.
Α.Σ.
Υ.Γ. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι εκτός από τη μήνυση, εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συστηματικά επίθεση διότι εξ αρχής διαπίστωσα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας δένει χειροπόδαρα και εφ’ όσον κυρωνόταν, τα προβλήματα από την απαλλαγή μας από αυτήν θα ήταν πολύ περισσότερα από τα όποια κέρδη μας. Κατηγορούμαι λοιπόν ότι όψιμα ανακάλυψα τα οφέλη από τη Συμφωνία ή ότι δήθεν άλλαξα απόψεις μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη λειτουργία κάποιου φροντιστηρίου σλαβικών, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πέλλα. Θερμή παράκληση προς τους καταγγέλλοντες: Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Ή είμαι εθνικιστής ή είμαι προδότης της πατρίδας. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.


Τσεχία - Ελλάδα 77-84 νικήσαμε αλλά δεν αγγίξαμε τους 12 πόντους για πρόκριση



Η Ελλάδα νίκησε τους Τσέχους με 77-84, ωστόσο αν και άγγιξε τη διαφορά των 12 πόντων, δεν κατάφερε να την καλύψει και τερμάτισε στις θέσεις 13-16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι το οποίο συνιστά αποτυχία της ελληνικής ομάδας.

Η Ελλάδα έφτασε στο επιθυμητό όριο των 12 πόντων στο 32' με 2/2 βολές του Σλούκα. Στη συνέχεια για ακατανόητο λόγο ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε εκνευρισμό. Τεχνική ποινή, αχρείαστα φάουλ, αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο (5 φάουλ) και με ψυχραιμία στις βολές οι Τσέχοι μείωσαν σε 61-67 (35'). Ο Μποχάτσικ μείωσε 68-70, αλλά Πρίντεζης και Καλάθης ξεκίνησαν μία τελευταία αντεπίθεση (68-75, 39') χωρίς όμως να υπάρχει χρόνος για κάτι καλύτερο.






Σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια



Αλλάζουν όλα στα πανεπιστήμια. Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει, μεταξύ άλλων, σύνδεση της αξιολόγησης με τμήμα της κρατικής χρηματοδότησης, πολυετείς προγραμματικές συμφωνίες του υπουργείου Παιδείας με τα ιδρύματα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, διεύρυνση δυνατότητας δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, απελευθέρωση των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενίσχυση του θεσμού της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Επίσης, προβλέπεται καθιέρωση ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2 (πλην ορισμένων εξαιρέσεων, και αφού υπάρξει μεταβατικό στάδιο). Ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα καθιερωθεί ελάχιστη βάση, ενώ και τα ιδρύματα θα μετέχουν στον προσδιορισμό ανώτερης βάσης εισαγωγής και αριθμού εισακτέων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε χθες επιστολή στα ιδρύματα με τις αλλαγές που προτείνει, ζητώντας τις θέσεις των πανεπιστημιακών, ώστε να προχωρήσει η κατάρτιση νομοθετικής ρύθμισης έως το τέλος του 2019. Η επιστολή είχε προαναγγελθεί μετά και τη συνάντηση της υπουργού με το τριμελές προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν σχετικά οι Σύγκλητοι των ιδρυμάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων στα τέλη του μηνός.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες στη Μελβούρνη



Διαδηλώσεις σε πόλεις της Αυστραλίας διοργάνωσαν χθες, Κυριακή αρκετοί Σκοπιανοί, με τους διαδηλωτές στη Μελβούρνη να καίνε ελληνικές σημαίες έξω από το κοινοβούλιο της Βικτόρια στην Μελβούρνη.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ακούστηκαν αρκετά συνθήματα κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν «Μακεδόνες». Άμεσα στο σημείο όπου η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δίχως ωστόσο να γίνει κάποια σύλληψη.

Βίντεο: Σκοπιανοί καίνε ελληνικές σημαίες στην Αυστραλία

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οι παρευρισκόμενοι έβαλαν φωτιά και σε μια βουλγάρικη σημαία, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα χάρτινο ομοίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.




Πηγή: iefimerida.gr


Βίντεο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές: «Παράδεισος» η Ελλάδα για τους μετανάστες



Ένα ακόμα δείγμα τις αθλιότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των νησιών που υποδέχονται μετανάστες, η πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους μετανάστες με video να έρθουν στην Ελλάδα την χώρα της επαγγελίας!! Για τέτοια αθλιότητα μιλάμε!!

Πρέπει να διερευνηθεί όλο το κόλπο με το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" στους μετανάστες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί προβλέπεται να έχουν φάει ορισμένοι πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Βίντεο στο YouTube δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είχε ανεβάσει η άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει τη χώρα μας ως τον ιδανικό προορισμό προσφύγων. 

Διαβάσαμε την είδηση στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" και στην omadaalithias.gr , ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα, η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέβασε στο Διαδίκτυο ταινία κινουμένων σχεδίων στα Αραβικά, Φαρσί, Νταρί, Ουρντού, Μπάγκλα, Γαλλικά, Αγγλικά για τον υποδειγματικό τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα. Σε μια χρονική στιγμή όπου το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό βρίσκεται σε έξαρση, με την Τουρκία να απειλεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα, η εικόνα του μικρού πρόσφυγα που διαβάζει ανέμελος την «Οδύσσεια» σε ελληνικό σχολείο φαντάζει ειδυλλιακή για το ποια είναι η Ιθάκη των εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια.

«Είσαι στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην Ευρώπη. Η ηλικία σου είναι πολύ σημαντική. Στην Ελλάδα θεωρείσαι παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών... και τα παιδιά όπως και οι έφηβοι προστατεύονται. Σε παρακαλούμε να πεις την αλήθεια για την ηλικία σου. Αν φοβάσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου, μπορείς να ζητήσεις από το ελληνικό κράτος να σε προστατεύσει κάνοντας αίτηση ασύλου. Ασυλο σημαίνει προστασία. Για όσο διάστημα οι ελληνικές αρχές εξετάζουν την αίτησή σου δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου».

Eτσι ξεκινά το βίντεο κινουμένων σχεδίων, με μια ανήλικη προσφυγοπούλα να περπατά σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας ανάμεσα σε πλήθος κόσμου και την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία υψωμένες στα μπαλκόνια των κτιρίων.


Oπως σημειώνεται στο από 20 Ιουνίου δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Ασύλου, «η επιλογή των κινουμένων σχεδίων και η ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο έχει ως στόχο να καταστήσει την πληροφόρηση άμεση και φιλική προς το παιδί, με απώτερο στόχο την προστασία των συμφερόντων των ασυνόδευτων ανηλίκων».







Υπόθεση Novartis: Αρχίζουν οι καταθέσεις για την πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ




Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής δρομολογεί έρευνες για το τι έγινε στην υπόθεση της Novartis το πώς ενεπλάκησαν σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους και το πώς τους αποδόθηκαν κατηγορίες που δεν αποδείχθηκαν. 

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βρεθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τη Δευτέρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, την Τρίτη Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι είχαν υποβάλλει μηνύσεις για την υπόθεση ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όποιοι και εάν είναι. 

Την Τετάρτη, έχει κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα καταθέσει και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αγγελής, που επόπτευε την εισαγγελία διαφθοράς της έρευνας και έχει καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις και λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς.

Οι καταθέσεις αναμένεται να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις στην υπόθεση με κατηγορούμενους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει για το εάν θα συσταθεί προανακριτική η εξεταστική επιτροπή.


Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας!


Έφυγε από την ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ηλικία 63 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, και όχι μόνο. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας και σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα τα ξημερώματα.
powered by Rubicon Project

Στο νοσοκομείο έφτασε στις 6:45, ωστόσο ήταν ήδη νεκρός. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική, το 1978 θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση , Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.


Τσαβούσογλου: «Προξενείο» στην Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία



Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια παράνομης επίσκεψής του στα Κατεχόμενα, προαναγγέλλοντας το άνοιγμα «προξενείου» στην Αμμόχωστο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας.

«Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, όπως ανακοίνωσε.

Στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει «Θα ανοίξουμε το Γενικό Προξενείο μας στην Αμμόχωστο, που θα είναι η 243η αποστολή μας στον κόσμο. Kανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τον δεσμό των Τουρκοκυπρίων με τη Μητέρα Πατρίδα». 

’deki vatandaşlarımız ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle ’de biraraya gelmekten mutluluk duyuyorum. Dünyadaki 243’üncü misyonumuz olacak olan Başkonsolosluğumuzu Gazimağusa’da açacağız.

Kıbrıs Türkü’nün Anavatan’la gönül bağını koparmaya kimsenin gücü yetmeyecek!
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter





ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Κανένα επίδομα δεν καταργείται



Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, είπε «κανένα επίδομα δεν καταργείται» και αναφέρθηκε στα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία.

«Θέλουμε μια συγκροτημένη προσέγγιση για τα άτομα με αναπηρία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το θέμα αυτό το έχω αναλάβει προσωπικά εγώ».

«Έχω βαθιά προσωπική υποχρέωση και προς τη μητέρα μου που έθεσε το θέμα της αναπηρίας της δημοσίως ώστε να τεθεί στο δημόσιο διάλογο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εργοδότες που κρύβονται πίσω από τη μερική απασχόληση, ενώ απασχολούν το προσωπικό τους μόνιμα δίνοντας το μήνυμα ότι αυτό θα σταματήσει.


Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι «το δήθεν “σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που υπέγραψαν ήταν “κρυφό”: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!».

«Πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι είχε δήθεν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα ανακάλυψε ότι το είχε “δρομολογήσει” και ότι ήταν “ρεαλιστική προοπτική”.

Το δήθεν “σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν “κρυφό”: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη! Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» προσθέτει ο κ. Πέτσας.