Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Διαψεύδουν τον κ. Τσακαλώτο οι 4 οίκοι αξιολόγησης



Σημασία δεν έχει για τους οίκους αξιολόγησης εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει την καθαρή έξοδο ή την επιλογή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω αναβαθμίσεις των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία του «επενδυτικού βαθμού». Αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να είναι σε στενή εποπτεία, με όρους και προϋποθέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Αυτό απαντούν στην «Κ» και οι τέσσερις διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, απορρίπτοντας ξεκάθαρα τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κ. Τσακαλώτος χθες δήλωσε ότι «οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ελληνικά ομόλογα σε υψηλότερη επενδυτική βαθμίδα, αν η Ελλάδα προσφύγει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης». Η «Κ» απευθύνθηκε στη Moody’s, την DBRS, τη Fitch και τη Standard & Poor’s θέτοντας το εξής ερώτημα: «Σε περίπτωση προσφυγής της Ελλάδας σε προληπτική πιστωτική γραμμή, θα ήταν αυτό πιστωτικά αρνητικό (credit negative) για τη χώρα και θα έθετε εμπόδια στην περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων προς την κατηγορία του επενδυτικού βαθμού;».

Η κ. Κάθριν Μιούελμπρονερ, πρώτη αντιπρόεδρος της Moody’s Investors Service, απαντά πως η προληπτική πιστωτική γραμμή δεν θα ήταν μια αρνητική εξέλιξη για τις αξιολογήσεις της Moody’s. Οπως τονίζει, «οι υποθέσεις μας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της Ελλάδας έχουν βασιστεί στο ότι η χώρα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο αποθεματικό ρευστότητας το οποίο θα λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή. Ωστόσο, μια τέτοια πιστωτική γραμμή δεν θα ήταν αρνητική για τις αξιολογήσεις. Για εμάς, το κλειδί είναι να υπάρξει κάποια ενισχυμένη παρακολούθηση καθώς και όροι και προϋποθέσεις, ώστε οι ελληνικές αρχές να παραμείνουν αφοσιωμένες στις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές και στη μεταρρυθμιστική πορεία. Μια προληπτική πιστωτική γραμμή θα το στήριζε αυτό».

Στην ίδια γραμμή κινείται και ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Οπως απαντά στην ερώτηση της «Κ» η κ. Νίκολα Τζέιμς, επικεφαλής αξιολογήσεων του καναδικού οίκου, «η επιλογή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής δεν θα ήταν ένας αρνητικός παράγων για την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων».

Το αν υπάρξει καθαρή έξοδος ή προληπτική πιστωτική γραμμή δεν έχει καμία σημασία ούτε για τη Fitch σε ό,τι αφορά τις αξιoλoγήσεις της για την Ελλάδα. Οπως απαντά χαρακτηριστικά στην «Κ» ο Μικέλε Ναπολιτάνο, επικεφαλής αξιολογήσεων στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης της Fitch Ratings, «πιστεύουμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν την υβριδική καθαρή έξοδο, κάτι που αν και δεν συνεπάγεται προληπτική πιστωτική γραμμή, ωστόσο θα εξακολουθούσε να προϋποθέτει σημαντικούς όρους. Αυτοί οι όροι, είτε συνδέονται με μια προληπτική πιστωτική γραμμή είτε όχι, θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει δημοσιονομικές πολιτικές με στόχο τη μείωση του επιπέδου του δημόσιου χρέους, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην εξουσία».

«Δεν θα θεωρούσαμε την προσφυγή σε προληπτική πιστωτική γραμμή αρνητικό παράγοντα για την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων», σημειώνει από την πλευρά της στην «Κ» και η επικεφαλής αναλύτρια της S&P Global Ratings για την Ελλάδα, Αάρτι Σακούγια. Οπως υπογραμμίζει, αυτό που έχει σημασία είναι «να θεσπιστεί ένα πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη ελάφρυνση του χρέους, και αυτό θα μπορούσε να εδραιώσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων, θα είναι θετικό για την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα βοηθήσει την Ελλάδα στην επίτευξη πλήρους χρηματοδότησης της αγοράς. Οι περαιτέρω αναβαθμίσεις θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες, όπως η προβλεψιμότητα του περιβάλλοντος χάραξης πολιτικής, η δύναμη και η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης, η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του τραπεζικού συστήματος από τα σημερινά πολύ υψηλά επίπεδα και η ικανότητά του να προσελκύει η Ελλάδα χρηματοδότηση σε πιο ασφαλή βάση».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


"Μίλησε" ο καταγραφέας του Mirage 2000-5 - Τι σκότωσε τον Γιώργο Μπαλταδώρο



Σε παραίσθηση του χειριστή οφείλεται όπως όλα δείχνουν, η συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο στις αρχές Απριλίου κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, οδηγώντας στον θάνατο τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο.

Ο καταγραφέας του μοιραίου αεροσκάφους βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στα χέρια Γάλλων εμπειρογνομώνων. Από την έρευνα που έγινε, οι Γάλλοι ειδικοί έκαναν ήδη τις πρώτες αναφορές για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το militaire.gr, οι Γάλλοι «διάβασαν» τον καταγραφέα πτήσης του Mirage 2000-5 και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, «δείχνουν» ότι  η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή. Μάλιστα έως τώρα έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο μαχητικό.

Οι έρευνες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους ενώ έχει αποκλειστεί και ένα ακόμα ενδεχόμενο, αυτό της υποταξίας, που κάποιοι είχαν αφήσει ανοιχτό στην Πολεμική Αεροπορία, υποστηρίζοντας πως μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000-5 την ημέρα της πτώσης.

Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.


Πηγή : star.gr


Χανιά: Δικαστική υπάλληλος κατηγορείται για πλαστά πτυχία



Δικαστική υπάλληλος στα Χανιά η οποία εκτελούσε χρέη προϊσταμένης κατηγορείται ότι πλαστογράφησε πτυχίο αλλά και μεταπτυχιακό για να πετύχει την προαγωγή της.

Η κατηγορουμένη που εκτελεί χρέη προϊσταμένης εδώ και χρόνια σε γραμματεία δικαστηρίου στα Χανιά κατηγορείται ότι είχε πλαστογραφήσει πτυχία και μεταπτυχιακό για να προαχθεί σε αυτή τη θέση.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη δικαστική υπάλληλος φέρεται σύμφωνα με τις κατηγορίες να πήρε μέσω υπηρεσιών στα χέρια της το χαρτί του μεταπτυχιακού ενός Δικαστή, το οποίο στη συνέχεια πλαστογράφησε αντικαθιστώντας το όνομά του στον τίτλο με το όνομά της, για να το καταθέσει.

Μετά από έλεγχο που έγινε, η δικαστική υπάλληλος που είχε περάσει από κατηγορία Δ.Ε. σε Π.Ε. και επί χρόνια εκτελούσε χρέη προϊσταμένης λαμβάνοντας τα αντίστοιχα επιδόματα και επιπλέον χρήματα της θέσεως αυτής, κατηγορείται ότι είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο και είχε προσκομίσει και πλαστό μεταπτυχιακό τίτλο (πλαστογραφώντας το πτυχιακό που είχε λάβει από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ένας δικαστής).

Η δικαστική υπάλληλος έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και η υπόθεσή της πρόκειται να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να κριθεί η αθωότητα ή ενοχή της. Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το θέμα η εν λόγω υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από τη θέση της προϊσταμένης μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά της δικαστικής υπαλλήλου, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στο δικαστήριο επίκληση προβλημάτων υγείας.


Τώνια Λιοδάκη 
Πηγή : flashnews.gr


Στη φυλακή ο παιδεραστής επιχειρηματίας και η μητέρα της ανήλικης από τον Βόλο



Σε 20 χρόνια φυλάκιση για παιδεραστία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας 56χρονος επιχειρηματίας από τον Βόλο. Ο άνδρας είχε συλληφθεί πέρσι στον Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δράση του 56χρονου έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους του ξενοδοχείου, όπου είχε πάει για λίγες μέρες, παρουσιάζοντας το 14χρονο θύμα του ως κόρη του.

Από τη στάση όμως της ανήλικης κοπέλας και τις αντιστάσεις που πρόβαλε στις «ορέξεις» του 56χρονου, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις του.

Αποδείχθηκε μάλιστα πως στις «κινήσεις» του προς την 14χρονη είχε και τη συγκατάθεση της μητέρας της, στην οποία επίσης επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


Πηγή : newsbeast.gr


Με τις υπογραφές Τόσκα, Ξανθού, Κοντονή και Αποστόλου η απόφαση για την κάνναβη



Τι ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τους Όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης.

Στην ΚΥΑ ρυθμίζονται μεταξύ άλλων η έγκριση για την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, η παραγωγή, εισαγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και την διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους.

Αρμόδια αρχή για την εποπτεία και τον συντονισμό τόσο των εγκαταστάσεων των μονάδων, όσο και των μεταφορών των τελικών προϊόντων ορίζεται η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΔΑ/ΑΕΑ), οι οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα.


Παράβολο 10.000 ευρώ, αντίγραφο ποινικού μητρώου και απόσταση 1000 μέτρων από σχολείο οι όροι για μονάδα κάνναβης 

Στα δικαιολογητικά για την έκδοση έγκρισης εγκατάστασης συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: 

- Παράβολο αξίας δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, κατατεθειμένο στον ΚΑΕ 3741 υπέρ της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Με την επιφύλαξη της πολεοδομικής νομοθεσίας, τυχόν αρχιτεκτονικά σχεδιαγράμματα ή θεωρήσεις αυτών δεν απαιτούνται για τη χορήγηση της έγκρισης εγκατάστασης

- Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος φυσικού προσώπου ή του νομίμου εκπροσώπου του αιτούντος νομικού προσώπου ότι δεν υπάρχει σχολείο σε απόσταση μικρότερη των 1000 μ από τα όρια του γηπέδου της προς αδειοδότηση μονάδας. 

- Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης των αιτούντων φυσικών προσώπων ή όσων συμμετέχουν στη διοίκηση των αιτούντων νομικών προσώπων

- Υπεύθυνη Δήλωση περί μη έκδοσης τελεσίδικου παραπεμπτικού βουλεύματος για τα αδικήματα της παρ. 5 του άρθρου 2Α του ν. 4139/2013 των αιτούντων φυσικών προσώπων ή των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν στη διοίκηση ή διαχείριση των αιτούντων νομικών προσώπων

- Βεβαίωση χρήσης γης από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης συνοδευόμενη από το υποβληθέν τοπογραφικό διάγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για την έκδοσή της. 

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). 

- Τεχνική έκθεση του φορέα στην οποία τεκμηριώνεται ότι η δυναμικότητα της μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας της κάνναβης. 

Εποπτεία τήρησης των όρων φύλαξης και ασφαλείας 

Αρμόδια αρχή για την εποπτεία και τον συντονισμό των λοιπών συναρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο των εγκαταστάσεων των μονάδων, όσο και των μεταφορών των τελικών προϊόντων ορίζεται η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα (οικείες Αστυνομικές Υπηρεσίες), ορίζονται ως αρμόδιες αρχές για τη διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων της παρούσας και τη σύνταξη της υπό Γ 3 του άρθρου 1 βεβαίωσης. Η οικεία Αστυνομική Υπηρεσία πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της εγκεκριμένης μονάδας, σε περιπτώσεις:

α) μετά τη λήψη έγκρισης εγκατάστασης για τη βεβαίωση τήρησης των όρων ασφαλείας, για να την υποβάλλει στη Δ/νση Αδειοδότησης της ΓΓΒ, προς έκδοση έγκρισης λειτουργίας. 

Β) Μετά από ένα εξάμηνο από την έκδοση της ως άνω βεβαίωσης. 

γ) Στην περίπτωση μεταφοράς τελικού προϊόντος.

δ) Σε κάθε έκτακτη περίπτωση, η οικεία Αστυνομική Υπηρεσία δύναται να προβεί σε έλεγχο τήρησης των όρων ασφαλείας. 

Για τη μεταφορά των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, ο φορέας αιτείται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έγκριση μεταφοράς, υποβάλλοντας, αμελλητί δέκα τουλάχιστον, ημέρες πριν την ημερομηνία μεταφοράς, σχετική αίτηση στην οικεία Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου παραγωγής, γνωστοποιώντας έκτος των άλλων : 

α) Την ακριβή ημερομηνία και ώρα αναχώρησης 

β) Τα στοιχεία ταυτότητας του μεταφορέα και του παραλήπτη 

γ) Την ακριβή ποσότητα και το είδος του μεταφερόμενου τελικού προϊόντος.

δ) Τις απαιτούμενες άδειες ή εγκρίσεις που αφορούν τον παραγωγό, μεταφορέα και παραλήπτη. 

Σε κάθε περίπτωση, οι μεταφερόμενες ποσότητες τελικού προϊόντος πρέπει να συσκευάζονται και να σφραγίζονται, κατά τρόπο ώστε να αποκλείεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο διάνοιξη αυτών κατά τη μεταφορά τους. 

Η περίφραξη της καλλιέργειας εξοπλίζεται με ολοκληρωμένο σύστημα 24ωρης παρακολούθησης, μέσω καμερών, ενώ η φύλαξη εκτελείται από ένστολους και εκπαιδευμένους ιδιωτικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, οι οποίοι εποπτεύουν ανελλιπώς την περίφραξη, την κενή ζώνη και τα συστήματα ασφαλείας. 

Διαβάστε αναλυτικά την ΚΥΑ που εκδόθηκε ΕΔΩ

Κατερίνα Φάκα
Πηγή : protothema.gr


Ρίο: Αναστέλλονται από τις 21 Μαΐου τα χειρουργεία


Την απόφαση να αναστείλει όλα τα χειρουργεία, πλην των επειγόντων, έλαβε ο χειρουργικός τομέας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Όπως ανακοίνωσε ο "Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας στην 10η Συνεδρίασή του στις 16-5-2018 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει επ’ αόριστον από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην των επειγουσών περιπτώσεων".

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει υπάρχουν συχνές αναβολές των χειρουργείων λόγω μη επίλυσης, παρά τις υποσχέσεις, του προβλήματος της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επιστολή στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ και  την 6η ΥΠΕ

«Επειδή η κατάσταση με τις συχνές αναβολές των χειρουργείων λόγω μη επίλυσης, παρά τις υποσχέσεις, του προβλήματος της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού,  ο Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας στην 10η Συνεδρίασή του στις 16-5-2018 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει επ’ αόριστον από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην των επειγουσών περιπτώσεων.

Επιπλέον

Καλεί την διοίκηση του ΠΓΝΠ και την ΥΠΕ σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ να διακομίζουν τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας μέχρι το νοσοκομείο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Δηλώνει ότι οι ασθενείς και οι τραυματίες με επείγον πρόβλημα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μέχρι τώρα.
Καλεί τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να ενημερώσουν τους προγραμματισμένους ασθενείς για τις επερχόμενες αναβολές χειρουργείων.

Σε συνεννόηση με τον Νοσοκομειακό Χειρουργικό Τομέα θα δώσει συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στις 11.00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη, και τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής για την δυσλειτουργία του νοσοκομείου και τις συνέπειες της.

Μήνες τώρα οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ καταβάλλουν υπεύθυνες προσπάθειες καθημερινά να προσαρμοστούν στην ελλειμματική λειτουργία των χειρουργείων και της ΜΕΘ.

Δεν μπορούν σε καμία όμως περίπτωση να διαχειριστούν πλέον τις συνεχείς αναβολές των χειρουργείων ούτε πρόκειται να συνδράμουν στην ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι συχνά ενημερώνονται την τελευταία στιγμή ότι δεν θα χειρουργηθούν, αφού εντωμεταξύ έχει προηγηθεί μακροχρόνια αναμονή στη λίστα χειρουργείου και έχει γίνει ο αναγκαίος  προεγχειρητικός έλεγχος.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στο μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Περιφέρειας, το οποίο με μακροχρόνιες προσπάθειες κατάφερε να αναβαθμίσει με  διεθνή και εθνική αναγνώριση την κλινική και ακαδημαϊκή  προσφορά του.

Οι χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια των ασθενών τους, το επίπεδο του επιστημονικού τους έργου και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον ανώτατο βαθμό», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο  Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Καθηγητής Παναγιώτης Μέγας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr ανέφερε ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν ευθύνεται ούτε η 6η ΥΠε ούτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά «ευθύνεται» η ικανότητα του νοσοκομείου και του ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζει πολύ καλά, πολλά και βαριά περιστατικά απ΄όλη τη γεωγραφική περιφέρεια που καλύπτει η 6η ΥΠΕ ακόμα και απ΄ολη την Ελλάδα.

Μάλιστα αύριο πραγματοποιείται συνάντηση του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού με την 6η ΥΠΕ και όλων των εμπλεκομένων με τη λειτουργία των χειρουργείων, τηε ΜΕΘ, του αναισθησιολογικού τομέα  κ.α. του ΠΓΝΠ.

Πηγή: .thebest.gr


Βόλος: Στη φυλακή για χρέος 3.500 ευρώ στο Δημόσιο



Αιτήθηκε να μετατρέψει την ποινή του σε κοινωφελή εργασία και το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες αργά το μεσημέρι 57χρονος Βολιώτης φυγόποινος, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για οφειλές στο δημόσιο ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ως φυγόποινος και οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, είχε δοσοποιήσει την ποινή του.

Όμως δεν τήρησε την ρύθμιση και ενώ η προθεσμία έληξε πριν από δύο χρόνια δεν εμφανίστηκε στα Δικαστήρια για να εξετάσει με ποιο τρόπο θα αποπληρώσει την ποινή του.

«Πέρασαν δύο χρόνια μετά τη λήξη της προθεσμίας», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώθηκαν την απόρριψη της αίτησης για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

Ο 57χρονος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αισθάνεται πολύ άσχημα που δεν μπόρεσε να πληρώσει την ποινή του».

Ο φυγόποινος όφειλε χθες να καταβάλει ποσό ύψους 3.500 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος, όμως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Κάνει διεθνείς μεταφορές, όμως τα τελευταία τρία χρόνια έχει παροπλισμένο το όχημά του, καθώς λόγω της κρίσης δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης τριών ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη, επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονη Βολιώτισσα για οφειλές στο Δημόσιο.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για την πράξη της και καταδικάστηκε ερήμην για οφειλή ύψους 370.000 ευρώ που δημιουργήθηκε το 2016.


Πηγή : matada.gr


Παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ο πρόεδρος του ΣτΕ! Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας



Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου μετά τις διαρροές για το Ασφαλιστικό, εξαπολύοντας επίθεση όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Όπως ανέφερε φανερά φορτισμένος και συγκινημένος :«Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Το video της παραίτησις : 




Δ. Κουτσούμπας: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας η κυβέρνηση με νέα παραμύθια και νέες υποσχέσεις από τον Αύγουστο θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει ψηφοφόρους που έχασε λόγω της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει.

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «καθαρή έξοδος από το μνημόνιο δεν θα υπάρξει». Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και να ανακτήσει ο κόσμος αυτά που έχασε τα τελευταία χρόνια, όπως επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Σημείωσε δε ότι «ο κόσμος έχει ακούσει πολλά από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ νωπές οι υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και τα σενάρια περί επαναδιαπραγμάτευσης, ο γ.γ. του ΚΚΕ ήταν κατηγορηματικός:

«Αποτελεί εμπαιγμό του λαού η επαναδιαπραγμάτευση της μείωσης των συντάξεων, πρόκειται για μέτρα ψηφισμένα και δεν πρέπει να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τους συνταξιούχους… Τους ξέρει καλά ο λαός» επισήμανε.


Πηγή : naftemporiki.gr


Νέα Δημοκρατία : Ποιους Υπουργούς καλύπτει η κυρία Γεροβασίλη;




Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κ. Γεροβασίλη αποκρύπτει την αλήθεια, καλύπτοντας υπουργούς που παράνομα πήραν στα χέρια τους λίστες με τα στοιχεία και τα προσόντα όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Όμως όλη η αλήθεια για το τεράστιο σκάνδαλο στη Δημόσια Διοίκηση θα αποκαλυφθεί και οι εμπνευστές του θα απολογηθούν».

Πλήρης Δήλωση:

«Η κ. Γεροβασίλη αποφεύγει να απαντήσει πενήντα μέρες τώρα στην καταγγελία ότι οι λίστες με τα στοιχεία και τα προσόντα όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων βρέθηκαν παράνομα σε χέρια Υπουργών μετά από απαίτηση τους. Κρύβει την αλήθεια και καλύπτει Υπουργούς που κατά παράβαση κάθε σχετικής διάταξης και δεοντολογίας πήραν στα χέρια τους φακέλους υποψηφίων.
Όσο οι μέρες περνούν, τα ερωτήματα προς την κ. Υπουργό πληθαίνουν:
Απέστειλε ή όχι, την από 26-3-2018 σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η κ. Υπουργός στο ΑΣΕΠ;
Το ΑΣΕΠ της έχει απαντήσει μέχρι σήμερα;
Είναι τυχαίο ότι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων επιχείρησε να καλύψει τα κενά του νόμου στην μοριοδότηση των ενδιαφερομένων μετά το πέρας της προθεσμίας των υποψηφιοτήτων;
Γιατί δεν προσδιορίζεται δυόμισι μήνες τώρα η συζήτηση της από 2/3/2018 Επίκαιρης Επερώτησης 37 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των επιτελικών στελεχών του Δημοσίου;
Γίνεται φανερό ότι η κ. Γεροβασίλη έχει σκοπό να αποκρύψει την αλήθεια για να δημιουργήσει τετελεσμένα σε μια απροκάλυπτα καθοδηγούμενη και διαβλητή διαδικασία. Όμως όλη η αλήθεια για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στη Δημόσια Διοίκηση θα αποκαλυφθεί και οι εμπνευστές της θα απολογηθούν».


Διεθνείς οίκοι «καταρρίπτουν» Τσακαλώτο για την προληπτική γραμμή: Όσο μεγαλύτερη εποπτεία τόσο καλύτερα



Η προληπτική γραμμή δεν θα είναι αρνητική εξέλιξη για τα ομόλογα λένε Moody’s, DBRS, Fitch και Standard & Poor’s.

Μετά την αποδόμηση του αφηγήματος της δήθεν «καθαρής εξόδου», μετά τον τορπιλισμό της αισιοδοξίας ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί υποτιθέμενων αυξήσεων στους κατώτατους μισθούς αλλά και τις ρητορείες ότι οι μειώσεις στις συντάξεις που έχει ήδη θεσμοθετήσει η κυβέρνηση να υλοποιηθούν από 1/12019 μπορούν να μην προχωρήσουν, τέσσερις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης διαψεύδουν τώρα και την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προληπτική πιστοληπτική γραμμή, συντασσόμενοι εμμέσως με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αν και την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστήριξε ότι «με την προληπτική γραμμή πίστωσης, άρα και πρόγραμμα, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ομόλογα σε επίπεδο να επενδύσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία (investment grade)» και οι τέσσερις εκπρόσωποι των οίκων αξιολόγησης - Moody’s, DBRS, Fitch και Standard & Poor’s - απαντούν αφενός ότι η προληπτική γραμμή δεν θα είναι αρνητική εξέλιξη και αφετέρου ότι αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να είναι σε στενή εποπτεία, με όρους και προϋποθέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. 

«Σε περίπτωση προσφυγής της Ελλάδας σε προληπτική πιστωτική γραμμή, θα ήταν αυτό πιστωτικά αρνητικό (credit negative) για τη χώρα και θα έθετε εμπόδια στην περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων προς την κατηγορία του επενδυτικού βαθμού;» ήταν η ερώτηση της Καθημερινής.

Η κ. Κάθριν Μιούελμπρονερ, πρώτη αντιπρόεδρος της Moody’s Investors Service, απαντά πως η προληπτική πιστωτική γραμμή δεν θα ήταν μια αρνητική εξέλιξη για τις αξιολογήσεις της Moody’s. Οπως τονίζει, «οι υποθέσεις μας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της Ελλάδας έχουν βασιστεί στο ότι η χώρα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο αποθεματικό ρευστότητας το οποίο θα λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή. Ωστόσο, μια τέτοια πιστωτική γραμμή δεν θα ήταν αρνητική για τις αξιολογήσεις. Για εμάς, το κλειδί είναι να υπάρξει κάποια ενισχυμένη παρακολούθηση καθώς και όροι και προϋποθέσεις, ώστε οι ελληνικές αρχές να παραμείνουν αφοσιωμένες στις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές και στη μεταρρυθμιστική πορεία. Μια προληπτική πιστωτική γραμμή θα το στήριζε αυτό».

Στην ίδια γραμμή κινείται και ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Οπως απαντά στην ερώτηση της «Κ» η κ. Νίκολα Τζέιμς, επικεφαλής αξιολογήσεων του καναδικού οίκου, «η επιλογή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής δεν θα ήταν ένας αρνητικός παράγων για την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων».

Το αν υπάρξει καθαρή έξοδος ή προληπτική πιστωτική γραμμή δεν έχει καμία σημασία ούτε για τη Fitch σε ό,τι αφορά τις αξιoλoγήσεις της για την Ελλάδα. Οπως απαντά χαρακτηριστικά στην «Κ» ο Μικέλε Ναπολιτάνο, επικεφαλής αξιολογήσεων στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης της Fitch Ratings, «πιστεύουμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν την υβριδική καθαρή έξοδο, κάτι που αν και δεν συνεπάγεται προληπτική πιστωτική γραμμή, ωστόσο θα εξακολουθούσε να προϋποθέτει σημαντικούς όρους. Αυτοί οι όροι, είτε συνδέονται με μια προληπτική πιστωτική γραμμή είτε όχι, θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει δημοσιονομικές πολιτικές με στόχο τη μείωση του επιπέδου του δημόσιου χρέους, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην εξουσία».

«Δεν θα θεωρούσαμε την προσφυγή σε προληπτική πιστωτική γραμμή αρνητικό παράγοντα για την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων», σημειώνει από την πλευρά της στην «Κ» και η επικεφαλής αναλύτρια της S&P Global Ratings για την Ελλάδα, Αάρτι Σακούγια. Οπως υπογραμμίζει, αυτό που έχει σημασία είναι «να θεσπιστεί ένα πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη ελάφρυνση του χρέους, και αυτό θα μπορούσε να εδραιώσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων, θα είναι θετικό για την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα βοηθήσει την Ελλάδα στην επίτευξη πλήρους χρηματοδότησης της αγοράς. Οι περαιτέρω αναβαθμίσεις θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες, όπως η προβλεψιμότητα του περιβάλλοντος χάραξης πολιτικής, η δύναμη και η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης, η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του τραπεζικού συστήματος από τα σημερινά πολύ υψηλά επίπεδα και η ικανότητά του να προσελκύει η Ελλάδα χρηματοδότηση σε πιο ασφαλή βάση».


Πηγή : protothema.gr


Τι δουλειά έχει η Κονιόρδου με την τεχνολογία; Την έβαλαν μπροστά για την επιβολή τέλους 2%



Την παραμύθιασε την Κονιόρδου ο Τσακαλώτος ότι η τροπολογία είναι υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων και πήγε και κατέθεσε το σχέδιο νόμου, λες θα δουν ποτέ λεφτά από τέτοιες ηλιθιότητες οι δικαιούχοι.

Η τροπολογία κατατέθηκε χωρίς να γνωρίζει ούτε ο αρμόδιος για αυτή την τροπολογία υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Μέχρι ο και Νίκος Παππάς παρά την καθεστωτική του νοοτροπία και την ανάγκη να παραμείνει κυβέρνηση με όποιο τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή του με την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση και εισάγεται η εφάπαξ επιβολή τέλους, 2% σε τάμπλετ και smartphone.

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες», έγραψε στο Twitter o υπουργός.

Το γελοίο είναι ότι η  τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού ψηφίστηκε χθες και τώρα ζητάνε να την ξεψηφίσουν.

Γελοία κυβέρνηση ΤΣΙΡΚΟ!!


Αμετανόητοι συνεχίζουν τις βλακείες με τέλος 2% σε κινητά, tablet και υπολογιστές - 6% σε άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα




Με αυτή την κυβέρνηση όχι ανάπτυξη, ούτε μέλλον δεν έχουμε γιατί απλά αυτό που τους νοιάζει είναι βρούν λεφτά όπως μπορούν και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της ηλιθιότητας τους.

Οι εταιρείες Πληροφορικής διαμαρτύρονται για το νέο φόρο, τονίζοντας ότι θα επιβαρύνει την τιμή αγοράς σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets και έξυπνα κινητά τηλέφωνα, θα κοστίσει 65 εκατομμύρια στους καταναλωτές και θα φρενάρει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας με αιχμή την ψηφιακή τεχνολογία.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδος προειδοποιεί από την πλευρά του, ότι με αυτό τον τρόπο η Ψηφιακή Τεχνολογία γίνεται ακριβότερη για καταναλωτές και επιχειρήσεις, βάζοντας ένα πρόσθετο εμπόδιο στην προσπάθειά τους να αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας προς ψήφιση στη χθεσινή συνεδρίαση για την τροποποίηση του αρ. 18 Ν. 2121/1993 με την παρ. 2 του άρθρου 54 του Ν. 4481/2017 περί “εύλογης αμοιβής για ιδιωτική αναπαραγωγή”, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, (ΣΕΠΕ), εκφράζει με ανακοίνωση του για πολλοστή φορά την έντονη αντίθεσή του στο νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΕΠΕ μεταξύ των άλλων ότι όπως απεδείχθη με έρευνα και ειδική μελέτη που διεξήχθη, με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπουργείου Πολιτισμού, προέκυψε πως το νέο “ψηφιακό” τέλος επιφέρει επιβάρυνση 24 φορές μεγαλύτερη από τις πιθανές προκληθείσες απώλειες. Αγνοώντας τα δεδομένα της μελέτης και παρά τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τη δέσμευση για δίκαιη τροποποίηση της διάταξης, το αρμόδιο Υπουργείο δεν προέβη σε καμία βελτιωτική αλλαγή της τροποποίησης. Αντιθέτως, πέραν της πρόσθετης επιβάρυνσης 2% επί της αξίας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets, επιβάλλεται επιπλέον, επιβάρυνση 6% για ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας και για ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω των 4GB. Επιβάρυνση η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με την έμφαση που δίνει ο Πρωθυπουργός στον κεντρικό στρατηγικό ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, κομβικό σημείο για την έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα ο ΣΕΠΕ επισημαίνει ότι αξίζει να σημειωθεί πως πολλά Μέλη - Κράτη της ΕΕ των 28, όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πολωνία και η Φινλανδία, δεν καταβάλλουν “ψηφιακό τέλος”. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη επιβάρυνση -η οποία είναι πολλαπλάσια από ότι ισχύει σε Μέλη - Κράτη της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχο “τέλος”- η χώρα μας καθίσταται πλέον “πρωταθλήτρια” επιβαρύνσεων στον τομέα αυτό, έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά “ψηφιακού τέλους” στην Ευρώπη.

Όπως τόνισαν και σε χθεσινή έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, είναι σαφές ότι μια τέτοια επιβάρυνση πλήττει πρωτίστως τους πολίτες και τα νοικοκυριά, σε μία περίοδο που πραγματικά ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ο ΣΕΠΕ επισημαίνει πως η επιβολή των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων δύναται να κοστίσει περισσότερο από € 65 εκατ. το χρόνο στους Έλληνες καταναλωτές. Μία τέτοια επιβάρυνση πλήττει το μεγάλο στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θέτοντας προσκόμματα στην απόκτηση προϊόντων τεχνολογίας και ταυτόχρονα, αποτελεί καίριο πλήγμα στη διεθνή ανταγωνιστικότητα του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, δεδομένου ότι αυξάνει το κόστος διάθεσης των προϊόντων τεχνολογίας των ελληνικών επιχειρήσεων έναντι των ανταγωνιστών τους στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τα δημοσιονομικά έσοδα αφού, αντί εξοικονόμησης, οδηγεί σε επιβάρυνση, καθώς αυξάνει τα έξοδα από την καταβολή του ποσοστού αμοιβής στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που προμηθεύεται το Δημόσιο, αλλά και από τη μείωση των εσόδων των φορολογούμενων επιχειρήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.


με πληροφορίες από άρθρο του news247.gr


Είχαν ρημάξει τα νότια προάστια και συνελήφθησαν από την αποτελεσματική ομάδα ΔΙΑΣ



Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, βραδινές ώρες της 9-5-2018 στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο άτομα, τα οποία λίγο νωρίτερα αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην ίδια περιοχή. 

Πρόκειται για έναν 58χρονο ημεδαπό και έναν 65χρονο υπήκοο Τυνησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αργυρούπολης, οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα νότια προάστια, όπου παραβιάζοντας τα παράθυρα ή τις κεντρικές εισόδους εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές της Αργυρούπολης, Αλίμου και Ηλιούπολης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Περαιτέρω, σε βάρος των δραστών εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για όμοια αδικήματα.

ΟΙ συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Οι αναρχοτραμπούκοι προστατευόμενοι των Γαβρόγλου- Τόσκα δεν επέτρεψαν τις εκλογές στην ΑΣΟΕΕ



Εκτός διαδικασίας για πρώτη φορά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λόγω φόβου για επεισόδια από αναρχοτραμπούκους  και κάθε είδους κακοποιών που παρασιτούν στο πανεπιστήμιο και προστατεύονται από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των φοιτητών, υπό τον φόβο των επεισοδίων, ακυρώθηκαν οι εκλογές στην πρώην ΑΣΟΕΕ και έτσι θα είναι απούσα από την εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά στην ιστορία της.




Ταύρος σκότωσε καουμπόι σε Ροντέο! Σοκαριστικό video


Το δυστύχημα συνέβη σε γήπεδο κατά τη διάρκεια αγροτικού φεστιβάλ στη νότια Βραζιλία.

Στο βίντεο φαίνεται ο Γκιγιάρντ να χάνει την ισορροπία του με αποτέλεσμα ο ταύρος να τον πετάξει στο έδαφος.


Την ώρα που ο Γκιγιάρντ πέφτει στο έδαφος ο ταύρος τον πατάει με τα πίσω πόδια του με δύναμη στο στέρνο.

Όταν ο Βραζιλιάνος σηκώνεται, αρχικά φαίνεται απλά σοκαρισμένος και πιάνεται από τον συνάδελφο του. Δευτερόλεπτα όμως αργότερα, πέφτει αναίσθητος καθώς τα εσωτερικά τραύματα που του προκάλεσε ο ταύρος τον οδήγησαν στον θάνατο.




Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας του 6ου ΕΠΑΛ από 4 συμμαθήτριες



Σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού μιας 20χρονης μαθήτριας του 6ου ΕΠΑΛ στην Πάτρα σημειώθηκε  μισή ώρα μετά τη 1.00 το μεσημέρι εχθές Τρίτη.

Η 20χρονη μαθήτρια ήταν σε άσχημη κατάσταση από τα κτυπήματα με αποτέλεσμα να υποβαστάζεται από τους καθηγητές της, ενώ οι 4  δράστιδες αναζητούνται καθώς αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα της επίθεσης δεχόταν λεκτικές επιθέσεις από τις 4 συμμαθήτριές της , τις τελευταίες δέκα ημέρες.


Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις για το μακελειό στη Γάζα



Σοκ και αντιδράσεις διεθνώς προκάλεσε το χθεσινό λουτρό αίματος στη Γάζα, το χειρότερο μέσα σε μια ημέρα, από το 2014.

Το λουτρό αίματος των παλαιστίνιων διαδηλωτών από τις σφαίρες και τα δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα προκάλεσαν έντονες διπλωματικές αντιδράσεις και την διεθνή κατακραυγή.

Η χθεσινή ήταν η πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 59, ενώ οι τραυματίες είναι 2.800!

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και έξι παιδιά, μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος 8 μηνών που απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

Εν αναμονή της σύγκλισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το απόγευμα της Τρίτης, το γραφείο του οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταδίκασε τη «φρικτή φονική βία» από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Γάζα και εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στη Γάζα αργότερα σήμερα, ενώ κάλεσε για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του, αλλά η θανατηφόρα βία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως τελευταίο μέσο και δεν δικαιολογείται από την προσέγγιση των Παλαιστινίων στον φράχτη της Γάζας.

«Εκρηκτική» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και επέκρινε τις ΗΠΑ για τις μονομερείς ενέργειές της στην περιοχή και το Ισραήλ για το αδικαιολόγητο επίπεδο βίας, όπως το χαρακτήρισε.

Η βία στη Γάζα είναι επιζήμια για την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ δήλωσε πως πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών στα σύνορα με τη Γάζα από Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα», είπε στο κοινοβούλιο. «Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σαφές ζητώντας να προσδιοριστούν επειγόντως τα γεγονότα όπως συνέβησαν, περιλαμβανομένου του γιατί χρησιμοποιήθηκε τέτοιος όγκος αληθινών πυρών…».

Η Γερμανία κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να προσπαθήσουν να αποφύγουν μια κλιμάκωση της βίας και δήλωσε πως μια ανεξάρτητη επιτροπή θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς συνέβη.

«Αυτό που συνέβη… μας ανησυχεί πολύ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Γερμανίας πως, αν και οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται να διαδηλώνουν ειρηνικά και το Ισραήλ δικαιούται να προστατεύει τα σύνορά του, όλες οι συμπεριφορές πρέπει να είναι ανάλογες.

Η ιρλανδική κυβέρνηση τάχθηκε επίσης σήμερα υπέρ της διεξαγωγής «ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας (…) υπό τον ΟΗΕ» για τα φονικά γεγονότα.

Το Κρεμλίνο κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες, ιδιαίτερα τις χώρες που ανήκουν στο Κουαρτέτο των μεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή, να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη πως η Μόσχα είναι πολύ ανήσυχη για τους θανάτους δεκάδων Παλαιστινίων και είπε πως το Κρεμλίνο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

Από το 2002 το Κουαρτέτο των διαπραγματευτών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή (Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη) έχει επιφορτιστεί με την προώθηση των ειρηνευτικών προσπαθειών, αλλά δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει οποιαδήποτε αποτέλεσμα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επανεξετάσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ, μία ημέρα αφότου ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 60 Παλαιστίνιους στη διάρκεια των διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας.

Η Τουρκία κάλεσε για μια συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίαςτην Παρασκευή. Είναι από τους πιο έντονους επικριτές της βίας στη Γάζα, καθώς και της απόφασης των ΗΠΑ να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, η οποία προκάλεσε τις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες.

Αλλά κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. 

Η τελευταία επίθεση ήρθε μέσω Twitter, με ένα μήνυμα γραμμένο μάλιστα στα αγγλικά, προφανώς για να το καταλάβει… όλη η υφήλιος, αφού ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα στην συντριπτική πλειοψηφία των αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριαμό.

Αναφέρει, λοιπόν, ο Ερντογάν:  

«Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ το οποίο έχει καταλάβει την γη ενός ανυπεράσπιστου λαού για περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Έχει το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια του και δεν μπορεί να καλύψει εγκλήματα με το να επιτίθεται στην Τουρκία. Θέλεις ένα μάθημα για την ανθρωπότητα; Διάβασε τις δέκα εντολές».

Νετανιάχου: Απορρίπτει τα «μαθήματα ηθικής» του Τούρκου προέδρου 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τα «μαθήματα ηθικής» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» αφού Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σχεδόν 60 Παλαιστίνιους χθες στη Γάζα.

«Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής», αναφέρει οΝετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Αμερικανικό «μπλόκο» στον ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν τη Δευτέρα την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων.

Νέο κύκλος βίας αναμένεται την Τετάρτη

Μικρή ανάπαυλα στο νέο κύκλο αίματος που ξεκίνησε στη Λωρίδα της Γάζας για να θαφτούν οι νεκροί. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι προετοιμάζονται σήμερα για νέες συγκρούσεις  μετά την πιο αιματηρή ημέρα στην ισραηλινο- παλαιστινιακή σύγκρουση εδώ και τέσσερα χρόνια με τον θάνατο σχεδόν 60 Παλαιστινίων από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού. Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα Τρίτη έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν στις κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας.

Οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης γιορτάζουν τη «Νάκμπα», την «καταστροφή» που αποτέλεσε για εκείνους η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και ο αναγκαστικός εκτοπισμός χιλιάδων Παλαιστινίων.

Σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες όσων σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν με τον ισραηλινό στρατό κατά μήκος των συνόρων του θύλακα με το Ισραήλ χθες, ημέρα των εγκαινίων της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Αφού θάψουν τους νεκρούς τους οι κάτοικοι της Γάζας αναμένεται να κατευθυνθούν ξανά στον φράκτη που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ.

Ο Χάλιλ αλ Χάγια, ένας αξιωματούχος της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τη Γάζα, διαβεβαίωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Η Χαμάς, εναντίον της οποίας το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τρεις πολέμους από το 2008, στηρίζει το κίνημα των Παλαιστινίων, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και ότι είναι ειρηνικό. Μέχρι στιγμής οι μαχητές της οργάνωσης δεν έχουν βγάλει τα όπλα, όμως ο αλ Χάγια άφησε να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.


Φωτογραφία: Reuters 
Πηγή : Thetoc.gr


Βόρεια Κορέα: Ξαφνική «στροφή» του Κιμ, απειλεί να ακυρώσει τη συνάντηση με Τραμπ!



Λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου εν όψει της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου συνάντησης με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σιγκαπούρη, η Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε μία συνάντηση με τη Σεούλ και απειλεί με ολοκληρωτική αποχώρηση από τις συνομιλίες με Νότια Κορέα και ΗΠΑ - Άγνοια δηλώνει η Ουάσιγκτον, που συνεχίζει τις προετοιμασίες.

Ανατροπή και νέα σενάρια αναζωπύρωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο φέρεται να έχει σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς η Βόρεια Κορέα απειλεί να ακυρώσει και να αποσυρθεί από τις συμφωνίες και τις συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ περί της επικείμενης συνάντησής του με τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, η Βόρεια Κορέα ακύρωσε ήδη μία προγραμματισμένη συνάντηση και απειλεί να αποσυρθεί ολοκληρωτικά από τις συνομιλίες, οι οποίες είχαν ανοίξει διάπλατα την πόρτα για την επίλυση μίας μακροχρόνιας και άκρως επικίνδυνης κρίσης στην περιοχή.

Η Πιονγκγιάνγκ επικαλέίται ως δικαιολογία για την ακύρωση των συνομιλιών με τη Νότια Κορέα την προγραμματισμένη κοινή άσκηση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Νότια Κορέα στα σύνορά της, καθώς η συγκεκριμένη άσκηση αφορά, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν, εισβολή στο έδαφος της Βόρειας Κορέας και εξολόθρευση οπλικών συστημάτων.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε ευθέως την Ουάσιγκτον με ακύρωση της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε οριστικοποιηθεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και είχαν αναλάβει τα επιτελεία τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών.

Άγνοια στην Ουάσιγκτον - Συνεχίζονται οι προετοιμασίες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει καμία πληροφορία από τη Βόρεια Κορέα σχετικά με την "απειλή" της Πιονγκγιάνγκ να ματαιώσει τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέφερε απόψε η εκπρόσωπος του υπουργείου Χέδερ Νόιερτ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις προετοιμασίες ενόψει τη συνόδου και δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν αλλαγή της στάσης της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα, η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο που ήταν προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη με τη Νότια Κορέα, επικαλούμενη τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα στην περιοχή. Το επίσημο πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μην διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής μεταξύ Τραμπ και Κιμ που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

"Αυτή η άσκηση, που στοχεύει εμάς, και η οποία διεξάγχεται στη Νότια Κορέα, είναι μια κατάφωρη πρόκληση στη Διακήρυξη του Πανμουντζόμ και μια σκόπιμη στρατιωτική πρόκληση που έρχεται σε αντίθεση με τις θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο" μετέδωσε το KCNA, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να αναλογιστούν προσεκτικά την τύχη της σχεδιαζόμενης συνόδου Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ υπό το φως αυτής της προκλητικής στρατιωτικής ταραχής που διεξάγεται από κοινού με τις νοτιοκορεατικές αρχές", συνέχισε.

Η αυριανή συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών θα επικεντρωνόταν στην εφαρμογή της Διακήρυξης στην οποία κατέληξαν στις 27 Απριλίου στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ. Στο κείμενο αυτό περιλαμβάνονται υποσχέσεις για τον επίσημο τερματισμό του Πολέμου της Κορέας και η επιδίωξη της "πλήρους αποπυρηνικοποίησης" της χερσονήσου, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας που χειρίζεται τις σχέσεις με τη Βόρεια.

Το KCNA χαρακτήρισε την αεροπορική άσκηση "Max Thunder", στην οποία όπως ανέφερε μετέχουν αμερικανικά στελθ και B-52, "πρόκληση" και τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ματαιώσει τις συνομιλίες.


Πηγή : protothema.gr


Δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ίμβρο



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ίμβρο, παρέστη σήμερα το απόγευμα στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων. Και είχα μάλιστα τη μεγάλη χαρά σήμερα, επισκεπτόμενος τα σχολεία της Ίμβρου, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας. Μία ειρηνική συνύπαρξη, η οποία θα πρέπει να είναι ο οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, η οποία προϋποθέτει βέβαια το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. 

Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να επιστρέψω σε αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τόπο». 









Αποχώρηση ΔΝΤ βάζει σε περιπέτεια την έξοδο από το μνημόνιο



Επικίνδυνη τροπή για την Ελλάδα κινδυνεύει να πάρει η διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το χρέος, καθώς ο χρόνος για αποφάσεις τελειώνει και είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα και να μη ληφθούν γενναιόδωρες αποφάσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές καθίσταται εξαιρετικά επισφαλής, η έξοδος από το μνημόνιο υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε περιπέτεια και η προσφυγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή θα είναι ενδεχομένως αναπόφευκτη, ως ασπίδα ασφαλείας.

Tην ανυποχώρητη στάση της Γερμανίας, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση του Washginton Group προχθές, πριν από το Euroworking Group, ακολούθησε πίεση χθες εκ μέρους του ΔΝΤ που ζήτησε δημοσίως, διά στόματος Πόουλ Τόμσεν, αποφάσεις ώς την ερχόμενη εβδομάδα, στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση περιορίζεται να παρακολουθεί εμφανώς αμήχανη. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε χθες να προσθέσει μια ελληνική νότα στη διελκυστίνδα, λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν είναι αυτόματη η ελάφρυνση του χρέους και το ΔΝΤ αποχωρήσει, τότε όλα θα είναι ανοιχτά ως προς τη μείωση των συντάξεων από 1/1/2019. Παρέπεμψε, μάλιστα, και στην πρόσφατη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «δεν είναι της παρούσης» να τεθεί θέμα μη εφαρμογής της μείωσης των συντάξεων, λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών κυριολεκτούσε και κακώς της δόθηκαν άλλες διαστάσεις. Βεβαίως, αναλυτές σχολιάζουν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αθετούσε τη δέσμευσή της για μείωση των συντάξεων, σε συνέχεια μιας ενδεχόμενης κακής απόφασης για το χρέος και αποχώρησης του ΔΝΤ, απλώς θα πυροβολούσε τα πόδια της, αφού στο ήδη εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον θα πρόσθετε μια ακόμη πηγή αβεβαιότητας.

Το ορόσημο για τις αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας, στις 24 Μαΐου, όπως είπε χθες τόσο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, όσο και ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε το αργότερο την 1η Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο ίδιος είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες κλίνουν υπέρ της μη συμμετοχής του Ταμείου. Οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, εξήγησε, εντοπίζονται κυρίως στον αυτοματισμό του μηχανισμού ελάφρυνσης του χρέους που ζητεί το ΔΝΤ, εν αντιθέσει με τη Γερμανία, που θέλει να εγκρίνεται κάθε χρόνο από το Κοινοβούλιό της η κάθε δέσμη μέτρων.

«Εχουμε ένα πρόγραμμα που θα θέλαμε να ενεργοποιήσουμε», είπε ο Δανός τεχνοκράτης, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν», αν πρόκειται το πρόγραμμα του ΔΝΤ να λήξει τον Αύγουστο. Ο ίδιος είπε ότι έχει γίνει πρόοδος, αλλά μερικά σημεία παραμένουν ανοιχτά και εξέφρασε την ελπίδα για συμφωνία.

Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις άφησε να εννοηθεί ότι δεν αναμένονται αποφάσεις για το χρέος άμεσα, λέγοντας ότι είναι «ζήτημα μηνών», αν και στη συνέχεια διευκρίνισε «τον Μάιο-Ιούνιο, αφού η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι έχει σημασία για το μήνυμα που θα σταλεί στις αγορές να καταλήξουν οι θεσμοί και το ΔΝΤ «σε μια συντονισμένη προσέγγιση, μια συντονισμένη ανακοίνωση».

Ο κ. Τσακαλώτος, στη συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, είπε ότι στο θέμα του χρέους θα επιθυμούσε η Ελλάδα να αντιμετωπισθεί όπως η Γερμανία στη Συμφωνία του Λονδίνου το 1952. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «είμαι ικανοποιημένος με όσα συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών ήδη τον Ιούνιο του 2017».


ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Παραλήρημα Κασιδιάρη: Αποκάλεσε «σκιάχτρο» τη Χριστοδουλοπούλου



Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής προσέβαλε την Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή την πολυσυζητημένη δήλωσή της για πρόσφυγες που «λιάζονται στις πλατείες».

«Κι εμείς έχουμε δικαίωμα μεθαύριο όταν αναλάβουμε, να βάλουμε τη Χριστουλοπούλου σε μια βραχονησίδα για να υποδέχεται λαθρομετανάστες και, όπως θα έρχονται αυτοί και θα τη βλέπουν νύχτα, θα λένε τι πράγμα είναι αυτό, θα κάνουν αναστροφή και θα γυρίζουν πίσω τρέχοντας μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας. Αυτή τη λύση θα επιβάλλουμε. Θα βάλουμε την Τασία Χριστοδουλοπούλου να τη βλέπουν το βράδυ εκεί σαν σκιάχτρο πάνω σε μια βραχονησίδα και έτσι θα φεύγουν» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για το νομοσχέδιο για το άσυλο.

Παίρνοντας τον λόγο η Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε έντονο ύφος και με σκληρή γλώσσα, τόνισε πως «θέλω να πω ότι δεν θα απαντήσω σε ένα παραλήρημα, όπως ακούστηκε μέσα στη Βουλή, από κάποιον νεοναζί κανίβαλο, γιατί για κανίβαλο πρόκειται. Αυτό που θα ευχηθώ είναι η ελληνική δικαιοσύνη να εκτελέσει το χρέος της για να ξεβρομίσει η Βουλή από αυτόν τον φασιστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο που τον ακούμε και παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε».

«Αυτή είναι η ουσία. Δεν πρέπει να γίνουμε Ευρώπη. Η εξαίρεση του 2015 συνεχίζει να είναι εξαίρεση και το 2018 και αυτή η κυβέρνηση είναι η μοναδική που έχει το θάρρος να προσπαθεί να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να προσπαθεί να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων με την πραγματικότητα και τη διεθνή προστασία» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε η ίδια, «υπερασπίστηκα τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Ομονοίας. Έπρεπε εγώ ως υπουργός να δώσω την απάντηση γιατί είναι αυτοί εκεί. Να δώσω εγώ απάντηση σε αυτές τις παράλογες ερωτήσεις των τότε ξενόφοβων καναλιών, που ενορχήστρωναν ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όταν όλος ο κόσμος ζει στη βαρβαρότητα και όταν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να καταδικάσει αυτά που συμβαίνουν, τολμάνε να μιλάνε για την κυβέρνηση και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ακροβατούν, πράγματι ακροβατούν, στην προσπάθεια να μείνουμε άνθρωποι, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, ότι μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και μεγαλοσχημόνων και ότι είμαστε άνθρωποι και δεν είμαστε μισαλλόδοξοι, να μισούμε τα θύματα του πολέμου. Αν είναι δυνατόν να είμαστε εδώ και να συζητάμε για τους πρόσφυγες με αυτό τον χυδαίο τρόπο που ακούσαμε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης» σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Σημειώνεται πως με με απόφαση του προεδρείου η προσωπική επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη διεγράφη από τα πρακτικά. «Καλό είναι να έχουμε αντανακλαστικά και να αντιδρούμε τη στιγμή που ακούγονται αυτές οι χυδαιότητες» σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής.


Πηγή : in.gr