Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Fake news το δήθεν ρεπορτάζ τηλεοπτική εκπομπής για αλκοοτέστ στον Απόστολο Λύτρα

 


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει το δήθεν ρεπορτάζ σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο ανέφερε ό,τι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αλκοτέστ στον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Σύμφωνα με το fake news της τηλεοπτικής εκπομπής μετά την επίθεση του ποινικολόγου, και κατά την επιστροφή τους από το εστιατόριο, το αυτοκίνητο σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι η γυναίκα ήταν χτυπημένη και αιμορραγούσε.

Μάλιστα στήθηκε και ολόκληρο σενάριο για τον δήθεν ρεπορτάζ, πώς το πολυτελές αυτοκίνητο μπήκε στην Αττική οδό και σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας για αλκοτέστ. Στο κάθισμα του συνοδηγού η κα Πολυζωγοπούλου χτυπημένη βίαια κατάπινε το αίμα βουβή, ενώ την ίδια στιγμή ατάραχος ο δικηγόρος έκανε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε πάντως ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Όπως τονίζεται από τη ΓΑΔΑ ο «περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι ρεπορτάζ σημερινής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, που αναπαράγεται σε Μέσα Ενημέρωσης και στο οποίο γίνεται αναφορά για αστυνομικό έλεγχο αλκοολομέτρησης σε οδηγό οχήματος, μετά από συμβάν ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου