Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς παραδόθηκαν ημίγυμνοι στη Γάζα

 



Δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς παραδόθηκαν στον στρατό του Ισραήλ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι.

Εχθές κυκλοφόρησε και βίντεο, που δείχνει τους τρομοκράτες της Χαμάς ημίγυμνους, να παραδίνονται και να εγκαταλείπουν τα όπλα τους, για να συλληφθούν από τον στρατό του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel στις αρχές της εβδομάδας είχαν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που έδειχναν δεκάδες άνδρες να συλλαμβάνονται από τις IDF. Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε αργότερα ότι ανακρίνονται όλοι όσοι βρίσκονται στην περιοχή και παραδόθηκαν μετά τις μάχες.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, τρομοκράτες της Χαμάς παραδίδονται όλο και συχνότερα στις IDF σε άλλες περιοχές της Γάζας εν μέσω των μαχών.

Στο φωτογραφικό υλικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα φαίνονται μέλη της Χαμάς, στη σειρά, να παραδίνονται και να καταθέτουν τα όπλα τους φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, προφανώς με σκοπό να είναι βέβαιο ότι δεν φορούν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικό μηχανισμό.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος Χαλέβι, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με στρατιώτες της Ταξιαρχίας Ναχάλ, σε ένα άναμμα κεριών για το Χανούκα, στο Νότο δήλωσε ότι ο στρατός αρχίζει να βλέπει την κατάρρευση του συστήματος διακυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Βλέπω τα επιτεύγματα κάθε μέρα. Βλέπουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται - ένα σημάδι της αποσύνθεσης του συστήματος, ένα σημάδι ότι πρέπει να πιέσουμε περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου