Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

«Σκληρά» τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να σταματήσει τους κακοποιούς που γέμισαν τα γήπεδα

 



Δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία μετά τα επεισόδια στο Ρέντη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού το Σάββατο το πρωί.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ συνολικά 4 είναι τα βασικά σενάρια που έχουν «πέσει στο τραπέζι» για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Τα βασικά σενάρια που έχουν «πέσει στο τραπέζι»:

«Λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς

Αγώνες χωρίς φιλάθλους

Διακοπή πρωταθλημάτων

Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων

Την ίδια ώρα στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου